in

Patrick Stewart, X-Men Serisinin Geleceğiyle İlgili Konuştu

X-Men serisinde Profesör X’i canlandırmış Patrick Stewart, Marvel başkanı Kevin Feige ile gelecek filmler hakkında konuştuklarını söyledi.

Patrick Stewart x-men
- Reklam -
- Reklam -

2000 yılındaki ilk X-Men filminden başlayarak uzun yıllar telepatik güçleriyle X-Men’i kuran ve bir arada tutan Profesör X’i canlandıran usta aktör Patrick Stewart, X-Men serisinin yeni evi Marvel Studios’tan çıkacak filmlerle ilgili şirket başkanı Kevin Feige ile tartışmış.

Stewart karakteri en son 2017’de çıkan Logan filminde canlandırmış ve Logan’la birlikte iyisiyle kötüsüyle 17 yılın sonunda Profesör X’in hikâyesi tamamlanmıştı. Feige’yle serinin geleceği hakkında uzun uzun konuştuğunu söylüyor.

“Yapılabilecek hamleleri tartıştık, önerilerde bulundum; bazı önerilerim Charles Xavier’le de ilgiliydi ama ben karaktere bir daha bürüneceğimi düşünmüyorum. Şöyle ki, Logan’ı yapmasaydık tekerlekli sandalyeye bir kez daha oturup Charles olmaya hazır olurdum, ama Logan bu ihtimali ortadan kaldırdı.”

- Reklam -

x-men professor x ve magneto

Stewart’ın Xavier’i, Hugh Jackman’ın Wolverine’yle birlikte “bir aktör tarafından en uzun süre canlandırılan Marvel süper kahramanı” rekorunu birlikte taşıyor. İki aktör de 17 yılın ardından Logan filmiyle karakterlerine veda etti. Logan özelinde bakarsak Patrick Stewart’ın söylediklerinin üzerine söylenecek çok söz yok. Logan hem Profesör X hem de Wolverine karakterlerinin hakkını veren birer son olmuş ve serinin diğer filmlerinin bir aşağı bir yukarı seyreden çizgisine kıyasla izleyiciye sevdikleri karakterlere güzel bir filmle veda etme imkanı tanımıştı.

Patrick Stewart’ı Bir Daha Bu Rolde Görmeyeceğiz

Stewart bir diğer uzun soluklu rolü olan Star Trek’in Captain Jean-Luc Picard’ı da aynı şansı yakaladığını belirtti. 2002 yapımı Star Trek: Nemesis filminde Picard’ı “kötü bir performansla” bıraktığını ve Logan’ın Xavier için verdiği tatmin edici sondan sonra aynısını Picard’a da yaşatabilme şansını yakalayabilmek amacıyla Star Trek: Picard dizisi için geri döndüğünü açıkladı.

- Reklam -

x-men logan

Marvel Studios yakasındaysa geçen sene X-Men’in gelecek filmlerde evrene katılacağı açıklanmıştı. Bununla birlikte bütün serinin, Deadpool ve nisan ayında yayınlanacak olan The New Mutants filmi haricinde, sıfırlanacağı açıklanmıştı. Kevin Feige’ın Hugh Jackman’ı, Patrick Stewart’ı veya diğer eski oyuncuları MCU’ya katıp hikâyeyi de buna uygun hale getirmektense X-Men külliyatını kendi yorumuyla tekrar bize sunmak istemesinde bir sorun yok. Biz izleyiciler de Fox’un X-Men serisinin Logan’la birlikte hak ettiği şekilde bitmesine mutlu olup (Dark Phoenix hiç var olmamış gibi davranmak hepimiz için en hayırlısı) yeni filmler için heyecanlanmaya başlayabiliriz.

Marvel Sinematik Evreni’nde izleyeceğimiz yeni X-Men filmleri hakkında sizlerin görüşü nedir? Sizce eski seride yer alan hangi isimler aynı karakteri canlandırmaya devam etmeli? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Star Trek: Picard Dizisini İzlemeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Wolverine’siz X-Men bir hiç bence. Zaten hiç bir filmi gişede başarılı olamadı bu yüzden.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

star wars obi-wan

Star Wars: Obi-Wan Kenobi Dizisi Bir Süreliğine Rafa Kaldırıldı

Franz Kafka ve Sinema - Mehmet Öztürk

Kafka Çağındaki Sinemadan Günümüze: Franz Kafka ve Sinema