in

Quentin Tarantino: “Sinemacılar, Süper Kahraman Filmlerinin Ölmesini Dört Gözle Bekliyor”

Quentin Tarantino, süper kahraman filmleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen, bu tür yapımlarda görev almayı “kiralık işçi olmak” şeklinde yorumladı.

Quentin Tarantino süper kahraman filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino, süper kahraman filmlerinin sinema sektörünü zora soktuğunu kaydetti. Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen, film yapımcılarının bu türdeki projelerde görev almalarını “kiralık işçi olmaya” benzetti.

Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill gibi filmlerle tanınan 59 yaşındaki yönetmen; yakın dönemde yönetmenliği bırakmayı planlıyor. Son olarak 2019 yılında Once Upon a Time… in Hollywood filmini yazıp yöneten Tarantino, 10. filmiyle emekli olacak.

Ünlü yönetmenin final projesinin ne olacağı hâlâ belirsizliğini korusa da Tarantino açıklamalarıyla gündemde kalmaya devam ediyor.

- Reklam -

Quentin Tarantino süper kahraman filmleri yorum

Ünlü yönetmen, süper kahraman filmlerini küçümsediğini kaydederken bu tipteki yapımların modern film endüstrisinde sahip oldukları mutlak gücü eleştirdi.

Quentin Tarantino, Süper Kahraman Filmleri Yapmak için Kiralık İşçi Olmak Gerektiğini Düşünüyor

Quentin Tarantino, milyarlarca dolarlık hasılat elde eden Marvel öncülüğündeki süper kahraman filmlerini, 1960’lı yılların müzikal filmlerindeki patlamayla karşılaştırdı.

Stüdyo imzalı müzikallerin düşüşe geçtiğinde, öncü Hollywood auteur yönetmenlerinin nasıl da sevindiğini hatırlatan Tarantino, modern film yapımcılarının da “süper kahraman filmleri hakkında bunu söyleyebilecekleri günü” sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Los Angeles Times’a açıklamalarda bulunan yönetmen, bu “iki türün de aynı mutlak güçten beslendiğini” kaydetti. Tarantino bununla birlikte, henüz süper kahraman filmlerini sonunun görünmediğini de öne sürdü.

Tarantino, “Henüz 1969 yılında olduğu gibi, ’Aman Tanrım, artık kimsenin umursamadığı şeylere tonla para yatırdık’ diyebilecekleri bir tehlike belirtisi bulunmuyor,” ifadesini kullandı.

- Reklam -

Quentin Tarantino süper kahraman marvel

Ryan Coogler, Chloé Zhao ve Sam Raimi gibi birçok önemli yönetmenin bu türde filmler çekerken Tarantino’nun neden hiç çizgi roman uyarlaması çekmediği de sorulan sorular arasındaydı.

“Bu filmleri ypamak için kiralık bir işçi olmalısın. Ben kiralık değilim. İş aramıyorum.”

Martin Scorsese de geçen yıllarda bu türdeki filmleri sinema olarak görmediğini belirtmiş ve onları “eğlence parkı” olarak yorumlamıştı.

Alan Moore ise geçen günlerde verdiği bir demeçte “yetişkin insanların süper kahraman filmleri için sıraya girmesini faşizmin habercisi” olduğunu kaydetmişti.

Siz Quentin Tarantino’nun bu yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Basit senaryolular için son derece haklı. Ki onlar da hemen hemen hepsi oluyor. Yani hakhaklı.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    MCU önce dönemi de hatırlıyoruz. Çöp filmler o zaman da vardı, sanki MCU geldi yıktılar perdeyi eylediler viran diyenler kervanına ben de ekleneyim de elit görüneyim diye söylemiş bence.

    Süper kahraman filmleri öldüğünde asıl o zaman karalar bağlayacaklar, haberleri bile yok.

  3. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Buna kesinlikle katılıyorum; süper kahraman filmleri olmasa koca sektör ölüyordu yahu. Bayılmasan da bu filmlerin sinemaya insan çekme gücü konusunda hakkını vermek gerekir, reise yakışmamış :roll_eyes:

  4. Avatar for silence silence dedi ki:

    Yönetmeni severdim ama farklı olacağım diye yaptığı ilginç sandığı ama ilginç olmayan çıkışlar olmasan ne olur sanki dedirtti. Sanki sinema çıktığı günden beri herkes döne döne auteur sineması izliyordu da süper kahraman filmleri çıkınca vazgeçti. Kaldı ki kendisi B sınıfı sinema filmleri izleyerek sinemaya başlamadı mı? Kendini auteur yönetmen sınıfında mı görüyor, onu da anlayamadım.

  5. Avatar for Tamarix Tamarix dedi ki:

    Üstat Kill Bill’e de bayılıyoruz Iron Man’e de. Yani neden seçim yapmak zorundayız anlamıyorum. Sinema kimsenin ya da bir türün tek elinde değildir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

andor 2. sezon çekim tarihleri

Andor’un Yaratıcısı, 2. Sezonun Çekimlerinin Ne Zaman Başlayacağını Açıkladı

Peter Pan Neverland Nightmare filmi

“Winnie the Pooh”dan Korku Filmi Çıkartan Ekipten, Karanlık Bir Peter Pan Uyarlaması Geliyor