in

Patty Jenkins, Justice League Yönetmenliğini Neden Reddettiğini Açıkladı

Wonder Woman 1984 ile bir kez daha sinemalarda boy göstermeye hazırlanan Patty Jenkins, Justice League gibi büyük yapımları yönetmeyi neden reddettiğini açıkladı.

Patty Jenkins - Justice League wonder woman 1984
- Reklam -

Wonder Woman ile süper kahraman dünyasının yönetmenleri arasındaki sayılı kadınlardan olan Patty Jenkins, çizgi romanlara hiçbir şekilde aşina olmadığını ve hepsini filmlerle tanıdığını itiraf eden çok az yönetmenden birisi. Thor: The Dark World için Marvel ile isteksizce çalıştığını belirten Jenkins, neden isteksiz olduğunu ve zamanında Justice League için gelen teklifi de neden reddettiğini geçen günlerde verdiği bir röportajda açıkladı.

Süper kahraman filmlerinin yönetmenleri sıklıkla bu evrenlere aşina olduklarını dile getiriyor. Patty Jenkins bu anlamda normal yönetmenlerden farklı bir çizgide duruyor. Şöyle ki kendisi Wonder Woman yönetmenliği için seçildiği süreçte çizgi romanlarla haşır neşir olmaya yeni başlıyordu. Herkesin şaşırdığı nokta sevilen yönetmenin Justice League gibi marka filmleri reddetmesiydi. Bu yüzden Patty’nin neden bu kadar seçici olduğu konusundaki merak dalgaları giderek yükseldi.

justice league poster

- Reklam -

Jenkins’in röportajı sırasında söylediği ilk cümleler film çekimleri sırasında bağımlı olmaktan hoşlanmamasıyla ilgiliydi. Bağımlılıktan kastettiği şey, aslında birçok karakterin tek bir evrene bağlı olması ve her şeyi birbiriyle bağlamak zorunda kalmasıyla alakalıydı. Justice League gibi bir yapımda çok fazla karakteri tanıması gerekiyordu; aynı zamanda bu yapımla beraber çizgi romanlardan hakim olması gereken pek çok olaya da ihtiyaç duyacaktı. Jenkins bu yüzden zamanında Justice League yönetmenliği için kendisiyle iletişim kurulduğunda yapımla tam olarak bir ilişki kuramadığını söylüyor.

Patty Jenkins: “Wonder Woman: 1984 ile Harika Bir İş Çıkardık”

DC’nin çekimler sırasında Jenkins’e oldukça esnek imkânlar sağladığı aşikar. Kendisi geçen günlerde Thor: The Dark World için isteksizce de olsa çalışmak zorunda kaldığını söylemişti. İsteksiz olma sebebini açıklama sırası geldiğinde Jenkins, Marvel filmlerinde çalışan herkesi sevdiğini; ancak Marvel Studios yapımlarında yönetmeninin tamamen her çalışanı kontrol altında tutmak istediğini belirtti. Göründüğü üzere bu Patty için hiç iç açıcı bir şey değil; kendisi senarist olarak işe alınmış olsa da bireysel fikirleri muhtemelen sık sık göz ardı ediliyor.

justice league karakterler

- Reklam -

Sevilen yönetmen Wonder Woman serisinin ikinci filmi Wonder Woman: 1984 ile beyaz perdeye gelmeye hazırlanıyor. Bu seferki filmi hakkında daha iddialı konuşan Jenkins 1984’ün bir süper kahraman filminde içermesi gereken her şeyi içerdiğini ve harika bir iş başardıklarının altını çiziyor.

Koronavirüs nedeniyle planlar değişmediği takdirde Wonder Woman 1984 filmi 14 Ağustos 2020’de vizyona girmiş olacak.

Yönetmenin açıklamalarına dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Justice League: Zack Snyder Cut HBO Max’e Geliyor

Kaynak: The Playlist

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Şımarıklıktan,neyden olacak başka.Bu yönetmenlerde çok nazlı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nâzım Hikmet Kitap Liste

Nâzım Hikmet Ran’ı En İyi Anlatan 10 Eser

Peaky Blinders - Thomas Shelby

Peaky Blinders Dizisinde Thomas Shelby İçin İlk Tercih Jason Statham Olmuş