in ,

“İçimdeki Müzik” Disney+ Filmi Oluyor: Melody’nin Hikâyesi Ekranlara Taşınıyor

Out of My Mind film oluyor. Disney Plus, Sharon M. Draper imzalı “İçimdeki Müzik” uyarlaması için çalışmalara başladı ve oyuncu kadrosunu açıkladı.

Out of My Mind Filmi Disney Plus
- Reklam -
- Reklam -

Out of My Mind filmi duyuruldu. Disney Plus, dilimize Genç Timaş tarafından kazandırılan Sharon M. Draper imzalı İçimdeki Müzik eserini ekranlara uyarlıyor. Çalışmaları başlayan filmin oyuncu kadrosu da açıklandı.

Çocuk kitapları yazarı, alanında uzman eğitimci ve 1997 yılında “Yılın Ulusal Öğretmeni” onuruna layık görülen Sharon M. Draper, beş kez “Coretta Scott King Edebiyat Ödülü”nü kazandı. 48 ödül kazanan İçimdeki Müzik adlı eseri ise beyin felci olan 11 yaşındaki bir kızın dokunaklı hikâyesini anlatıyor.

Kitap, beyin felci geçirmesi nedeniyle sıkıntılarla karşı karşıya kalan ama aynı zamanda oldukça zeki bir genç olan çok yetenekli Melody Brooks’un hayatına odaklanıyor. Hareket etmek için tekerlekli sandalye kullanan Melody, yaşamının hemen her alanında sistematik bir baskıyla karşı karşıya. Ancak bu sırada bir öğretmeni, Melody’nin potansiyelini fark ediyor ve bir kaynaştırma programına katılmasına yardımcı oluyor.

- Reklam -

Gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alınarak kaleme alınan İçimdeki Müzik, eğitim sektöründe engelli topluluğa nasıl davranıldığına dürüst bir bakış açısı sunduğundan övgüyle karşılandı ve onlarca ödül kazandı. Out of My Mind, olasılıkların üstesinden gelmek, hayallerin peşinden gitmek ve kimsenin parıltınızı köreltmesine izin vermemek konusunda evrensel bir hikâye sunuyor.

İçimdeki Müzik - Sharon M. Draper

Out of My Mind Filmi Çalışmaları Başladı: Disney Plus, Başrol için Önemli Bir Karar Aldı

Gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alınarak kaleme alınan İçimdeki Müzik, şimdi de Disney+ için bir film uyarlaması alacak. Big Beach, Participant, Everywhere Studios LLC ve Disney Branded Television stüdyolarının ortaklığı ile hazırlanacak olan uyarlamada başrol ise Phoebe-Rae Taylor’ın oldu. Genç İngiliz model ve oyuncu aynı zamanda serebral palsi (beyin felci) ile yaşıyor ve tekerlekli sandalye kullanıyor. Ekibin, böylesine önemli bir hikâyeyi anlatmak için karakterin uygun şekilde temsiliyetini sağlamada ekstra çaba sarf ettiği açık. Ayrıca Out of My Mind’ın yardımcı oyuncu kadrosu da her geçen gün daha da etkileyici hale geliyor.

Rosemarie Dewitt (The Staircase), Melody’yi her ne pahasına olursa olsun savunacak güçlü iradeli annesi Diane rolünde, Luke Kirby (The Marvelous Mrs. Maisel) ise babası Chuck’ı oynuyor. Judith Light (Julia), Brooks ailesinin sevgi dolu ama sert komşusu olan ve Melody’yi kendi kendine yeterli olmaya motive etmeye yardımcı olan Bayan V.’yi oynayacak. Courtney Taylor (Insecure) bir eğitimci ve doktora sonrası aday olan Katherine’i oynuyor ve Michael Chernus (Severance), Melody’nin öğretmeni Bay Dimming’e hayat verecek.

- Reklam -

out of my mind oyuncular

Amber Sealey’nin yönetmenliğini üstlendiği ve Daniel Stiepleman’ın senaryosunu yazdığı film için henüz bir çıkış tarihi belirlenmemiş olsa da, çekimlerinin Toronto’da başladığı bildirildi. Bu da yapımın 2023’ün sonlarına doğru çıkabileceğini gösteriyor.

Out of My Mind, ilk olarak Mart 2017’de İçimdeki Müzik adıyla ve Genç Timaş etiketiyle Türkçeye çevrildi.

İçimdeki Müzik’i okumuş muydunuz? Eserin filme uyarlanması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

blonde filmi fragman netflix

Marilyn Monroe’nun Hayatına Odaklanan “Blonde” Filminden Yeni Fragman Yayınlandı

Ketebe Minyatür Dizisi Kitapları

Ketebe Yayınları Usta Yazarların Küçürek Metinlerini Minyatür Dizisi’nde Bir Araya Getiriyor