in

Quentin Tarantino, Star Trek Filmi Kararından Geri Adım Attı

Quentin Tarantino, Kill Bill 3 açıklamalarından sonra +18 bir Star Trek projesi geliştirme fikrinden uzaklaşmış gibi görünüyor.

Quentin Tarantino
- Reklam -

Quentin Tarantino imzalı son film hangisi olacak sorusu hâlâ belirsizliğini koruyor. Ünlü yönetmen, kariyerine 10. filminde noktayı koymak istediğini en başından beri ifade ediyordu. Bu yıl vizyona giren Once Upon a Time in Hollywood (Bir Zamanlar Hollywood’da) ile de 9. adımı atmıştı. Şimdiyse son filmi için gündem cadı kazanı gibi kaynıyor. Tarantino’nun olası Star Trek projesi ise suya düşmüş gibi görünüyor.

Pulp Fiction, Kill Bill ve Reservoir Dogs gibi kült yapımların altında imzası bulunan Quentin Tarantino, kariyerini noktalayacağı filmi seçmek konusunda oldukça seçici davranıyor. Yönetmenin final projesi için daha önce +18 yaş sınırıyla gelmesi planlanan bir Star Trek filmi konuşulmuştu. Mark L. Smith’in tarafından yazılan filmin senaryosu da tamamlanmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde Tarantino, tercihini yeni bir Kill Bill filmi yapmaktan yana kullanacakmış gibi açıklamalarda bulunmuştu.

Quentin Tarantino

- Reklam -

Usta yönetmene, katıldığı bir programda Kill Bill’e yakın söylemleri sonrası Star Trek projesinin rafa mı kalktığı soruldu.

Quentin Tarantino, +18 Star Trek Projesine Eskisi Gibi Sıcak Değil

Chicago’nun müzik üzerine yayın yapan programlarından Consequence of Sound’a konuk olan Quentin Tarantino, konuya dair açıklamalarda bulundu.
“Sanırım Star Trek filmini yönetme fikrinden giderek uzaklaşıyorum. Ancak henüz resmi bir konuşma yapmadık.”
Bununla birlikte 10. filminin son film olmasının, üzerinde bir baskı yapmadığını da söyledi. Ünlü yönetmen, en başından beri yönetmenlik kariyerini 10 film olarak tasarladığını sözlerine ekledi.

Görünen o ki “Uzayda geçecek bir Pulp Fiction” macerası olarak tanımlanan +18 Star Trek filmi, Tarantino’nun öncelikli planları arasında yer almıyor. Öte yandan Star Trek cephesinde, bu filmin Tarantino’suz da olsa çekileceği gibi bir ihtimalin üzerinde durulduğunu da hatırlatalım.

Quentin Tarantino

- Reklam -

Quentin Tarantino’nun son filmi hangisi olur bilinmez. Ancak kendisinin öncelikleri arasında üzerinde çalıştığı ilk romanı, geliştirmek istediği bir tiyatro oyunu ve bir mini dizi bulunduğunu hatırlatmakta fayda var. Anlayacağınız, yönetmenin sinema filmini görmek için daha uzun süre beklememiz gerekecek.

Peki siz Tarantino’nun Star Trek’ten yavaş yavaş uzaklaşmaya başlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir filmi izlemek ister miydiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Quentin Tarantino, 2019’un En İyi Üç Filmini Açıkladı

* Bir Zamanlar… Tarantino’nun Fantazi Dünyasında

Kaynak: Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Sadece senaryo ayağında olması bile yeter. Tabii o senaryoyu güzelce filme çekecek yönetmen lazım. Öff, olsun işte bi’ şeyler, proje aydınlığa çıksın.

  2. Avatar for kitapkurduizmir kitapkurduizmir dedi ki:

    Haber ilk çıktığında da belirttiğim gibi o’nun becereceği iş değildi. Sevindim! Hayallerim yıkılabilirdi. Git başka işler yap.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix 4 Morpheus

The Matrix 4’da Morpheus’un Gençliğini Aquaman’in Yıldız İsmi Canlandıracak

Kızıl Sürgün - Tevfik Uyar

Tevfik Uyar’ın Yeni Romanı “Kızıl Sürgün” Raflarda