in

Quentin Tarantino, Neden 10. Filmiyle Emekli Olmak İstediğini Açıkladı: “Artık Gösteriyi Bitirme Zamanı Geldi”

Quentin Tarantino, yönetmenliğini üstleneceği 10. film ile neden beyaz perde kariyerinden emekli olmak istediğini anlattı.

Quentin Tarantino 10. Film Emeklilik
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino, emeklilik kararı almasının ardındaki motivasyonları anlattı. Dünyaca ünlü Amerikaı yönetmen, çekeceği 10. filmin imzasını atacağı son beyaz perde projesi olacağını açıklamıştı.

Geçen günlerde 8 bölümlük bir mini dizi ile televizyon dünyasına geri döneceği ortaya çıkan 59 yaşındaki Quentin Tarantino, uzun süredir 10. filmi ile emekli olacağından bahsediyordu.

Bugüne dek Pulp Fiction, Kill Bill ve Reservoir Dogs gibi sinema tarihine geçen filmlere imza atan; son olarak 2019’da çektiği  Once Upon a Time in Hollywood filmiyle iki de Oscar kucaklayan Tarantino için geri sayım sürüyor.

- Reklam -

Usta sanatçı, CNN’de Who’s Talking to Chris Wallace? programına konuk olarak kariyerinin devamı hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Quentin Tarantino, Emeklilik Kararının Nedenlerini Anlatıyor

Söyleşide Tarantino’ya bir kez daha, “Neden 10. filmin son yapımı olacağı,” sorusu yöneltildi. Tarantino, çok uzun süredir bu işin içinde olduğunu ve etrafında hızla değişen film endüstrisine ayak uyduramama korkusu hakkında konuştu.

Ünlü yönetmen şu ifadelere yer verdi:

“Bu işi uzun zamandır yapıyorum. 30 yıldır. Artık gösteriyi sona erdirmenin zamanı geldi. Dediğim gibi, ben bir şov insanıyım. Senin, daha fazlasını istemene neden olmak istiyorum. Azalan bir getiri için çalışmak istemiyorum. Ben, herhangi biri olmak istemiyorum. Şu anda çıkan filmler söz konusu olduğunda kendimi biraz yaşlı bir adam gibi hissediyorum. Çağın dışında kalmış o yaşlı adam olmak istemiyorum. Şu anda olan tam olarak bu.”

Quentin Tarantino Dizi Yeni Projesi

- Reklam -

Tarantino’nun Son Projesi Hâlâ Belirsizliğini Koruyor

Ünlü yönetmen final projesi hakkında hâlâ nihai bir fikrinin olmadığını ve buna kafa yormak için kendisine zaman ayırmayı planladığını aktardı.

“Son filmimi yapmak için acelem yok. Şu anda filmin ne olacağını bilmiyorum. Netflix’te gösterilebilecek bir şey mi bu? Amazon’da oynayan, isteyen herkesin eşi ya da kocasıyla kanepede izleyeceği bir film mi bu? Son filmim 3000 sinemada gösterime girdi ve tüm dünyada birkaç ay boyunca oynadı.”

Quentin Tarantino Dizi Yeni Proje

Tarantino daha önce Kill Bill Vol. 3, Adam Driver’lı bir Rambo filmi, 18+ bir Star Trek yapımı gibi pek çok emeklilik filmi fikri ortaya atmıştı.

Siz Quentin Tarantino’nun emeklilik kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’a bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İçimdeki Melodi - Sharon M. Draper

Sharon M. Draper İmzalı İçimdeki Müzik’in Devam Kitabı “İçimdeki Melodi” Türkçede

Nuh'un Gemisi - Araştırma

Nuh’un Gemisi’ne Ait Kalıntıların Olduğuna İnanılan Alanda Bilimsel Araştırma Başlatıldı