in ,

Orlando Bloom, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesinde Neredeyse Bedavaya Oynamış

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde oynadığı Legolas rolüyle adını duyuran Orlando Bloom, film serisinden aldığı toplam ücretle ilgili konuştu.

Orlando Bloom Legolas
- Reklam -
- Reklam -

Orlando Bloom, sokakta görenlerin kendisine Legolas diye hitap ettiği adam. 2001-2003 arasındaki Lord of The Rings: Fellowship of the Rings (Yüzük Kardeşliği), Two Towers (İki Kule) ve Return of the King (Kralın Dönüşü) filmleriyle gönüllere taht kurmuştu.

Bu efsane serinin bir o kadar efsanevi karakterini ancak böylesine başarılı bir oyuncu canlandırabilirdi. Geçtiğimiz günlerde Bloom, SiriusXM isimli bir radyo kanalına konuk oldu. Howard100 isimli programda yer alan aktör, konu oynadığı filmlere geldiğinde tereddüt bile etmeden doğruları konuşmayı tercih etti.

Orlando Bloom Legolas

- Reklam -

Orlando Bloom “Yüzüklerin Efendisi”nde Ne Kadar Aldığını Açıkladı

Bloom öncelikle herkesin kazancını duymak istediği Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisini anlatmaya başladı. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi filmde elf Legolas’ı canlandıran oyuncudan, bütün dinleyiciler uçuk bir para miktarı duymayı beklediler. Ancak Orlando üç filmden toplamda 175 bin dolar kazandığını itiraf etti. Bu miktar film başına ortalama 60 bin dolar ediyordu.

Hem şimdinin hem de o zamanın oyuncularının kazandığı rakamlara bakılırsa, oldukça cüzi bir miktar. Ancak şunu unutmamak lazım ki kendisi o dönemler pek de popüler bir oyuncu değildi. Yüzük Kardeşliği yapımından önce sadece birkaç televizyon dizisi ve Wilde adlı sinema filminde oynamıştı.

Bloom da zaten durumdan gayet memnun ve bunu şöyle açıklıyor:

“Legolas Rolü Bu Zamana Kadar Aldığım En Güzel Hediye”

“Hiçbir şey, resmen hiçbir şey kazanmadım. Sadece 175 bin dolar. Ama Legolas rolü bana şu ana kadar verilmiş en güzel hediye. Şaka mı yapıyorsun? Şimdi tekrar o rolü oynayacak olsam yarı fiyatına bile yaparım.”

Sıra Pirates of the Caribbean (Karayip Korsanları) filminlerine geldiğindeyse net bir miktar söylemedi. Ancak gelirinin bu filmlerde hayli yüksek olduğu konuşuluyor. Kendisine sorulduğunda ise hayatının o zaman gerçekten iyi bir noktada olduğunu ve asıl parayı söylemeyeceğini; miktarının birkaç tane lüks ev almasına yetecek büyüklükte olduğunu belirtiyor.

- Reklam -

karayip korsanlari yeniden

Orlanda Bloom bugünlerde Amazon Prime’da yayınlanan Carnival Row dizisinde Cara Delevigne ile başrolleri paylaşıyor. Aynı zamanda Katy Perry ile nişanlanan Bloom hayatının her kısmından keyif aldığını söylüyor.

Legolas rolü adına aldığı ücret hakkında, “Bizim evde oynasa bile daha fazla öderdik,” diyerek esprili şekilde yanaşan hayranları da onun bulunduğu konumdan gayet memnunlar. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde ekranlarda da Orlando Bloom’u sık sık izleyebiliriz.

Sizce Bloom, Will Turner rolünde mi, yoksa Legolas rolünde mi daha başarılıydı? Oyuncunun henüz yayınlanan yeni dizisi Carnival Row’u izlediniz mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Carnival Row: Peri Masalında Geçen Bir Dedektiflik Öyküsü

* Orlando Bloom Yüzüklerin Efendisi Dizisindeki Olası Legolas Rolü Hakkında Konuştu

Kaynak: Metro

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Bence iki rolünde de çok basarili…o rolleri oynayabilecek başka bir kişi düşünemiyorum

  2. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Çok da az değil aslında Orlando Bloom LotR serisinden önce hiç kimseyken şimdi hepimiz tarafından tanınıyor. Orlando Bloom 175.000 usd + ÜN kazanmıştır. Bunu da inkar etmiyor zaten.

  3. Avatar for Maviokuyucu Maviokuyucu dedi ki:

    Benim kalbimi Legolas ile kazanmıştı :blue_heart:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Leonardo da Vinci liste

Leonardo da Vinci Günlüğünden: Vinci’nin Sıra Dışı Yapılacaklar Listesi

Haftanın Kitabı #115 – Kanayak

Haftanın Kitabı #115 – Kanayak