in ,

J.J. Abrams “Portal” Filmi için Çalışmaların Devam Ettiğini Açıkladı

Portal filmi için geliştirilme aşaması hâlâ devam ediyor. J.J. Abrams, oyundan uyarlanan filmin senaryo hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

portal filmi j.j. abrams
- Reklam -
- Reklam -

Yapımcı ve yönetmen J.J. Abrams, Portal filmi için çalışmaların aktif şekilde devam ettiğini ve yapımın geliştirilme aşamasında olduğunu doğruladı. Aynı adlı video oyun serisine dayanan yapımın senaryosu şu an yazılmakta.

Valve tarafından geliştirilen ve ilk defa Ekim 2007’de piyasaya sürülen Portal, oyuncuların bir yapay zekânın dikkatli gözleri altında bir portal silahıyla karmaşık bulmacaları tamamlaması üzerine dizayn edilmişti. Gizli amaçlara sahip olan yapay zekâyı alt etmek, sessiz bir kahramanın kontrolünü elinde bulunduran oyuncuların oldukça hoşuna gitmişti. Oyunun popülerliği, 2008’de Still Alive’ın ve 2011 yılında da ikinci bir devam oyunun gelmesini sağladı.

Aslında oyun serisine dayanan bir filmin hazırlandığı haberleri ilk olarak 2016 yılında gelmeye başladı. O zaman da projenin başında J.J. Abrams ve şirketi Bad Robot Productions’ın olduğu söylendi. Ancak gelişmeler beklenenden çok daha yavaş şekilde ilerliyor. Neyse ki Abrams’ın yaptığı son açıklama bile oyunun hayranları biraz da olsa umutlanabilirler.

- Reklam -

J.J. Abrams: “Portal filmi için her şey rayına oturmuş durumda”

portal film j.j. abrams

J.J. Abrams’ın yönetmenliğini üstlendiği bir diğer film olan Super 8, bundan tam 10 yl önce, 2011’de vizyona girdi. Yapımcılığını Steven Spielberg’ün üstlendiği filmi 10. yıldönümü nedeniyle de 4K Blu-ray sürümü hazırlandı. Bu özel sürümün tanıtımı amacıyla IGN’ye bir demeç veren Abrams’a ayrıca Portal filmi de soruldu. Henüz tüm ayrıntıların netleşmediğini söyleyen yönetmen, halihazırda yazılan bir senaryo olduğunu ve bu senaryo eşliğinde filmin geleceğini doğruladı.

“Aslında şu anda Warner Bros.’ta Portal’dan uyarlanan film için yazılan bir senaryomuz var. Çekimlere başlama konusunda gerçekten heyecanlıyız, bunun için her şey rayına oturmuş gibi geliyor.”

- Reklam -

Abrams her ne kadar senaryonun yazıldığını söylese de senarist ya da senaristlerin adını vermedi. Yine de Warner Bros.’la birlikte devam eden projede; oyunun etki alanı da göz önünde bulundurulduğunda iyi bir iş çıkabilir gibi duruyor. Yönetmenin belirttiği gibi her şeyin rayına oturduğu gerçeği de yakın zamanda oyundan uyarlanacak film konusunda daha fazla haberlerin geleceğini gösteriyor.

Peki ya sizler Portal için hazırlanan film uyarlamasının nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Oyunların kendi sinema filmlerine kavuşması hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Gabe ve Abrams’ın beraber röportaj verdikleri yayını izlemiştim. O zamanlar Youtube yasaklıydı. Aradan kaç yıl geçti ne Half Life ne Portal filmi hakkında bie şey göremedik. Ben ölmeden Half Life serisinin sonlandığını görsem yeter aslında da… Hala merak ettiğim sorularım var. Okuduğum kitapları bile 1 aynsonra unutan bu seriyi ve içindeki Timeline’ı hala ezbere biliyorum…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aypera, Digital Human Film Türkiye'nin İlk Robot Oyuncusu

Türkiye’nin İlk Robot Oyuncusu Aypera, Digital Human Filminde Rol Alacak

Last Night In Soho fragmanı

Last Night in Soho Fragmanı: Anya Taylor-Joy’lu Psikolojik Korku Filmine İlk Bakış