in

Quentin Tarantino, Cadılar Bayramı İçin Film Önerdi: Peopletoys

Quentin Tarantino, yaklaşan Cadılar Bayramı için sinemaseverlere 1974 tarihli Peopletoys (Devil Times Five) adlı korku filmini önerdi.

Quentin Tarantino Cadılar Bayramı Film Önerisi Peopletoys
- Reklam -
- Reklam -

Kendine has sinema anlayışı ile çağımızın önde gelen yönetmenlerinden birisi olan Quentin Tarantino, yaklaşan Cadılar Bayramı için sinemaseverlere film tavsiyesinde bulundu. Başarılı yönetmen bu özel günün ruhuna uygun olarak slasher ve korku türündeki Peopletoys filmini önerdi.

Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourious Basterds gibi filmlerin yönetmeni olan Tarantino; izleyicinin karşısına son olarak 2019 yılında Once Upon a Time in Hollywood ile çıktı. Başarılı yönetmen son zamanlarda ise kaleme aldığı yeni romanı, hazırlayacağı televizyon dizisi ve yönetmen olarak görev alacağı kariyerinin son filminin ne olacağı sorusu ile gündemde.

Toplamda 10 film çektikten sonra sinemadaki yönetmenlik kariyerini noktalamak istediğini açıklayan Tarantino, beyaz perdeye hangi film ile veda edecek; henüz netlik kazanmış değil.

- Reklam -

Öte yandan usta yönetmen, 31 Ekim’de kutlanacak olan Cadılar Bayramı (Halloween) için de bir film önerisinde bulunmaktan geri durmadı. Çoğunlukla yurt dışında ekim ayı, bir çeşit “korku ayı” olarak anılıyor. Bu ay boyunca pek çok etkinlik ve gösterim düzenleniyor. Tarantino da Eli Roth’un History of Horror adındaki belgesel dizisinin tanıtımı için bir panele konuk oldu.

Quentin Tarantino

PaleyFest’te konuşan Tarantino, Cadılar Bayramı için bir film izlemek isteyenlere 1974 tarihli Peopletoys’u önerdi. Peopletoys filmi aynı zamanda Devil Times Five adıyla da biliniyor.

Quentin Tarantino Cadılar Bayramı İçin Peopletoys’u Öneriyor

Tuhaf ve karanlık korku filmlerine olan düşkünlüğü ile de tanınan Tarantino, 1974 yılında vizyona giren The Texas Chain Saw Massacre (Teksas Katliamı) ile aynı dönemde yayınlanan Peopletoys filmini övgüyle andı.

Sean MacGregor ve David Sheldon tarafından yönetilen Peopletoys (Devil Times Five), beş deli ve cani çocuğun bir dağ evindeki insanları teker teker öldürmesini konu alıyor.

- Reklam -

Devil Times Five quentin tarantino cadilar bayrami film onerisi

Tarantino, filme dair şöyle konuştu:

“Leif Garrett bu katil çocukların lideri. Ve Garrett filmde müthiş bir performans sergiliyor. Rolünü harika bir şekilde canlandırıyor. Aklımı adeta başımdan aldı. “Vay be, bu harika!” dedim. Çift film yayınlandığı yıllarda, ikinci film olarak yayınlanırdı ve bunu sık sık duyardım. Sonunda izleme fırsatı buldum ve bu müthişti.

Quentin Tarantino, geçen mayıs ayında da son 10 yılın en iyi filmi David Fincher imzalı The Social Network demişti.

Peki siz Tarantino’nun bu önerisine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Quentin Tarantino, 2019’un En İyi Üç Filmini Açıkladı

Kaynak: The Playlist

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Creed 3 Michael B. Jordan

Creed 3 Geliyor: Filmin Başına Michael B. Jordan Geçebilir

Ghostbusters: Afterlife İnceleme

Ghostbusters: Afterlife Vizyon Tarihi Güncellendi