in

Predator 5 Geliyor: 10 Cloverfield Lane Yönetmeni Yapımın Başına Geçti

Predator 5 çalışmaları başladı. Hakları Disney’e geçen yeni macerayı 10 Cloverfield Lane ile tanınan Dan Trachtenberg yönetecek.

Predator 5
- Reklam -
- Reklam -

Predator 5 macerası için çalışmalar başladı. Yeni Predator filmi, 20th Century Studios ve Disney stüdyolarında hazırlanacak ve 10 Cloverfield Lane’den Dan Trachtenberg yapımın yönetmenlik koltuğuna oturacak.

İlk Predator filmi, başrollerinde Arnold Schwarzenegger ile Carl Weathers’ın ve yönetmen koltuğunda ise John McTiernan’ın olduğu 1978 yılında geldi. Fox stüdyoları ile çıkan yapım izleyiciler tarafından oldukça beğenildi ve haliyle macerayı üç devam filmi, yeniden çevrim ve hatta Ailen ile ortaklaşa bir yapım izledi. Predator’la ilgili en son macera ise, 2018 yılında Iron Man 3’nin yönetmeni Shane Black ile geldi.

2018 yılında çıkan The Predator, Fox tarafından piyasaya sürüldüğünde beklediği olumlu tepkiyi alamadı. Yapım genel anlamda olumsuz eleştiriler aldı ve dünya çapında yalnızca 160 milyon dolarlık bir gişe hasılatına ulaştı. Bu hayal kırıklığı, filmin “Predator Killer” zırhının ortaya çıkmasıyla birlikte serinin daha sonra nereye gideceğine dair net işaretlerle bitmesine rağmen, doğrudan bir devam filmindeki tüm gelişmeleri engelledi. Serinin kaderinin ne olacağına dair bilgiler Disney’in Fox’u satın almasından bu yana sessizdi. Ancak nihayet Predator 5 ile ilgili somut gelişmeler duyuruldu.

- Reklam -

yeni Predator filmi

Predator 5 Bir Devam Filmi Olmayacak

Deadline’ın haberine göre 20th Century ve Disney, Predator 5’ı yönetmesi için Dan Trachtenberg ile anlaşmaya vardı. Trachtenberg, 2016 yılında vizyona giren bilimkurgu ve psikolojik gerilim filmi 10 Cloverfield Lane yapımıyla tanınıyor. Ayrıca Amazon Prime Video’nun en sevilen dizilerinden olan The Boys’un pilot bölümünün yönetmenliğini de üstlenen isim olarak biliniyor. Yeni film, Patrick Aison (Jack Ryan) tarafından yazılan bir senaryoya dayanacak. Yapım seriyi yeni bir yöne taşıyacak ve 2018 çıkışlı The Predator’ın devam filmi olarak gelmeyecek.

Disney’in Fox’u satın almasından sonra hem Alien’a hem de Predator’a olan ilgisi zaten biliniyordu. Eylül ayında bizzat Ridley Scott tarafından yeni Alien filmi için çalışmaların başladığı duyurulmuştu. Ayrıca Marvel Comics cephesinde de iki ikonik yaratığın çizgi roman olarak geleceği açıklanmıştı.

- Reklam -

Ailen ve Predator Marvel çizgi roman

Peki ya siz yeni Predator filmi için heyecanlı mısınız? Sizce Disney’in Fox’u satın almasından sonra ortaya daha iyi bir iş çıkabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel bir evren olabilirdi aslında ama devam filmleriyle kötüye götürdüler. Neyse yine de bekleyelim, gelsin. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Unutulmuş Kadın Ressamlar - Walter Shaw Sparrow

Unutulmuş Kadın Ressamlar: Walter Shaw Sparrow, Cinsiyetçi Tarih Yazımına Meydan Okuyor

Yeni Transformers Filmi

Yeni Transformers Filmi Yönetmenini Buldu