in

Otis Tarda, Türkiye Açılışını İzmir’de Yapıyor!

Otis Tarda, Saraybosna’daki prömiyerinin ardından Türkiye’deki ilk gösterimini 20. İzmir Kısa Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

Otis Tarda
- Reklam -
- Reklam -

Çekimleri Temmuz 2019’da tamamlanan Otis Tarda filmi, ilk defa sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Gerçek Kahraman (2016) kısa filminin altında imzası bulunan, yönetmen, illüstratör ve tasarımcı Emre Öksüz’ün yeni kısası; Türkiye’de ilk defa İzmir Kısa Film Festivali’nde gösterilecek.

Ön hazırlığının 6 ay, çekimlerinin ise 3 gün sürdüğü Otis Tarda filminin festival yolculuğu başlıyor. Bu sene, 20. defa gerçekleştirilecek İzmir Kısa Film Festivali 136 ülkeden dört yüz eserle izleyicinin karşısına çıkacak. Türkiye’nin önde gelen kısa film şenliklerinden birisi, böylece Otis Tarda’nın da ilk defa izleyicilerle buluşacağı kapı olacak.

Otis Tarda, Gösterimlerin Yanı Sıra Yarışmada da Yer Alıyor

4-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin detayları belli oldu. Ulusal Kurmaca Yarışma Filmleri kategorisi altında yarışacak Otis Tarda’nın karşısında G.K., Kömür, Baré Giran, Önce İsimler Gitti ve Taş gibi yapımlar var. Yarışmada yer alacak filmler, 10 bin kısa filmin arasından özenle seçildi.

- Reklam -

5 Kasım’da saat 12’de Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat Merkezi’nde eş zamanlı gösterilerek izleyicinin karşısına çıkacak olan Otis Tarda’nın kalan programı şu şekilde: 6 Kasım’da Tarık Akan Gençlik Merkezi (saat 12.00) ve İzmir Sanat Merkezi (saat 18.00). 7 Kasım saat 18’de Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Konak Sineması. 8 Kasım’da saat 14’te Fransız Kültür Merkezi. 9 Kasım’da Osmangazi Hizmet Binası (Saat 16.00). 10 Kasım’da saat 16’da Konak Sineması ve İzmir Sanat Merkezi’nde.

Otis Tarda, dünya prömiyerini geçtiğimiz ağustos ayında 20. Saraybosna Film Festivali’nde gerçekleştirmişti.

- Reklam -

Emre Öksüz’ün yönetmenliğini üstlendiği filmde Öksüz, yapımın senarist koltuğunu Özgürcan Uzunyaşa ile paylaşıyor. Kısa filmin görüntü yönetmenliğini Kağan Şahin, sanat yönetimini Nilsu Baldan, prop tasarımını Görkem Usta ve Ubeyd Bayraktar üstleniyor. Otis Tarda’nın uygulayıcı yapımcısı Ömer Can Saroğlu, yapımcısı ise Özgürcan Uzunyaşa.

Filmin oyuncu kadrosu ise şöyle: Yiğit Ege Yazar, Denizhan Akbaba, Melisa Berberoğlu, Özgür Dağ ve Funda Şen Bahar.

20. İzmir Kısa Film Festivali’nden sonra, Otis Tarda’nın festival yolculuğu ulusal ve uluslararası etkinliklerle devam edecek.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Merkür

Merkür, Güneş’in Önünden Geçmeye Hazırlanıyor

nasa cygnus kargo

Cygnus Uzay Aracı Hedefine Ulaştı