in

Zack Snyder’ın Yeni Filmi Bir Uzay Operası Olacak: Netflix İmzalı Rebel Moon Geliyor

Zack Snyder yeni filmi Rebel Moon ile geliyor. Netflix’te yayınlanacak olan bilimkurgu yapımı, Akira Kurosawa ve Star Wars’tan ilham alıyor.

Rebel Moon: Yeni Zack Snyder Filmi
- Reklam -

Zack Snyder yeni filmi Rebel Moon için hazırlıklara başladı. Netflix üzerinden yayınlanacak yapım, bilimkurgunun bir alt türü olan uzay operası (space opera) türünde olacak.

Son olarak Army of the Dead adlı zombi filmi ile izleyicilerin karşısına çıkan Zack Snyder, Netflix için üreteceği yeni yapıma karar verdi. İlhamını ünlü Japon yönetmen Akira Kurosawa ve Star Wars’tan alan bir uzay operası olan Rebel Moon geliyor.

Aktarılanlara göre Snyder şu sıralar Army of the Dead ve 300 filmlerinde de görev alan Shay Hatten ve Kurt Johnstad ikilisi ile birlikte senaryoyu kaleme alıyor. Yapımın prodüksiyonunda ise Deborah Snyder ve Stone Quarry karşımıza çıkacak.

- Reklam -

Yapım, galaksinin bir köşesinde hayatını sürdüren barış yanlısı bir topluluğun, Balisarius adlı zalim bir hükümdar ve askerleri tarafından tehdit edilmesini işliyor. Zor durumdaki halk, kendilerini korumak için komşu gezegenlerden savaşçılar bulması için bilinmeyen bir geçmişe sahip genç bir kadını görevlendiriyor.

Zack Snyder, Yeni Filmi “Rebel Moon” Üzerinde 3 Yıldır Çalışıyor

The Hollywood Reportar adlı dergiye açıklamalarda bulunan Zack Snyder, film hakkında şu tanımı kullanıyor:

“Bu film benim bir Akira Kurosawa ve Stwar Wars hayranı olarak byümüş olmamın, bilimkurguya ve dev maceralara beslediğim sevginin bir meyvesi olarak karşınıza çıkacak.”

Rebel Moon Yeni Zack Snyder Filmi netflix

Rebel Moon’un gerçek bir potansiyel taşıdığını belirten Snyder, filmin konusu hakkında Charlize Theron’un da yer aldığı Atomic Blonde’un senaristlerinden Kurt Johnstad ile John Wick senaristlerinden Shay Hatten ile beraber; Army of the Dead’e başladığı günlerde bu yapıma da başladıklarını ifade ediyor. Zombi filmi, pek çok olumsuz eleştiriyi beraberinde getirse de ilk ayının sonunda 72 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı.

- Reklam -

Son iki üç yılını bu evreni kurmakla geçirdiğini aktaran Snyder, film dünyasının her köşesini detaylıca işlediğini ifade ediyor.

“Sayısız tasarımlarla ve durmadan yaptığım çizimlerle meşguldüm. Böylece yaratmak istediğim dünyanın tamamen özgün olmasını hedefliyordum.”

Rebel Moon filminin çekimleri 2022 senesinin ilk aylarında başlayacak. Yapımın oyuncu kadrosu hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Snyder, Ölüler Ordusu’ndan önce Zack Snyder’s Justice League, Batman v Superman: Dawn of Justice, Man of Steel, Sucker Punch, Watchmen ve 300 gibi filmlerle izleyicinin karşısına çıkmıştı.

Siz ünlü yönetmenin yeni filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Konu güzel. Umarım iyi bir iş çıkarır.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Uzun süredir beni heyecanlandıran nadir haberlerden biri. Yolu açık olsun.

  3. Avatar for erce erce dedi ki:

    Nedense bana hiç güven vermedi ama bakalım, amin…

  4. Avatar for Chinga Chinga dedi ki:

    Zack Snyder’in yıllar önce yapmak istediği Yedi Samuray esintili star wars filmi bu. Star wars evreninde olmazsa bile gelecekte bu filmi yönetmek istiyorum demişti zamanında.

  5. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Konusu pek ilgi çekici gelmese de bir de işlenişe ve içeriğe bakmak lazım. Sonra tekrar konuşuruz. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Tomorrow War 2 konusu

The Tomorrow War Yönetmeni Devam Filmi Hakkında Konuştu

Taş Kentin Kroniği İsmail Kadare

Taş Kentin Kroniği: Bir Kentin Değişen Renkleri