in

Tarantino, Emeklilik Filmi Olarak Reservoir Dogs’ı Tekrar Çekmeyi Düşünmüş

Quentin Tarantino neden emekli olmak istediğini anlattı. Son film olarak Reservoir Dogs’ın yeniden çevrimini de değerlendirdiğini söyledi.

quentin tarantino emekli film Reservoir Dogs
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino emekli olmaya hazırlanıyor. Usta yönetmen zirvede bırakmak konusunda ısrarcı olduğunu belirtirken beyaz perdeye veda edeceği filmin hangisi olacağı konusunda hâlâ kararsız. Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri) filminin yeniden çevrimi ile yönetmenlik kariyerini noktalamayı düşündüğünü ancak sonradan bu fikirden vazgeçtiğini açıkladı.

Reservoir Dogs, Pulp Fiction ve Inglourious Basterds gibi sinema yapımları ile adını unutulmaz yönetmenler arasına yazdıran Quentin Tarantino henüz 58 yaşında. Bu bir film yönetmeni için hiç de geç bir yaş değil. Ancak Tarantino, görünüşe göre hayatını kalıplar içerisinde yaşamamak konusunda ısrarcı.

Şimdiye dek 9 film çeken yönetmen, son olarak izleyicinin karşısına Bir Zamanlar… Hollywood’da ile çıkmıştı. Yapım, Brad Pitt’e Cliff Booth rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını getirmeyi başarmıştı.

- Reklam -

Quentin Tarantino Emeklilik Filmi Hakkında Hâlâ Kararsız

Quentin Tarantino’nun son filmi hangisi olacak sorusu uzun süredir yanıt bekliyor. Şimdiye dek pek çok yapımın adı bu konu ile birlikte anıldı. Kill Bill 3, +18 bir Star Trek yapımı, isimsiz bir korku filmi derken işler içinden çıkılmaz bir hâl aldı. Tarantino da b süreçte yaptığı açıklamalarla ilgiyi üzerinde tutmayı başardı. Kendisini şu sıralar Once Upon a Time in Hollywood’da karşımıza Bounty Law için bir dizi hazırlamayı planlıyor. Dahası, yine aynı evrenin kökenine inen bir de roman yazmış durumda.

Yaptığı son açıklamalar da bu romanın tanıtım etkinlikleri kapsamında katıldığı Real Time with Bill Maher programında geldi.

Quentin Tarantino

Sunucu Bill Maher, Tarantino’ya kariyerinin zirvesine çıkmışken neden film yapmayı bırakmaya karar verdiğini sordu. Ünlü yönetmen ise şu ifadeleri kullandı:

“İşte tam da bu sebep yüzünden bırakmak istiyorum. Film tarihi nedir biliyorum ve yönetmenler bu noktadan sonra daha iyiye gitmiyor. Aynı zamanda bu kadar filmde 30 yıl boyunca çalışmak uzun bir kariyer. Ben bu kariyer için sahip olduğum her şeyi vermiş durumdayım.”

Reservoir Dogs Sürprizi

Başarılı yönetmen daha sonra Dirty Harry, Invasion of the Body Snatchers ve Escape from Alcatraz yapımlarının yönetmeni olan Don Siegel’ı örnek gösterdi.

- Reklam -

“Örneğin Don Siegel, kariyerini 1979 yılında Escape from Alcatraz ile noktalasaydı… Ne finaldi ama! Bu hamle onun kariyeri için muhteşem bir son olurdu. Ama diğer filmleri ile bu noktadan uzaklaşıyor.”

quentin tarantino emekli film Reservoir Dogs

Öte yandan Tarantino hâlâ kendi final filmine karar verebilmiş değil. Yönetmen 1992 tarihli ilk filmini yeniden çekmeyi düşündüğünü ancak daha sonra bu fikirden vazgeçtiğini açıkladı.

“Aslında son filmin için Reservoir Dogs’ı tekrar çekmeyi düşündüm. Bunu yapmayacağım. Ama değerlendirdim.”

Sizce Tarantino beyaz perdeye nasıl bir film ile veda etmeli? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananları

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Kazananlar Açıklandı

Vakıf incelemesi dizi

Vakıf Dizisinden Destansı Gözüken Yeni Bir Fragman Daha Paylaşıldı