in

Pedro Almodóvar’ın İlk İngilizce Yapımında Başrol Cate Blanchett: “Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı” Film Oluyor

Pedro Almodóvar ilk İngilizce filminde Oscarlı aktris Cate Blanchett ile çalışacak. İspanyol yönetmen A Manual for Cleaning Women’ı sinemaya uyarlıyor.

Pedro Almodóvar ilk ingilizce film Cate Blanchett
- Reklam -
- Reklam -

Pedro Almodóvar ilk İngilizce filmi için Oscar ödüllü Cate Blanchett ile beraber çalışacak. Blanchett’in başrolünde yer alacağı yapım, Lucia Berlin’in öykü kitabı A Manual for Cleaning Women’dan (Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı) perdeye uyarlanacak.

Hable con ella ile 2003 yılında Oscar’a layık görülen Mujeres al borde de un ataque de “nervios”, La piel que habito ve Átame! gibi filmlerle tanınan İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar ilk defa orijinal dili İngilizce olan bir sinema filmi gerçekleştirecek.

Lucia Berlin’in dilimize de geçen yıl kazandırılan Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı’ndan uyarlanacak filmin başrolünde ise Blue Jasmine ve The Aviator yapımlarıyla Oscar ödülüne layık görülen yıldız oyuncu Cate Blanchett yer alacak.

- Reklam -

Almodóvar, daha önce yaptığı açıklamada filmin senaryosunu İspanyolca kaleme alacağını ve sonradan İngilizceye çevireceğini aktardı.

Pedro Almodóvar İlk İngilizce Filminde “Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı”nı Uyarlayacak

Amerikalı yazar Lucia Berlin’in (1936 – 2004) ölümünden sonra okurla buluşturulan öykü kitabı usta ellere emanet edildi. İçerisinde 43 kısa hikâyenin bulunduğu eserin, nasıl bir tercihle beyaz perdeye uyarlanacağı ise şu an için bilinmiyor.

Cate Blanchett’in kendi yapım şirketi Dirty Films ile beraber El Deseo ve New Republic Pictures, projeyi gerçekleştirmek için bir araya geliyor. Yapımın şu anda ön geliştirme aşamasında olduğu aktarılıyor.

Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı - Lucia Berlin

Andrew Upton ve Coco Francini, Blanchett ile birlikte Dirty Films için yapımcılık görevini üstleniyor. Brian Oliver ve Bradley Fischer ise Almodóvar ile beraber New Republic Pictures’ı temsil ediyor.

- Reklam -

Cate Blanchett Rüzgârları Dinmiyor

Cate Blanchett geçen yıl Guillermo del Toro’nun Nightmare Alley ve Adam McKay’in Don’t Look Up filmindeki performanslarıyla adından söz ettirmeyi bilmişti. Yıldız oyuncu 2022 yılı içerisinde TÁR, Pinocchio ve Borderlands yapımlarıyla da izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

cate blanchett - perdo almadovar filmi

Blanchett’in ayrıca bir aristokrat ailesinin dostluğunu konu alan Brideshead Revisited adlı mini dizide de rol alacağı biliniyor.

Siz Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı’nı okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Almodóvar’ın İngilizce film tercihi ve başrol kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Birinin kamerasına birinin oyunculuğuna aşığım. Harika bir iş çıkacağına eminim. :two_hearts:

  2. Avatar for Corvo Corvo dedi ki:

    En sevdiğim yönetmenlerden biri. İçinde yaşadığım deri filminin çıktığı kafaya hayran olmamak elde değil zaten…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

görme engelliler şiir Yarışması sonuçları

Görme Engelliler Şiir Yarışması Sonuçlandı: Katılımcılardan Bazılarının ‘Görebildiği’ Ortaya Çıktı

Shingeki no Kyojin Final Sezonu

Shingeki no Kyojin’in Final Bölümleri Yayınlanmaya Başladı