in

Phoebe Waller-Bridge, Artık Amazon İçin Üretecek

71. Emmy Ödülleri’ne Fleabag ile damga vuran Phoebe Waller-Bridge, 3 yıl boyunca Amazon için üretecek.

Phoebe Waller-Bridge
- Reklam -
- Reklam -

1985 doğumlu İngiliz aktris Phoebe Waller-Bridge adı sizlere bir yerlerden tanıdık geliyor mu? Solo: A Star Wars Story filminde kendisini L3-37 olarak görmüş ve pek tanıyamamış olabilirsiniz. Zaten Bridge’in yıldızı da kendisinin yaratıcılığını üstlendiği, yazdığı ve oynadığı İngiliz dizisi Fleabag ile birlikte olmuştu.

Fleabag geçtiğimiz günlerde düzenlenen 71. Emmy Ödülleri’nden oldukça yüklü dönmüştü. Phoebe Waller-Bridge adeta geceye damgasını vurmuş, Fleabag dizisiyle En İyi Komedi; Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Yönetmen ödüllerini toplamıştı.

Hal böyle olunca da Phoebe Waller-Bridge adı bir anda arşa çıktı. Pek çok yapımcı Bridge’i bünyesine katmak için yarışa girdi, ancak kazanan Amazon oldu.

- Reklam -

Amazon, Phoebe Waller-Bridge’e Yıllık 20 Milyon Dolar Ödeyecek

Dijital yayıncılık platformlarının iyice çeşitlenmesiyle dizi ve film dünyası da yeni bir hal almaya başladı. Artık büyük şirketler kendi çevrimiçi yayın servislerini kuruyor, hiçbir alanı rakiplerine bırakmamak için geceli gündüzlü çalışıyor. Kuşkusuz Amazon Prime da bu platformlar arasında en dişli olanlardan biri.

Firma, Phoebe Waller-Bridge rüzgârı arkasına almışken ünlü oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalamayı başardı. Bu süreçte Bridge sadece dizi ve televizyon şovlarıyla sınırlı kalmayacağı söylenenler arasında. Anlayacağınız kendisinden bir film beklemek de gayet olası. Amazon’un ünlü yıldıza vereceği yıllık ücret ise 20 milyon dolar olarak açıklandı.

- Reklam -

20 milyon dolar, bu zamana kadar bir kadın yönetmene/senariste verilen en yüksek bedellerden birisi. Elbette Emmy Ödülleri’ni süpüren bir isme, böyle bir ödeme yapmak gayet olağan. Yine de Bridge ile başlayan bu adımın, cinsiyet gözetmeksizin her bireye eşit şekilde ödemelerin yapıldığı bir dünyaya evrilmesini dört gözle bekliyoruz.

2 sezonluk Fleabag’in devam etmeyeceği, Bridge’in yaratıcısı olduğu Killing Eve’i ise yapımcı koltuğunda sürdüreceği biliniyor. Ayrıca kendisinin 25. James Bond filmi olan No Time to Die’ın yazarlarından birisi olduğunu hatırlatalım.


* Netflix Hisseleri Disney+ Sonrası Düşüşte

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Albert Einstein

Albert Einstein’ın Tartışılan Seyahatnamesi Türkçede

Narcos

Netflix Dizisi Narcos Video Oyunu Olacak