in

“Palu Ailesi” Emin Alper’in Elleriyle Korku Filmi Oluyor!

Ödüllü yönetmen Emin Alper, Palu Ailesi hakkında bir korku filmi çekmek istediğini açıkladı!

emin alper palu ailesi
- Reklam -
- Reklam -

Palu Ailesi geçtiğimiz aylarda ülke gündemimizi hayli meşgul etmişti. O korkunç olaylar Müge Anlı’nın programında ortaya çıkmış, sonrasında da adli işlemler için harekete geçilmişti.

Tepenin Ardı ve Abluka gibi gibi filmleriyle kısa zamanda ülke sinemamızda adını sıkça söz ettiren ödüllü yönetmen Emin Alper’den haberler var! Alper, Palu Ailesi’ni konu alan bir korku filmini tasarladığını açıkladı.

Yönetmen Alper, son filmi Kız Kardeşler için 38. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Bölümü’nde Altın Lale Ödülü’nü kazandıktan sonra, yeni projelerine dair açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

Bir seyircinin, “Korku filmi çekseniz ne güzel olurdu,” sözlerine Alper şu yanıtı verdi:
“Bir projem var. Palu Ailesi’ni korku filmi yapacağım.”
Venedik Film Festivali – Jüri Özel gibi dünya çapında değer gören ödüllerin de sahibi Emin Alper’in yeni projesini merakla bekliyoruz.

emin alper
Emin Alper

Palu Ailesi Hakkında

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Meryem Tanhal ve kızı Melike, 11 yıl önce kaybolmuştu.

Havva Palu, 2018’in Aralık ayı sonunda oğulları İsa ve Fatih ile birlikte Atv’deki “Müge Anlı ile Tatlı Sert” isimli programa başvurarak, kayıp kızı ile torununun bulunmasını istemişti.

Harun ve Havva Palu çifti, o zaman polise yaptıkları ihbarda, kızları Meryem ve torunları Melike Tahnal’ın öldürülüp, cesetlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğünü iddia etmişti. Bunun üzerine Tütünçiftlik sahilinde arama yapılmış, ancak bir sonuca ulaşılamamıştı.

- Reklam -

Havva Palu’nun damadı Tuncer Ustael’in Atv’deki programda, anne-kızın o dönem cesetlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğünü iddia etmesi üzerine polis kadavra köpekleri ile bölgede çalışma yapmıştı.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Palu Ailesi’nin evine baskın düzenlenmişti.

Başsavcılık, anne Havva Palu, baba Harun Palu, çocukları İsa Palu, Fatih Palu ve Ayşe Palu hakkında gözaltı kararı vermiş; savcılığın talimatı üzerine İzmit’te yaşayan Palu Ailesi’nin evine giden polisler aile üyelerini gözaltına almıştı.

Aynı anda Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla ailenin katıldığı televizyon programının stüdyosuna da giden ekipler, Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael’i de canlı yayın sırasında gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan Palu Ailesi’nin beş ferdi ile damatları Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael, adliyeye sevk edilmiş, baba Harun Palu dışındaki tüm isimler tutuklanmıştı.
Kaynak: T24

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Olay açığa çıktığında bir filme dönüştürülmesi konusunda çok konuşulmuştu. Bence iki açıdan güzel olur:

    1. Korku sinemamızda gerçek olaylara yer verdiğimiz kurgular az.
    2. Böyle pislik bir aile unutulmamalı. Çabuk unutan bir milletiz. Filme aktarılırsa unutuluş süresi uzar.
  2. Avatar for Sepulnevro Sepulnevro dedi ki:

    Korku sinemamız maalesef cinlerden öteye gidemiyor. Umarım bu filmle beraber yeni bir soluk alırız

  3. Avatar for Emrys Emrys dedi ki:

    Ben çok iyi bir karar olduğunu düşünmüyorum. Yaşananların bir film olması çok kötü bir karar değil ama “korku filmi” olması beni rahatsız ediyor. Tam anlatamadım ama amaç yapılanların unutulmaması için filme dönüştürülmesinden çıkıp aptalca bir şekilde kullanılıp bi kenara atılmaktan ileri gidemiyecek gibi. Yaşananlar filmleştirilirken bizi korkutmak için kullanılması mantıklı gelmiyor, dini ve cinleri kullananlardan kaçınmayı öğretmek olması gerekirken. Başka bir ders çıkaramıyorum ben palu ailesi olaylarından. Ayrıca yaşananlar çok yeni , işkence ve tecavüze maruz kalan çocuklar ve üniversite okuyan bir genç de var.

    Özetle, yaşananların bir korku filmi için kullanılması bencilce ve amacı bozuk geldi bana.

  4. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Forum arkadaşlarım, farkında mısınız bu olay bir korku değil bir dram. Hem de iğrenç bir dram. Bu konuda korku filmi çekeceğim ne demek? Sizi Palu ailesi gibi bir olayla korkutacağız demek. Bir dram filmi belki olaya dikkat çekmek ve izleyenlerin içinde oluşturduğu duygudaşlıkla böyle olaylara bakışı arttırma maksadıyla yapılabilirdi ancak bir korku filmi nedir? Açıklayıp zekanıza hakaret etmek istemiyorum ama popüler kültürün para kazanma aracı olması benim canımı sıkıyor. Keşke farkındalığı arttırmak olayına inanabilseydim ben de.

    Her neyse ben böyle insanlardan veya böyle olaylardan korkmak istemiyorum. Mümkünse cinli dabbeli şeyler çekmeye devam etsinler, bunlara dokunmasınlar.

  5. Avatar for Karahayalci Karahayalci dedi ki:

    Haberi görür görmez aklımdan geçen ilk şey para kazanmak için bir bunlar kalmıştı kullanmadıkları oldu. Farkındalık yaratmak çok iyimser bir düşünce gibi geliyor ve açıkçası amacın bu olduğuna hiç inanmıyorum. Sansosyanel bir dram sinemada çok ses getirir düşüncesiyle çekileceğini düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

vakif asimov ust

Vakıf Dizisinin Yapımcısı Görevinden Ayrıldı

Wolverine vs blade

Wolverine vs. Blade Çizgi Romanına Hazır Olun!