in ,

Pulp Fiction Filminin Saklı Kalmış Sahneleri NFT Olarak Satılacak

Pulp Fiction filminden hiç yayınlanmamış sahneler, yönetmen Quentin Tarantino tarafından NFT formatında açık artırmaya çıkartılıyor.

Pulp Fiction NFT - Quentin Tarantino
- Reklam -
- Reklam -

Pulp Fiction filminden kesilmiş sahneler NFT formatında açık artırmaya çıkacak. Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, Ucuz Roman’da kullanmadığı sahneleri, senaryo kesitlerini ve filme dair yorumlarını yeni nesil dijital format üzerinden satmaya hazırlanıyor.

Şu sıralar, “Son filmi hangisi olacak?” sorularının odağında olan ünlü yönetmen, 10. sinema yapımıyla film yönetmenliğinden emekli olmaya hazırlanıyor. Ancak görünüşe göre Tarantino’da projeler bitmiyor.

Ünlü yönetmen oyuncu kadrosunda Uma Thurman, John Travolta, Samuel L. Jackson ve Bruce Willis gibi isimlerin yer aldığı 1994 yapımı Pulp Fiction’dan bazı materyalleri NFT formatında satışa çıkaracak.

- Reklam -

Dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbiri yerine geçemeyeceğini onaylayan bir blok zincir teknolojisi olan NFT ile fotoğraflar, videolar, sesler ve diğer birçok diijtal kayıtlar satışa çıkartılabiliyor. Tarantino ise En İyi Senaryo dalında Oscar’a layık görülen Pulp Fiction için özel bir çalışma yürütmeyi düşünüyor.

Pulp Fiction Filminden Parçalar NFT Formatında Satışa Çıkacak

Bugüne dek NFT üzerinden eserlerinden parçalar sunan sinemacıların sayısı hiç de az değil. David Cronenberg ve David Lynch daha önce NFT formatında çalışmalar satışa sunmuştu. Şimdi ise Quentin Tarantino, kült filmi Pulp Fiction’dan yayınlanmamış sahneleri, senaryo kesitlerini ve yapıma dair yorumlarını içeren verileri NFT’ye dönüştürerek açık artırmaya çıkartacak.

Yalnızca alıcısının erişebileceği türde kişiye özel ve gizli içeriklerin yer alacağı bu NFT’ler, OpenSea adlı pazardan müzayede yoluyla satılacak.

Pulp Fiction NFT - Quentin Tarantino

Toplamda 7 NFT’nin satışa sunulacağı belirtilirken Quentin Tarantino heyecanını şu sözlerle aktardı:

- Reklam -

“Pulp Fiction filminden bu özel sahneleri hayranlarla buluşturacağım için heyecanlıyım. Secret Network ve Secret NFT’ler sanatçıları ve hayranları bir araya getiren taze bir dünya sunuyor. Ben de bunun bir parçası olduğum için çok heyecan duyuyorum.”

10 milyon dolarlık bütçesiyle dünya çapında toplamda 213,9 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Pulp Fiction, sinema tarihinde özel bir yerde duruyor.

NFT’lerin satışa çıkacağı tarih henüz açıklanmasa da meraklısı konuyla ilgili gelişmeleri @TarantinoNFTs adlı Twitter sayfası üzerinden takip edebilir.

Siz teknolojiyle sanatın buluştuğu bu nokta hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Wrap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix 4 yorum

The Matrix Resurrections Orijinal Üçlemeden Daha Komik Olacak

2021 Booker ödülü kazananı damon galgut

2021 Booker Ödülü Kazananı Damon Galgut Oldu