in

Quentin Tarantino, Luke Cage Filmini Neden Çekmediğini Açıkladı

Quentin Tarantino, Pulp Fiction öncesinde bir Luke Cage uyarlaması çekmek istediğini ancak daha sonra bundan vazgeçtiğini açıkladı.

Quentin Tarantino Luke Cage
- Reklam -
- Reklam -

Son filmi Once Upon a Time in Hollywood ile iki Oscar kazanan Quentin Tarantino, Amy Schumer’in sunduğu 3 Girls, 1 Keith adlı podcast yayınında çocukluğunun Marvel kahramanı Luke Cage karakterini zamanında beyaz perdeye kendisi taşıyabilseydi mutlu olacağını söyledi.

“Tüm bu Marvel saçmalığı başlamadan öncesi vardı. Reservoir Dogs’tan sonra Pulp Fiction’ı yapmadan önce Luke Cage filmi çekmeyi düşünüyordum. Çocukluğumda büyük bir çizgi roman koleksiyoncusuydum. Favorilerim ise önce Luke Cage: Hero for Hire, sonrasında Luke Cage: Power Man ve Shang-Chi: Master of Kung Fu oldu. Werewolf by Night ve Tomb of Dracula serilerini de severdim ama mutlak favorim Luke Cage idi.”

Taratino’nun yorumlarına baktığımızda çizgi roman uyarlaması sevgisi yönetmenin kariyerinin erken aşamasında cereyan etmiş diyebiliriz. Ancak başarılı yönetmen, eğer film çekilseydi kronolojide Pulp Fiction’dan ziyade Jackie Brown’ın yerini alacağını söylemeyi de ihmal etmiyor.

- Reklam -

Quentin Tarantino, o zamanlar için süper kahramanlar arasında Luke Cage okuyan tek beyaz olarak yalnızca kendisini bildiğini de ekliyor.

Luke Cage Laurence Fishburne

Her şeyin sonunda Tarantino’yu filmi çekmekten alıkoyan şey oyuncu seçiminde yaşadığı kararsızlık olmuş.

“Beni filmi çekmekten caydıran nokta çizgi roman hastası arkadaşlarımla yaptığım aktör seçimi tartışması oldu. Çünkü aklımda Luke Cage’e tam uyacak bir isim olan Larry Fishburne vardı. King of New York dönemindeki Larry Fishburne’den bahsediyorum. Ama arkadaşlarım hep, ‘Hayır, hayır dinle, Wesley Snipes’ı oynatmalısın,’ diyorlardı. Ben de, ‘Wesley Snipes’ı severim ama Larry Fishburne pratikte Marlon Brando sayılır, bence Fish bu rolün adamı,’ diyordum. Onlar yine, ‘Evet ama Fish’in vücudunu büyük şekle sokması gerekiyor, Snipes zaten öyle!’ dediler. Sonunda tepem attı, ‘Siktir et! Takıldığınız detaya! Lanet olsun, her şeyi berbat ettiniz,’ dedim.”

Quentin Taratino, Scorsese’nin Marvel Filmlerine Olan Tepkisini de Yorumladı

Görünen o ki Tarantino’nun seçici arkadaşlarının maharetiyle, Tarantino’nun yönetmen koltuğunda oturduğu ve Laurence Fishburne’ün başrolünde yer aldığı bir Luke Cage filminden hepimiz mahrum kaldık. Fishburne daha sonra The Matrix’te ünlü Morpheus rolüyle karşımıza çıkarken, Snipes ise bir başka Marvel süper kahramanı Blade’i canlandırmıştı.

- Reklam -

Killers of the Flower Moon - Martin Scorsese

Tarantino yayında, son filmi The Irishman’le övgüleri toplayan Martin Scorsese’nin Marvel filmlerine olan eleştirisiyle ilgili de yorum yaptı. Scorsese süper kahraman filmlerini gerçek sinemadan saymak yerine lunaparklara benzetmişti.

“Jenerasyon farkını hesaba kattığınızda onun Captain Marvel, Doctor Strange ya da Ant-Man vs. The Wasp gibi filmlerin hayranı olacağını düşünen var mı gerçekten? Böyle bir tepki vermesi tahmin edilebilir bir şey.”

Başarılı yönetmen şu sıralar Once Upon a Time in Hollywood filminin roman uyarlaması üzerine çalışıyor.

Tarantino’nun yönetmen koltuğunda olacağı bir Marvel filmi ilgi çekici geliyor mu? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Quentin Tarantino, 2019’un En İyi Üç Filmini Açıkladı

Kaynak: Movie Web

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

artemis fowl disney plus

Artemis Fowl Sinemalar Yerine Disney+’a Geliyor

Oldboy Manga Çizgi Roman

Oldboy Mangası Türkçe Olarak Raflarda