in

Octavia E. Butler’ın Parable of the Sower Romanı A24 Filmi Oluyor: Yönetmen Belli Oldu

Parable of the Sower film oluyor. Bilimkurgu yazarı Octavia E. Butler’ın eseri A24 tarafından beyaz perdeye getiriliyor. Yapımın başına Garrett Bradley geçti.

Parable of the Sower Octavia E. Butler
- Reklam -
- Reklam -

Octavia E. Butler imzalı Parable of the Sower film oluyor. Son zamanların popüler stüdyosu A24 tarafından gerçekleştirilecek yapımın yönetmen koltuğu ise Garrett Bradley’ye emanet edildi.

İlk defa 1993 yılında yayınlanan ve Earthseed serisinin de ilk kitabı olma özelliğini taşıyan Parable of the Sower, yakın zamanda özellikle Amerikalı okurlar arasından yeniden ün kazandı. Roman, Eylül 2020’de ilk kez New York Times’ın en çok satanlar listesinde yer aldı.

Parable of the Sower, 2025’te geçen bir dünyayı anlatıyor. Distopik gelecekte dünyanın çılgınlığa ve anarşiye doğru sürüklendiği ve bir kadının daha iyi bir geleceğe doğru çıktığı yolculuk anlatılıyor.

- Reklam -

Lauren Olamina ve ailesi, Los Angeles’ın eteklerinde kalan tek güvenli mahallelerden birinde yaşıyor. Savundukları yerleşim bölgesinin duvarlarının ardında Lauren’ın babası, bir vaiz ve bir avuç başka vatandaş; uyuşturucu, hastalık, savaş ve su kıtlığı tarafından yok edilen bir kültürden geriye kalanları kurtarmaya çalışıyor. Lauren’ın babası bu durumda bile insanları doğru yola yönlendirmeye çalışıyor. Genç kız ise başkalarının acılarına karşı olağanüstü hassas olmasına neden olan hiperempatiyle mücadele ediyor.

Parable of the Sower, Yönetmenin Yüksek Bütçeli İlk Uzun Metrajlı Filmi Olacak

Parable of the Sower Octavia E. Butler

Ancak ne yazık ki distopik gelecekte işler iyiye gitmiyor. Çıkan bir yangın neticesinde Lauren’ın ailesi yok oluyor. Tek başına kalan genç kız, tehlikelerle dolu bir dünya ile yüzleşmeye zorlanıyor. Lauren kalan bir avuç başka mülteciyle birlikte, tüm insanlık için kurtuluş anlamına gelebilecek devrimci bir fikir tasarlamak için kuzeye doğru yol almaya başlıyor.

A24 finanse edecek ve dağıtacak filmin yapımcılığını Paul Mezey üstleniyor. Proje, Amazon Studios’tan Oscar adayı da olan Time da dahil olmak üzere eleştirmenlerce beğenilen bir dizi belgeselin ardından Garrett Bradley’nin büyük bir stüdyodaki ilk uzun metrajlı filmi olacak.

- Reklam -

Şu an için başrolde kimlerin yer alacağı, çekimlerin ne zaman başlayacağı ya da ne zaman vizyona gireceği gibi detaylar bilinmiyor. Kitabın henüz Türkçeye kazandırılmış değil.

Bu haber, Butler’ın canlı aksiyona uyarlanacağı belirtilen ilk yapıtı değil. Geçen hafta, dilimize de İthaki Yayınları tarafından “Yakın” adıyla çevrilen Kindred adlı romanının da dizi olacağı haberi geldi. FX üzerinden ekranlara gelecek olan Kindred’in yönetmen koltuğunda Lemon, ZOla ve Woman in Deep ile tanınan Janicza Bravo oturacak.

Daha fazla Octavia E. Butler işini beyaz perdede uyarlama olarak görmek sizce nasıl bir duygu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yazarın Odası 1 | Haftanın Kitabı #184

Yazarın Odası 1 | Haftanın Kitabı #184

Bob Odenkirk hastane Saul Goodman

Bob Odenkirk, Better Call Saul Setinde Fenalaşarak Hastaneye Kaldırıldı [GÜNCELLEME]