in

“Winnie the Pooh”dan Korku Filmi Çıkartan Ekipten, Karanlık Bir Peter Pan Uyarlaması Geliyor

Peter Pan: Neverland Nightmare filmi yolda. Çocuk kitabı Winnie the Pooh’nun korku dolu bir uyarlamasına imza atan Rhys Frake-Waterfield’ın yeni projesi belli oldu.

Peter Pan Neverland Nightmare filmi
- Reklam -
- Reklam -

Peter Pan: Neverland Nightmare filmi için hazırlıklar başladı. Dünyaca ünlü çocuk kitabı Winnie the Pooh’ya karanlık bir bakış açısı getiren Blood and Honey’nin yaratıcısı, şimdi de bir başka çocuk eserini kâbuslar diyarına taşıyacak.

2022 yılı itibarıyla telif süresi dolarak kamu malı sayılmaya başlayan Winnie the Pooh filmi, ilk bağımsız uyarlamasına da aynı yıl kavuştu. Ayı Winnie ve arkadaşlarının maceralarını konu alan A.A. Milne imzalı çocuk serisine, karanlık bir uyarlama yapıldı.

Pooh ve Piglet’in bir tür seri katil olarak yer aldığı Winnie the Pooh: Blood and Honey henüz vizyona girmedi. Ancak yapımın ardındaki ekip, yeni bir kara uyarlama için düğmeye bastı.

- Reklam -

Yönetmen Rhys Frake-Waterfield, bir başka kült çocuk kitabı olan Peter Pan için harekete geçiyor. Klasik masalları çarpık formlara sokan Waterfield, Peter Pan: Neverland Nightmare ile bir başka peri masalı klasiğini korku yapımına uyarlayacak.

Peter Pan: Neverland Nightmare Filmi Ünlü Masala Karanlık Bir Alternatif Sunacak

İskoç yazar J.M. Barrie tarafından 1904 yılında yaratılan Peter Pan, zaman içerisinde çocuk edebiyatının klasikleri arasına girmeyi başardı.

Varolmayan Ülke’de yaşayan ve “hiç büyümeyen bir çocuk” olan Peter, Kayıp Çocuklar adlı bir gruba da liderlik ediyor. Kaptan Kanca ile daimi bir mücadele içerisinde olan Pan’ın hayatı, Wendy ile tanıştığında ise kökünden değişiyor.

ayı winnie karanlık

Rhys Frake-Waterfield’ın bu anlatıyı nasıl değerlendireceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor. Yapımın oyuncu kadrosu hakkında da henüz bir açıklama yapılmadı.

- Reklam -

J.M. Barrie’nin ünlü karakteri sinema dünyasında çoğunlukla Disney animasyonlarıyla tanınıyor. Ancak karakterin kullanım hakları, uzun süredir kamuya açık durumda.

Yıllar boyunca Peter Pan pek çok uyarlama ile kendisine önemli bir sinematik evren inşa etti. Evrene en farklı bakış açısı getiren yapım ise başrolünde Robin Williams’ın oynadığı Hook filmi oldu. Williams, bu yapımda ünlü karakterin yetişkinlik dönemini canlandırdı.

Peter Pan Neverland Nightmare filmi

Peter Pan: Neverland Nightmare, büyük olasılıkla mutlu sonlara sahip olmayacak ve bunun yerine kan ve korku dolu bir çocukluk masalı izleyicilere sunulacak.

Siz bu yeni uyarlama hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Bunun cesurlukla, yaratıcılıkla zerre alakası yok, yangından mal kaçırmak için çekilmiş, 90’ların slasher filmlerinden bile daha kötü görselliğe sahip olduğu fragmandan bile belli bir film, o kadar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Quentin Tarantino süper kahraman filmleri

Quentin Tarantino: “Sinemacılar, Süper Kahraman Filmlerinin Ölmesini Dört Gözle Bekliyor”

kediler suç dna

Kedilerin Suç Delili Olabileceği Ortaya Çıktı: Kediler, Suç Mahalli DNA’sı Barındırıyor Olabilir