in ,

Guillermo del Toro’nun Stop-Motion Tarzındaki “Pinocchio” Filminden Yeni Fragman

Pinocchio fragmanı paylaşıldı. Guillermo del Toro imzalı yeni Pinokyo filmi, stop-motion ve müzikal türlerini bir araya getiriyor.

Pinocchio Fragmanı: Guillermo del Toro'dan Pinokyo Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Pinocchio fragmanı yayınlandı. Guillermo del Toro imzalı yeni Netflix filmi, klasik Pinokyo masalına yeni bir bakış kazandırıyor.

Guillermo del Toro birçok izleyici tarafından Pan’s Labyrinth ve Hellboy’daki çalışmalarıyla tanınıyor. The Shape of Water (Suyun Sesi) ile En İyi film dalında Oscar kazanan yönetmen, en son filmi Nightmare Alley (Kabus Sokağı) ile 2022 Akademi Ödülleri’nde de En İyi Film dalında aday gösterildi. Yönetmenliğinin yanı sıra yazarlığıyla da tanınan isim, filmlerinin benzersiz tonları ve sıklıkla efsanevi yaratıkları ve korku unsurlarını içeren görsel estetiği ile tanınıyor.

Del Toro’nun yazar ve yönetmenliğini üstlendiği yeni filmi Pinokyo, klasik masalı stop-motion tekniğiyle ekranlara aktarıyor. Netflix ile ortaklaşa yapılan film, Pinokyo’nun basit bir tahta kukladan gerçek bir çocuğa dönüştüğü tanıdık çocuk masalının daha karanlık bir versiyonu olarak tanımlanıyor. Filmle ilgili ilk teaser, bu yılın başlarında yayınlandı. Böylece izleyiciler hem filmin stop-motion tarzına ve Ewan McGregor’un seslendirdiği Sebastian J. Cricket’ine ilk bakışı sağladı. Pinocchio filminin seslendirme kadrosunda McGregor’a ek olarak Finn Wolfhard, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Jon Turturro, Christoph Waltz, Tim Blake Nelson ve Ron Pearlman gibi isimler yer alıyor.

- Reklam -

Uzun süredir beklenen film için yeni bir fragman yayınlandı ve Pinnochio’nun pek çok izleyicinin aşina olabileceğinden daha yabancı ve biraz daha karanlık bir versiyonu ortaya çıktı. Hemen aşağıdan yayınlanan fragmanı izleyebilirsiniz.

Pinocchio Fragmanı Türkçe Dublaj | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden seyretmek için buraya tıklayabilirsiniz.)

(Fragmanı orijinal seslendirmesiyle izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

“Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro, sihirli bir şekilde canlanan ve Geppetto adlı kederli bir tahta oyma ustasını hayata bağlayan ahşap bir kukla hakkındaki klasik masalı baştan yaratıyor. Guillermo del Toro ve Mark Gustafson’un yönettiği, stop-motion tekniğiyle hayata geçirilen bu sıra dışı müzikal, bu dünyadaki yerini arayan söz dinlemez Pinokyo’nun yaramazlıklarla dolu maceralarını konu alıyor.”

- Reklam -

Yeni fragman, Geppetto’ya (David Bradley) şimdiye kadarki en iyi bakışı sunuyor ve karakterin Pinokyo’yu yaratma arzusunun ardındaki iç üzüntüsünü anlatıyor. Fragman ayrıca filmin del Toro’nun imzası niteliğindeki estetiğini ve karanlık tuhaf dünya inşasını kucaklayacağını da doğruluyor.

del Toro’nun yönetmenliğini üstlendiği uyarlamanın yanı sıra, izleyiciler bu yıl Disney ve Robert Zemeckis’ten Pinokyo’nun başka bir uyarlamasını daha izleme fırsatı bulacak. Ancak elbette del Toro uyarlaması için yayınlanan bu son fragman ile, iki filmin birbirinden çok farklı olacağı açıkça belli oluyor. Disney’in versiyonu çocuksu bir merak duygusunu kucaklıyor gibi görünse de, del Toro’nun Pinokyo’su, stop-motion görüntülerine nüfuz eden kayıp ve melankoli temalarıyla klasik çocuk masalına biraz daha karanlık bir bakış sunuyor gibi görünüyor.

Yeni uyarlama, Aralık 2022 içerisinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Guillermo del Toro’nun Pinocchio’sunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türk Masalları / Hazırlayan: Merve Köken

Süleyman Tevfik’in 1920’de Derlediği “Türk Masalları” Kitabı Latin Harflerine Aktarıldı

NASA, Uzaylı Ararken Güneş'ten Yararlanacak

NASA’nın ‘Uzaylı Arayışı’ Sürüyor: Güneş, Bir Tür Teleskop Olarak Kullanılacak