in

Quentin Tarantino Emekli mi Oluyor?

Quentin Tarantino sinema kariyerini 9. filmi Once Upon a Time in Hollywood ile noktalayabileceğini duyurdu. Bu durumda Tarantino imzalı Star Trek filmi hayali suya düşebilir.

Quentin Tarantino
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino ismi birçok sinemasever için kuşkusuz çok şey ifade ediyordur. Kendisi Pulp Fiction, Kill Bill, Reservoir Dogs, Inglourious Basterds gibi filmlerle sinema dünyasını bir hayli değiştirdi.

Bugünlerde ise ünlü yönetmene dair 2 gelişme var. Birisi +18 olacak bir Star Trek projesi, diğeri ise kadrosu kelimenin tam anlamıyla  yıldızlar geçidi olan Once Upon a Time in Hollywood filmi.

Bu 2 yapımla birlikte, Tarantino’nun yaptığı son açıklamalar hayli kafa karıştırıcı. Sinemayı bırakmak istediğini dile getiren usta isim, bu işlerin belki de kendisinin son projeleri olabileceğini dile getirdi.

- Reklam -

Bu da nereden çıktı şimdi, diyenler içinse bir hatırlatmada bulunalım. Quentin Tarantino bu işlere girerken kendisine 10 filmlik bir kariyer çizmiş. Once Upon a Time in Hollywood ise yönetmenin 9. filmi!

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Dakota Fanning, Al Pacino, Kurt Russell ve Margot Robbie gibi oyuncuları barındıran ve 23 Ağustos’ta vizyona girecek Once Upon a Time in Hollywood filmi, yönetmenin emeklilik planlarını bir miktar değiştirmiş olabilir.

- Reklam -

Yeni filmin vizyona girmesinden önce GQ Avustralya’ya konuşan Tarantino, sinema filmi yönetme deneyiminin sonuna geldiğini düşündüğünü aktardı. Bırakma kararı sonrasıysa kariyerini kitap ve tiyatro oyunu yazarak sürdürmeyi planladığını aktaran Tarantino şöyle dedi:
“Yani hâlâ yaratıcı biri olmaya devam edeceğim. Sanırım filmler için yapabileceğim her şeyi yaptım. (…) Eğer bu film iyi tepkiler alırsa belki de 10. film için harekete geçmem. Belki de tam şimdi dururum, zirvedeyken! Göreceğiz.”
Hâl böyle olursa Once Upon a Time in Hollywood yönetmenin son filmi olabilir. Ve sıradaki Star Trek projesi bir hayale dönüşebilir.

Tarantino bahsi geçen Star Trek filmi için ortada bir senaryo olduğunu ancak henüz üstüne çalışmaya başlamadığını söylemişti. Görünen o ki sevgili yönetmenimiz bu işe girişmek için 9. filminden gelecek tepkileri bekliyor.

Tarantino’nun kariyerine nasıl devam edeceğini Once Upon a Time in Hollywood vizyona girdikten sonra görecek gibiyiz. Merakla bekliyoruz!

YouTube video

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Dur yav nereye? Daha +18 Star Trek çekeceksin :smiley:

  2. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Hadi inşallah amin thank god.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Sanmıyorum ya bu kadar popülerken neden emekli olsun.

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Değişik senaryo, çekim açıları, kurgu, oyuncu seçimiyle hoşuma gidiyordu kendisinin yaptığı filmlerin pek çoğu. Üzülürüm bırakırsa, günümüzde özgün yönetmen bulmak çok zor, hele ki başarılı olanını bulmak :cry:

  5. Avatar for doyoulikepie doyoulikepie dedi ki:

    Aslında zaten kariyerine on tane film çekme hedefiyle başladığını okumuştum bir yerde.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Koralin

Neil Gaiman’ın Tüyler Ürperten Çocuk Romanı “Koralin” Yeni Baskısıyla Raflarda

Stranger Things Netflix

Netflix Yeni Yapımlarının Çoğunda Sigara Kullanımını Yasaklayacak