in ,

Peter Capaldi, BBC’nin Geleneksel Noel Zamanı Hayalet Dramasında Oynayacak

BBC’nin Noel zamanlarında yayınladığı hayalet dramalarına bir yenisi ekleniyor. M.R. James’in eserinden uyarlanan 30 dakikalık yapımda Peter Capaldi de yer alacak.

Peter Capaldi
- Reklam -
- Reklam -

Peter Capaldi BBC’nin 30 dakikalık hayalet dramasında tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Kaynaklara göre drama, ünlü korku yazarı M.R. James’in Martin’s Close adlı hayalet öyküsünü konu alacak. Peter Capaldi’nin kadroda olacağı söylenirken senaryo ve yönetim ise Doctor Who ve Sherlock gibi dizilerden tanıdığımız Mark Gatiss tarafından üstlenilecek.

Noel zamanı hayalet hikâyeleri yayınlama geleneğini sürdüren BBC Four’da yayınlanacak dramanın konusu ise şöyle:

1684 yılındaki bir dava raporunda Martin, platonik olarak âşık olduğu genç kız Ann Clark’ı öldürmekle suçlanır. Davacı davayı şu şekilde sunar: Martin Ann Clark’ı öldürmüştür çünkü genç kız onun evlenme teklifini mahvetmiştir. Dava sırasında şöyle bir olay betimlenir, Martin kızın hayaletiyle yüzleşince suçluymuş gibi davranmaya başlar. Martin davanın ilerleyişini engellemeye çalışmasına rağmen sonunda işlediği suçtan dolayı suçlu bulunur ve ölüme mahkum edilir.

- Reklam -
doctor who peter capaldi
Peter Capaldi

Gatiss ise konu hakkında şunları söyledi:
Geçen sene (Noel zamanı) yayınlanan The Dead Room’un başarısından sonra BBC Four’da Noel zamanı hayalet hikâyeleri yayınlama geleneğini devam ettirebilmek büyük bir ayrıcalık. Ayrıca tüm öykülerin efendisi M.R. James tarafından yazılan ve benim favori öykülerimden biri olan Martin’s Close’dan daha iyi ne olabilir?
Peter Capaldi’yi Barrister William Doben rolünde göreceğiz. Wilf Scolding, John Martin olarak ve Elliot Levey de Yargıç George Jeffreys ile karşımıza çıkacak.

Bu 30 dakikalık yapım 25 Aralık 2019 tarihinde BBC Four ekranlarındaki yerini alacak.

1862 – 1936 yılları arasında yaşamış İngiliz yazar Montague Rhodes James, korku edebiyatına kattığı meşhur hayalet hikâyeleriyle tanınıyor.

- Reklam -

Peki siz bu drama hakkında ne düşünüyorsunuz? Kült korku hikâyelerini ekranlarda görmek harika değil mi? Daha önce hiç M.R. James okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Peaky Blinders 5. Sezon Yayınlanmaya Başladı

* E-Kitapların Okuma Tarzımıza Etkisi Üzerine Bir Araştırma

* Sherlock 5. Sezon Ne Zaman Gelecek? Yeni Sezondan Neler Bekliyoruz?

* Steven Moffat’ın Netflix ve BBC Ortak Yapımı “Dracula”sı Görücüye Çıktı

Kaynak: Tor

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Scarlett Johansson Dwayne Johnson

2019 Yılının En Çok Kazanan Oyuncuları Belli Oldu

Spider-Man

Spider-Man Krizi Sonrası Kevin Feige ve Tom Holland Aynı Fikirde