in

Jane Austen Uyarlaması “Persuasion”dan İlk Görseller: Dakota Johnson’lı Netflix Filmi Yolda

Jane Austen uyarlaması Persuasion filmi için ilk görseller yayınlandı. Netflix’te yayınlanacak yapımın başrolünde Dakota Johnson yer alıyor.

Persuasion filmi jane austen uyarlaması netflix
- Reklam -
- Reklam -

Jane Austen uyarlaması Persuasion filmi için ilk bakış görselleri yayınlandı. Netflix ekranlarına gelecek yapımın oyuncu kadrosunda Dakota Johnson, Henry Golding ve Cosmo Jarvis gibi isimler yer alıyor.

İngiliz edebiyatı denince akla ilk gelen yazarlardan birisi olan Jane Austen, bugüne dek eserleri ile sinema dünyasının bir parçası olmayı başardı. Gurur ve Önyargı, Emma, Akıl ve Tutku, Aşk ve Gurur, Kül ve Ateş, Northanger Manastırı gibi kitapların yazarı olan Austen; bir kez daha yeni bir uyarlamaya konu oluyor. Yazarın hayattayken basıldığını göremediği 1817 tarihli Persuasion kitabı Netflix filmi oluyor. Türkçeye İkna adıyla kazandırılan eser dokunaklı bir aşk hikâyesini konu alıyor.

Filmin başrolünde Fifty Shades (Elli Ton) serisi ile adını duyuran, A Bigger Splash, Suspiria, Bad Times at the El Royale gibi yapımlarda rol alan Dakota Johnson yer alıyor. Johnson’a eşlik eden isimler arasında Crazy Rich Asians, The Gentlemen ve Last Christmas’ta oynayan Henry Golding ve Lady Macbeth, Hunter Killer, Calm with Horses ile tanınan Cosmo Jarvis bulunuyor.

- Reklam -

Persuasion’ın yönetmen koltuğunda ilk defa uzun metraj deneyimi yaşayacak olan Carrie Cracknell oturuyor. Yönetmenin kariyeri daha çok Broadway oyunları ile şekillenmişti.

Netflix Ekranlarında Yayınlanacak Persuasion Filmi Modern Bir Jane Austen Uyarlaması Olacak

Jane Austen’ın ölümünden hemen önce tamamladığı İkna, Bath adlı kentte yaşanan bir aşk hikâyesini işliyor. Kitabın odak noktası, adından da anlaşılacağı üzere “ikna” kavramı üzerine. Anne Elliot (Dakota Johnson) adlı iyi yürekli başkahraman, para ve mevki düşkünü Sir Walter’ın ortanca kızı olarak karşımıza çıkıyor. Elliot’ın sevdiği kişiden ayrılması için baskıda bulunan aile sonrası aşk masalı yarım kalıyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen başkası ile bir ilişki yaşamayan Elliot, tekrar aşkına dönmek istediğinde ise “ikna” yeniden söz konusu oluyor.

Persuasion filmi jane austen uyarlaması netflix

Jane Austen’ın ironik bir dille kaleme aldığı eser, sert bir toplum eleştirisi olarak kabul ediliyor. Eser, İngiliz orta sınıfının aile, evlilik, servet ve mevki konularındaki düşüncelerini acımasız bir şekilde işliyor.

- Reklam -

Senaryosunu Rain Man ile Oscar’a layık görülen Ronald Bass’ın kaleme aldığı yapımda Bass’a Alice Victoria Winslow eşlik ediyor.

Netflix’in roman uyarlaması, çağdaş bir bakış açısıyla ve esprili bir dille gerçekleştirilecek.

Persuassion filmi için yayın tarihi henüz açıklanmış değil.

Siz İkna’yı okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Yapımdan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Malezyalı aktör Yüzbaşı Frederick Wentworth olmuş.Amerikalı çirkin itici oyuncu bozuntusu Dakota Johnson Anne Elliot olmuş.Klasikleri katletmeye tam gaz devam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Assassin's Creed Senaristi

Assassin’s Creed Senaristi Belli Oldu: Netflix Dizisi Die Hard Yazarına Emanet

bill gates kitap önerileri

Bill Gates’ten 5 Kitap Önerisi: Bu Yaz Kendisine Okuyacak Yeni Eserler Arayanlara