in

Quentin Tarantino: Star Trek 18 Yaş Sınırıyla Gelecek

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, çekeceği muhtemel Star Trek filminin 18 yaş sınırıyla geleceğini duyurdu.

Quentin Tarantino Star Trek
- Reklam -
- Reklam -

Yüksek şiddeti ve keskin bir dili olmayan diyaloglara sahip bir Tarantino filmi var mı? Neredeyse her sanatsal yönetmenin en az bir r-rated (18+ yaş sınırı) filmi olmuştur. Tarantino da muhtemel Star Trek filmi için bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Eğer ben yapacaksam kesinlikle 18 yaş sınırlı olacak.”

Yeni Uzay Yolu filmi Tarantino’nun elinden çıkacaksa kendisine has özel estetik yanlarını da içereceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Son yıllarda PG-13 seviyesinde kalan Star Trek yapımları için bu durum bir ilk olacak. William Shatner ve 80’lerde beyaz perdeye gelen orijinal Uzay Yolu filmleri PG seviyesindeydi. Tarantino ile birlikte daha önce hiç kimsenin gitmediği noktalara cesurca gidileceğinden bahsedebiliriz.

- Reklam -

Paramount tarafından Uzay Yolu 4’ün rafa kaldırılmasıyla sonuçlanan süreçte Tarantino projeyle ilgili kendi kararını verdi. Mark L. Smith ise senaryoyu yazmak için kolları sıvadı. Tarantino, Empire dergisiyle yaptığı son röportajda şu bilgiyi paylaştı:

“Var olan bir senaryo mevcut. Üzerinde çalışmaya ihtiyacım var fakat henüz bunu başaramadım.”

Mark L. Smith proje üzerinde o kadar çok çalışıyor ki Tarantino’ya sadece göz atması kalacak gibi duruyor. Uzun süredir Once Upon a Time in Hollywood projesiyle meşgul olan senarist, filmin Temmuz ayında yayınlanmasıyla birlikte Stark Trek’e odaklanacağını söyledi.

tarantino star trek ust

Bildiğimiz kadarıyla Tarantino bir sonraki Star Trek filmi için Paramount ile henüz anlaşmadı. S.J. Clarkson’un Game of Thrones projesi için Star Trek’i bırakmasının ardından Paramount farklı fikirlere açık olabilir.

- Reklam -

Yeni Star Trek projesinde neler olabilir?

Stüdyonun projeye yeşil ışık vermesi ve Tarantino imzalı bir Star Trek filminin hayranları ile buluşması için ünlü yönetmen ve Smith’in stüdyoya sunacağı senaryo büyük önem taşıyor. Bu senaryonun son dönemin oyuncularını mı yoksa yeni yüzleri mi içereceği henüz bilinmiyor.

Zachary Quinto, Karl Urban ve John Cho, olası bir Tarantino filmi için rollerini tekrarlama konusuna sıcak baktıklarını dile getiren yıldızlar arasında. Ancak aynı ekipten Chris Pine, Chris Hemsworth ile sözleşme anlaşmazlıkları nedeniyle projeden ayrılarak Star Trek 4’ün iptal sebeplerinden biri olmuştu. Fakat Tarantino’nun vizyonu ile uyuşması ve yönetmenin kendisini istemesi halinde tekrar sete dönebilir.

Yeni projeyle ilgili bilgi almak için 26 Temmuz tarihinde Once Upon a Time in Hollywood filminin vizyona girmesini beklememiz gerekiyor.

Peki siz Tarantino imzalı Uzay Yolu filmi için ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi forumlarımız üzerinden bizlere aktarabilirsiniz.


Kesinleşti: Quentin Tarantino Bir Star Trek Filmi Çekeceğini Doğruladı

Kaynak: cinemablend

Özgür Kuru

1988 Ankara doğumluyum. Jules Verne kitaplarıyla geçen gençlik yıllarım, bilimkurgu, doğa ve insanın kendini keşfetmesi gerektiğini idrak etmemle değişmeye başladı.

Profesyonel olarak bilişim sektörünün bir neferi olmakla birlikte motosiklet, bisiklet, kampçılık, olta balıkçılığı gibi hobilerle hayatımı süslemeye çalışıyorum. Stargate'e yetişememiş ve Stargate'ten sonra dizi izleyemeyen bir çeşit izleyiciyim.

Kitaptan uyarlanmış filmleri izlemeden önce mutlaka kitabını okumalıyım gibi bir toteme sahibim. Bu yüzden yıllarca ötelediğim filmler var. İzlememiş olmaktan değil fakat okumamış olmaktan, kitaplara her baktığımda pişmanlık duyduğumu da itiraf edeyim.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bring me Star Treeeekkk! :smiley:

    BonyDelightfulGrayfox-max-1mb

  2. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Star Wars izlemedim ama hep Star Trek izledim. Orası nedense daha çok ilgimi çekti. Tarantino mikemmel bir sonuç verecek gibi duruyor.

  3. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Turist Ömer yüzünden Stark Trek’i ciddiye alıp izleyemiyorum.

  4. Avatar for Duygu_Korkmaz Duygu_Korkmaz dedi ki:

    Tarantino herhalde Uma Thurman ve katanasını Mr. Spock ile James Kirk’in arasına koymayı düşünüyor :smiley: O zaman bizden Tarantino’ya bir turist Ömer selamı :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Toy Story 4

Toy Story 4 Eski Tadı Verdi mi? (Spoiler’sız Video İnceleme)

Game of Thrones hayat dersleri

Game of Thrones Dizisinden 4 Önemli Hayat Dersi