in

Quentin Tarantino Yönetmenliğe Veda Etmeden Önceki Son Filmi için Çalışmalara Başladı

Quentin Tarantino son filmi için kararı vermiş olabilir. Oscar ödüllü yönetmenin emekli olmadan önce yapacağı son yapımın “The Movie Critic” olacağı öne sürüldü.

Quentin Tarantino Son Filmi The Movie Critic
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino için veda çanları çalıyor. Oscarlı yönetmen çekeceği onuncu film ile yönetmenlik kariyerini noktalamaya hazırlanırken bu yapımın The Movie Critic (Film Eleştirmeni) adını taşıyacağı ve prodüksiyon aşamasının önümüzdeki sonbahar başlayacağı öne sürüldü.

Django Unchained ve Pulp Fiction ile Oscar ödülü alan; Kill Bill, Inglourious Basterds ve Reservoir Dogs ile kendine has bir izleyici kitlesi yaratmayı başaran Quentin Tarantino uzun süredir emeklilik hayali kuruyor.

Son olarak 2019’da Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie gibi yıldızları bir araya getirdiği Once Upon a Time in… Hollywood filmini çeken Tarantino; film yönetmenliği kariyerini çekeceği onuncu yapım ile noktalamak istiyor.

- Reklam -

Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood romanı Cliff Booth

The Hollywood Reporter’ın haberine göre ünlü yönetmen, onuncu filmi olacak yapıma karar verdi. The Movie Critic adını taşıyacak film henüz senaryo aşamasında ve yapımın çekimleri sonbaharda başlayacak.

Quentin Tarantino Son Filmi için Kolları Sıvadı

Detayları gizli tutulan filmin başrolünün bir kadın olduğu ve yapımın 1970’lerin Los Angelas’ında geçtiği söyleniyor. Başkarakterin, bu dönemlerde LA’de çalışmış ünlü eleştirmen Pauline Kael olabileceği öne sürülüyor. Kael, 1970’lerde Warren Beatty ile yakın çalışan eski bir Paramount danışmanıydı ve Yeni Hollywood hareketi için çığır açan bir eleştirmen olarak kabul ediliyordu. Kael, Wes Anderson ve Tarantino gibi yönetmenlere ilham vermişti.

Pauline Kael
Pauline Kael

Bununla birlikte Tarantino, 2022’de Kael’in çalışmalarından ilham alan denemelerinden oluşan Cinema Speculation adlı bir kitap da kaleme almıştı.

The Movie Critic filminin başrolü için hangi aktrisin düşünüldüğü ise yapımın detayları gibi saklanan bilgiler arasında.

- Reklam -

Öte yandan Tarantino, film yönetmenliğini bırakacak olsa da kültür dünyasından tamamen uzaklaşmayacak. Bir süredir yazmaya ağırlık veren Tarantino, ayrıca 8 bölümlük bir televizyon dizisiyle de uğraşıyor. Ünlü yönetmen, oyun yazarı olmaktan da mutluluk duyacağını kaydetmişti.

Quentin Tarantino Sonuncu Filmi The Movie Critic

Yönetmenin son filmi olabilecek diğer yapımlar arasında Kill Bill: Vol. 3, Zorro ve Django’yu buluşturan bir yapım, Adam Driver’lı bir Rambo, 18+ bir Star Trek filmi ve Grindhouse’un devam projesi gibi işler bulunuyordu.

Quentin Tarantino’nun bu kararı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mrs Davis Fragmanı

Lost ve The Big Bang Theory Yapımcılarını Buluşturan Bilimkurgu Komedi Dizisi “Mrs. Davis”ten Fragman

Sular Üstünde Gökler Altında - Kaan Murat Yanık

Kaan Murat Yanık’ın 15. Yüzyıl Okyanuslarında Geçen Tarihi Kurgusu “Sular Üstünde Gökler Altında” Çıktı