in , ,

Goodfellas Yıldızı Ray Liotta, 67 Yaşında Hayatını Kaybetti

Ray Liotta yaşamını yitirdi. Sıkı Dostlar ve Düşler Tarlası gibi yapımlarla tanınan aktör aynı zamanda GTA Vice City’de Tommy Vercetti karakterini seslendirmişti.

Ray Liotta ölüm haberi
- Reklam -
- Reklam -

Ray Liotta yaşamını yitirdi. Goodfellas ve Field of Dreams gibi yapımlarda rol alan, ayrıca ünlü GTA oyun serisinde Tommy Vercetti’yi seslendiren aktör, 67 yaşındaydı.

1989 tarihli Düşler Tarlası’nda başrol oynadıktan sonra Martin Scorsese’nin yönetmenliğini üstlendiği ve 1990’da vizyona giren suç klasiği Goodfellas’ta kariyerinde iyi bir çıkış yapan Ray Liotta hayatını kaybetti. Oyuncunun Dangerous Waters filminin çekimleri sırasında Dominik Cumhuriyeti’nde bulunduğu ve uykusunda öldüğü bildirildi.

18 Aralık 1954 tarihinde New Jersey eyaletinde doğan Ray Liotta, Miami Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi aldı ve ardından Another World filminde oynadı. Klasik filmin öncülü olan ve kısa ömürlü NBC dizisi Casablanca’da başrol oynamadan önce, bazı televizyon filmlerinde yer aldı ve St. Elsewhere filmine de konuk oldu.

- Reklam -

Liotta, Melanie Griffith ve Jeff Daniels’ın başrollerini paylaştığı romantik komedi Something Wild’da Ray Sinclair adlı karakteri kendisinin ilk büyük film rolü oldu. Ancak öncesinde, 80’lerin ortalarında ABC draması Our Family Honor’da bir polisi canlandırdı. Daha sonra Tom Hulce ile birlikte Jamie Lee Curtis’in de oynadığı 1988 draması Dominick ve Eugene’de rol aldı.

1988 yapımı The Last Temptation of Christ’te de (Günaha Son Çağrı) yer alan oyuncu, Goodfellas (Sıkı Dostlar) ile mafya türüne döndü ve Henry Hill karakterine hayat verdi. Film kritik anlamda ticari bir başarı elde etti; En İyi Film dahil altı Oscar adaylığı aldı ve Scorsese En İyi Yönetmen dalında üçüncü adaylığını bu filmle kazandı.

Ray Liotta Ölüm Nedeni Henüz Belli Değil

Ray Liotta Yaşamını Yitirdi

Goodfellas’taki rolü Liotta’ya da yaradı ve Unlawful Entry, No Escape, Unforgettable, Turbulence, Operation Dumbo Drop, Cop Land ve Corrina, Corrina gibi 90’ların bilinen birçok filmde oynamasını sağladı. Oyuncunun diğer unutulmaz rolleri arasında Hannibal, Narc, Blow ve Copland gibi yapımlar bulunuyor.

- Reklam -

Son zamanlarda yine sektörde farklı yapımlarda yer alan oyuncu The Many Saints of Newark, Marriage Story ve No Sudden Move’da da oynadı. Ayrıca Elizabeth Banks’in yönettiği Cocaine Bear’in çekimlerini tamamladı. Liotta, Demi Moore ve Margaret Qualley’nin rol aldığı The Substance filminde de oynayacaktı.

Aktör, oyunculuğunun yanı sıra GTA oyununun seslendirme kadrosunda da yer alıyordu. Serinin 2002 yılında çıkan Grand Theft Auto: Vice City oyununda, İtalyan kökenli mafya elemanı Tommy Vercetti’yi seslendirmişti.

Ray Liotta’nın yer aldığı hangi yapımları izlediniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Başarılı bir aktördü. Üzüldüm.

  2. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    Tanıyan herkes, O’nu Goodfellas filmiyle tanıdı… Fakat filmde başrol oyuncusu olmasına rağmen, yine de filmde Robert de Niro ve Joe Pesci’nin gölgesinde kalmaktan kurtulamadı. Goodfellas filmi zamanla efsane mertebesine ulaştı ve Ray Liotta da bu çok meşhur filmdeki rolüyle herkesin aklında kaldı.

    Goodfellas unutulmadığı sürece Ray Liotta da unutulmaz…

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Her iki filmi de çok seviyorum, sevdiğim bir aktördü :frowning: Ruhu huzur içinde olsun, rahmet eylesin Allah.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Drakula Harry Potter benzerlikler

Drakula ve Harry Potter Eserleri Arasındaki 19 Şaşırtıcı Benzerlik

İkili Yıldız Sistemleri, Uzaylılara Ev Sahipliği Yapıyor Olabilir

İkili Yıldız Sistemleri, Dünya Dışı Yaşam Formlarına Ev Sahipliği Yapıyor Olabilir