in

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok Filmi Gişe Rakamları ile Birçok Rekora İmza Attı

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok gişe rakamları ile Sony ve Marvel’ın yüzünü güldürdü. Film, sadece ilk üç günde 500 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok Gişe Rakamları ile Rekor Kırdı
- Reklam -
- Reklam -

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok filmi gişe rakamları ile rekor kırdı. Yeni Spider-Man macerası, şimdiye kadarki en yüksek üçüncü küresel çıkış yapan film oldu. No Way Home, sadece ilk üç günde dünya çapında 587 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Ayrıca ülkemizde de tüm zamanların en yüksek yabancı film cuma günü açılış rekorunu kırdı.

15 Aralık’ta Avrupa’nın bazı ülkelerinde, 17 Aralık 2021’de ise ülkemizde dahil olmak üzere dünya çapında birçok yerde gösterime giren Spider-Man: No Way Home, hayranların uzun süredir en merakla beklediği Marvel Sinematik Evreni yapımlarından biri oldu. MCU’nun 4. fazının dördüncü filmi olan yapım, aynı zamanda evrendeki üçüncü solo Örümcek Adam filmi olma özelliğini taşıyordu. Yapıma dair beklentilerin bu kadar armasına sebep olan olay ise çoklu evrenler sayesinde önceki Spider-Man filmlerinden tanınan ikonik yüzlerin bir kez daha görünecek olmasıyla ilgiliydi.

Far From Home’da gizli kimliği dünyaya açıklanan Peter Parker, dünyası alt üst olduğu ve sadece kendisini değil yakınındakileri de tehlikeye attığı için yardımcı olması için Doctor Strange’e başvurur. Yardımcı olmayı kabul eden Strange’in yaptığı büyü ters gidince işler felakete dönüşür ve Sam Raimi’nin üçlemesi ile Mark Webb’in The Amazing Spider-Man serisindeki kötüler tek tek bu dünyaya gelmeye başlar. Tom Holland’lı Örümcek Adam da aralarında Green Goblin, Doc Ock, Sandman, Lizard ve Electro’nun bulunduğu kötülerle savaşmak durumunda kalır.

- Reklam -

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok Gişe Rakamları ile Türkiye’de de Rekor Kırdı

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok Gişe Rakamları Spider-Man

Yazılanlardan çok daha fazlasını vadeden filmle ilgili hazırladığımız detaylı ve spoiler’lı inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz. En iyi Örümcek Adam filmlerinden biri olarak nitelenen yapım, sadece hafta sonu gişe rakamları ile bu söylemi kanıtlar nitelikte. Sony Pictures ve Marvel Studios ortak yapımı olan film, sadece açılış gününde 50 milyon dolarlık bir hasılat elde etmişti. Bu da kendisini Avengers: Endgame (60 milyon dolar) ve Star Wars: The Force Awakens’ın (57 milyon dolar) ardından tüm zamanların en iyi açılışını yapan üçüncü film konumuna getirdi. Üstelik bu başarıyı Omicron varyantının tüm dünyaya yayıldığı Koronavirüs pandemisi döneminde yakaladı.

- Reklam -

Hafta sonu genelinde yakaladığı gişe başarısı ise, kendisini The Amazing Spider-Man 2’nun bugüne dek ABD’de kazandığı 202 milyon dolardan çok daha fazlasını kazandığını gösteriyor. Bununla birlikte ülkemizde de vizyona girdiği 17 Aralık Cuma günü, 296 bin 623 kişi tarafından izlendi. Bu sayı ile Eve Dönüş Yok, Türkiye’de tüm zamanların en yüksek yabancı film cuma günü açılış rekorunu kırdı.

IMDb’de 166 bin kişinin yaptığı oylamayla 9.1 gibi puan alan film, Top 250 listesinde 8. sırada bulunuyor. Ancak belli ki bu gişe rakamları daha başlangıç ve kısa sürede 1 milyar dolar barajını rahatlıkla aşacak.

Sizler de Spider-Man: No Way Home filmini izlediyseniz, Kayıp Rıhtım Forum’da yer alan bu başlık altında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çekiliş: Beşerbazın Marifeti Kitabını Hediye Ediyoruz

Çekiliş: 10 Kişiye Arlin Çiçekçi’nin “Beşerbazın Marifeti” Kitabını Hediye Ediyoruz

Arayış Ormanı 3: Cadıların Gecesi - Göktuğ Canbaba

Arayış Ormanı Macerası “Cadıların Gecesi” ile Devam Ediyor