in

Peter Jackson ve Ekibinden Bir “Yürüyen Kentler” Filmi Geliyor!

Peter Jackson ve ona The Hobbit, King Kong gibi filmlerde eşlik eden ekibi, Philip Reeve’in Yürüyen Kentler’ini izleyici karşısına çıkarmak için kolları sıvadı.

yuruyen kentler
- Reklam -
- Reklam -

Peter Jackson ve ona “The Hobbit” ile “Yüzüklerin Efendisi” filmlerinde eşlik eden deneyimli ekibi beyaz perdeye bomba gibi bir projeyle dönüyor. Philip Reeve‘in, steampunk ve fantazi türlerindeki dörtlemesi Yürüyen Kentler, bu usta ekibin dokunuşlarıyla can bulacak. Fakat Jackson’u bu sefer alışık olduğumuz yerinde yani yönetmen koltuğunda bulamayacağız. Çünkü kendisi Fran Walsh ve Philippa Boyens ile birlikte filmin senaryosunu yazıyor olacak. Onun yokluğunda yönetmen koltuğu da, 2005 yılında “King Kong” filminin görsel efektleriyle bir Akademi ödülü kazanan, Jackson’un “en yakın iş arkadaşlarından biri” diye bahsettiği ve yönetmenlik kariyerine ilk defa bu filmle atılacak olan Christian Rivers‘a emanet.

Reeve’in Yürüyen Kentler‘i ise uzak bir gelecekte 60 Dakika Savaşı adı verilen ve dünyayı neredeyse yaşanmaz hale getiren küresel bir savaş sonrası, hareket edecek şekilde tasarlanan makinelere dönüşen şehirlerin kaynak elde edebilmek için verimsiz topraklar üzerinde diğer daha küçük şehirleri kovalamasını konu alıyor. Bu heybetli ve yerinde duramayan şehirlerden birinde yaşayan Tom Natsworthy‘nin aniden, Dış Toprkalar’dan gelen bir son derece gizemli bir kadınla karşılaşması üzerine olayları fitili ateşleniyor.

Ülkemizde ilk başta Günışığı Kitaplığı’ndan çıkan, sonrasında ise On8 Kitap tarafında basılmaya devam edilen Yürüyen Kentler, Guardian Children’s Fiction Prize, the Los Angeles Times Book Award, the Smarties Gold Award, ve Blue Peter Book of the Year gibi oldukça prestijli ödüllere layık görülmüş bir kurguya sahip.

- Reklam -
- Reklam -

Filmin de tıpkı kitaplar gibi bir seri olması planlanıyor. Film çekimleri 2017 baharında Yeni Zelanda’da başlayacak. Her ne kadar yönetmen koltuğunda olmasa da Peter Jackson’un da bir ucundan tuttuğu Yürüyen Kentler, deneyimli kadrosu sayesinde sinema ve fantazi severleri sevindirecek gibi görünüyor.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

doktor strange yemin ust

Doktor Strange: Yemin Raflarda!

trt bilimkurgu

TRT’den Yerli Bilimkurgu Dizisi Geliyor