in

Tarantino, Kendisine Göre “Bugüne Dek Yapılmış En İyi Film”i Açıkladı

Quentin Tarantino, şimdiye kadar yapılmış en iyi film hakkındaki yorumlarını paylaştı. Ünlü yönetmenin favorisi Steven Spielberg imzalı “Jaws” oldu.

Quentin Tarantino en iyi film
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino, şimdiye kadar yapılmış en iyi film hakkında açıklamalarda bulundu. Usta yönetmen, Steven Spielberg’ün yönettiği gişe rekorları kıran Jaws’ın favorisi olduğunu dile getirdi.

Quentin Tarantino’nun önce bir sinefil, sonra da iyi bir yönetmen olduğu sır değil. Filmlerinde sinema sanatına karşı gerçek bir sevgisi olduğunu her defasında gösteriyor. 2019 yılında gösterime giren son yapımı Once Upon a Time… In Hollywood, İtalyan Spagetti Western’lerinden intikam gerilim filmlerine bir aşk mektubu gibi yorumlanıyor. Yönetmenlik tarzının hayranı olmayanlar bile, sinemanın evrimini ve sanat biçimini ne kadar sevdiği konusunda hemfikir.

Bu bariz sinema hayranlığı, ister istemez yönetmenin filmler hakkındaki görüşlerini farklı ortamlarda, özellikle de podcast’lerde sık sık dile getirmesine neden oluyor. Son olarak Roger Avary ile birlikte ReelBlend podcast’inde yer aldı ve filmler hakkında konuşmak için dördüncü kez sahneye çıktı. Yönetmene, program esnasında tüm zamanların en iyi filmi olarak hangi yapımı gördüğü soruldu. Tarantino da birçoğunun hemfikir olduğu, birçoğunun da katılmadığı kesin ve açıklayıcı olan bir cevap verdi.

- Reklam -

Quentin Tarantino: “Bence Jaws Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Film”

Quentin Tarantino: "Bence Jaws Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Film"

“Bence Jaws şimdiye kadar yapılmış en iyi film. Belki en iyi sinema filmi olmayabilir ama en iyi gişe filmi olduğu bir gerçek. O filmdeki nadide havayı verebilen başka filmler de var. Ama bir film olarak, o havayı Jaws’tan daha iyi veren olmadı. Jaws’tan ‘daha iyisi’ yoktur. Şimdiye kadar yapılmış en iyi filmdir. Ve çoğu filmin Jaws’tan önce ne kadar kötü zamanlanmış olduğunu gösteriyor.”

Tarantino’nun burada kastettiği “en iyi sinema filmi olmayabilir ama en iyi gişe filmi olduğu gerçeği” aslında o dönemin sanat filmi ve bugünkü Marvel tarzı aksiyon filmleri arasındaki bir ayrıma benziyor. Bu ayrımı da şöyle genişletiyor:

- Reklam -

Steven Spielberg’ün 1950’ler ve 1960’lardaki gençliğine atıfta bulunarak, “Bir dereceye kadar bununla kastettiğim, Spielberg ve ekibinin sinema salonlarında bu tür filmler görerek büyüdüğüdür,” diyor. Yönetmen, “Dünyanın Merkezine Yolculuk” ve “Fantastik Yolculuk” gibi filmlerin sinemanın ayırt edici özellikleri olduğunu, ancak kesinlikle daha iyi yönetilebileceğini savunuyor.

Tarantino movies tanımlamasını kullanırken büyük gişe rekorları kıran projeleri işaret ederken films diyerek Akademi Ödülleri’nde En İyi Film ödülünü alma olasılığı daha yüksek yapımları kastediyor. Yönetmen, her iki türden de açıkça zevk alıyor ama onları aynı kefeye koymuyor.

Quentin Tarantino’nun söylediklerine katılıyor musunuz? Sizce de bugüne dek yapılmış en iyi film Jaws mı? Sizlerin en iyi filmi hangileri? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Slash Film

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    Tarantino bu filmin değerini biraz abartmıyor mu şimdi?

    Jaws filminin belki de O’nun hayatında özel bir anlamı var, bir hatırası var. O yüzden biraz abartıyor gibi geldi bana. Duygusal davranıyor benim tahminimce. Belki de hayatında ilk etkilendiği film Jaws’tı, o yüzden unutamıyor.

    Eğer gişe başarısı açısından söylüyorsa, gişe ve hasılat olarak Jaws’tan çok daha başarılı filmler sonradan yapıldı, öyle değil mi?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Küçük Yuvarlak Taşlar - Melisa Kesmez

Melisa Kesmez’in Yeni Kitabı “Küçük Yuvarlak Taşlar” Okurla Buluşuyor

James Franco Alina of Cuba fidel castro

James Franco, Cinsel Taciz Suçlamalarının Ardından Sinemaya Dönüyor: Fidel Castro’yu Canlandıracak