in

Pennywise: The Story of IT Belgeseli Geliyor: O’nun Perde Arkası Anlatılacak

Pennywise: The Story of IT belgeseli geliyor. Stephen King’in O’sunun perde arkasını anlatacak yapım, 1990’da yayınlanan mini diziyi inceleyecek.

Pennywise: The Story of IT Belgeseli
- Reklam -
- Reklam -

Pennywise: The Story of IT belgeseli geliyor. Tim Curry’nin Pennywise’ını ilk kez ekrana getiren 1990 mini dizisi ile Stephen King’in O adlı eserinden uyarlanan yapıma daha yakından bir bakış atma zamanı.

Stephen King imzalı O (IT), ilk yayımlandığı 1986 yılından bu yana oldukça ses getiren bir roman oldu. Farklı uyarlamalarının yanı sıra son olarak 2017 ve 2019 yılında Andy Muschietti yönetmenliğinde iki parça halinde, sevilen bir uyarlama ile korkuseverlerin karşısına çıktı. Ancak ondan yaklaşık 30 yıl önce, 1990 yılında King’in romanına dayanan iki bölümlük bir mini dizide Tim Curry, Pennywise karakterine hayat vermişti.

İşte şimdi Indiegogo’nun hazırladığı yeni belgesel Pennywise: The Story of IT, 15 Ekim’de Katalonya’daki Sitges Uluslararası Film Festivali’nde prömiyer yapacak. Belgesel, kült klasiğin yapımına dair daha fazla perde arkası bilgiyi meraklılarıyla buluşturacak.

- Reklam -

Uzun metrajlı belgeselin ortak yönetmenliğini Unearthed & Untold: The Path to Pet Sematary’nin yönetmenliğini de yapan John Campopiano ile Leviathan: The Story of Hellraiser’dan sorumlu olan Christopher Griffiths üstleniyor. İkili belgesel içeriği adına birkaç yıl boyunca çalıştı.

Belgeselde King arşivcileri ve romana aşina olan kişilerle yapılan röportajların yanı sıra Tim Curry, Seth Green, Richard Thomas, Tim Reid, Richard Masur, Emily Perkins, Tommy Lee Wallace ve Larry D. Cohen gibi mini dizide yer alan birçok oyuncuyla yapılan röportajlar da yer alıyor.

Belgeselin yönetmenlerinden John Campopiano yapımla ilgili şunları söyledi:

“Stephen King’in çalışmalarının uyarlamaları hiç bu kadar üretken ve kültürel açıdan birbirleriyle ilintili olduğu bir dönem olmamıştı. IT (O) ve Pet Sematary’nin (Hayvan Mezarlığı) son derece başarılı sinema uyarlamalarından, The Shining, Doctor Sleep ve Castle Rock’ın büyük beğeni toplayan dizi uyarlamalarına ve 1979’daki mini dizisi Salem’s Lot’un yeni sinema uyarlamasına kadar her şey neredeyse aynı anda geldi. İşte şimdi bu belgesel de tam olarak ideal anda izleyicilerin karşısına çıkıyor.”

Pennywise: The Story of IT Belgeseli Mini Diziye Odaklanacak

Pennywise: The Story of IT Belgeseli

- Reklam -

1990 yılında yayınlanan mini dizi, aynı yılın başlarında ve sadece üç ay içinde çekildi. Yapım maliyet olarak o sırada bir TV projesinin olağan bütçesinin neredeyse iki katı olan 12 milyon dolara mal oldu. 90’ların başındaki Ağ Yayın Standartları ve Uygulamaları nedeniyle, gösterilebilecek kan ve kan miktarında çok güçlü bir kısıtlama vardı. Bu nedenle yansıtılan korkunun çoğu psikolojikti.

Toplamda iki bölümden oluşan mini dizi, 30 milyon gibi devasa bir izleyici kitlesi çekti ve ayrıca iki Emmy adaylığı aldı. Yapım konusunda eleştirmenler ikiye bölünmüş olsa da, Tim Curry’nin en korkunç palyaçolar ve en iyi King kötü karakterleri listelerinde sürekli olarak yer alan Pennywise’ı canlandırmasının dayanıklılığı, karakterin ve IT’in mirasının tam olarak ne kadar ikonik olduğu hakkında çok şey söylüyor.

Belgesel öncesinde Pennywise hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

1990 tarihli mini diziyi izlemiş miydiniz? Belgesel ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Nobel Edebiyat Ödülü Kazananı Abdulrazak Gurnah

2021 Nobel Edebiyat Ödülü Kazananı Belli Oldu

What If...?

What If…? 1. Sezon İncelemesi: Marvel Evreni En İyi Uyarlaması ile Karşı Karşıya mı?