in

Quentin Tarantino, Hikâyesini Yazdığı Natural Born Killers’ı Neden Hiç İzlemediğini Anlattı

Quentin Tarantino, ana hikâyesini kendisinin yazdığı 1994 tarihli Natural Born Killers filmini neden hiçbir zaman izlemediğini anlattı.

Quentin Tarantino Natural Born Killers
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino, hikâyesini kaleme aldığı 1994 tarihli Natural Born Killers (Katil Doğanlar) filmini neden bu zamana kadar hiç izlemediğini açıkladı.

Yönetmenliğini Platoon, Born on the Fourth of July ve JFK ile tanınan Oliver Stone’un gerçekleştirdiği Natural Born Killers; aksiyon, suç ve drama türlerini bir araya getiriyordu.

Woody Harrelson, Juliette Lewis ve Tom Sizemore gibi oyuncuları kadrosunda barındıran filmin hikâyesini Quentin Tarantino yazmıştı. Senaryo ekibinde ise Oliver Stone ile birlikte David Veloz ve Richard Rutowski yer alıyordu.

- Reklam -

İki katilin hikâyesini konu alan yapımda yardımcı karakterleri canlandıran oyuncular arasında Robert Downey Jr., Tom Sizemore ve Tommy Lee Jones da bulunuyordu.

Tarantino, yapımın ana hikâyesini kaleme almış olmasına rağmen Oliver Stone’a duyduğu öfke nedeniyle Natural Born Killers’ı hiçbir zaman tamamıyla izlemediğini itiraf etti. Oysa sanatçı, film ekibinde eser sahibi olarak anılan isimlerden birisi olarak yer alıyordu.

Anlaşmazlığın çıkma sebebi ise Oliver Stone’un senaryoda ve çekimlerde yaptığı büyük değişiklikler. Stone, yazar ekibindeki Richard Rutowski ve David Veloz ile birlikte Tarantino’nun hikâyesini önemli derecede revize etmekten çekinmemişti. Sonrasında Tarantino’nun “asıl hikâyeyi” kitap olarak yayımlama hamlesi de yapımcılar tarafından dava açılarak engellenmişti.

Quentin Tarantino, “Natural Born Killers”ın Senaryosunu Kitap Olarak Yayımladı

Nihayetinde yönetmen 1995 yılında Natural Born Killers. The Original Screenplay adıyla orijinal hikâyeyi senaryo formatında kitap olarak yayımlamayı başardı. Ancak Stone’un ve yapımcıların bu tutumları nedeniyle onları tekrar tekrar kınamaktan da geri durmadı. Tarantino ayrıca hayranlarına bu filmi izlememelerini de önerdi.

Quentin Tarantino Natural Born Killers

Amerikalı yazar ve yapımcı Brian Koppelman’ın The Moment isimli podcast programına konuk olan Tarantino, filmi başından sonuna dek hiç izlemediğini, Stone’un da senaryoyu fazlasıyla yanlış anladığını ifade etti.

- Reklam -

Tarantino’nun sözlerinde öne çıkan satırlar şunlar oldu:

“Bu senaryoyla ilgili şeylerden biri, özellikle, sayfa üzerinde gerçekleştirmeye çalıştığım şeydi, yani onu okurken filmi görecektiniz. Sonra şöyle oldum, neden (senaryomun) en azından yarısını yapmadı? Sanki adeta onun için yapılmıştı.”

Diğer cephede Oliver Stone ise 2019 yılında verdiği bir söyleşide o senaryo için Tarantino’ya gayet iyi bir ödeme yapıldığını belirtmiş, yönetmenin bu tutumuna ise katılmadığını aktarmıştı.

Tarantino geçen günlerde bir Rambo: First Blood filmi çekmeyi hayal ettiğini ve başrolde Adam Driver’ın, şerif rolünde ise Kurt Russel’ın olmasını istediğini dile getirmişti. Görünüşe göre ünlü isim emeklilik projesi olarak yapmayı planladığı 10. filme hâlâ karar verebilmiş değil.

Tarantino’nun bu kararı hakkında sizin yorumunuz ne? Senaryonun kendisinin yayımladığı versiyonuna göz atma fırsatı bulabildiniz mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

titanik enkazı yeni görüntüler

Titanik’in Enkazı Hızla Bozuluyor: Yeni Görüntüler Ünlü Geminin Son Hâlini Gözler Önüne Serdi

kill la kill 2. sezon gelecek mi

Kill la Kill 2. Sezon’un Yayınlanma İhtimali Var mı?