in

Revival Film Oluyor: Stephen King Uyarlamaları Hız Kesmiyor

Revival sinemaya uyarlanıyor. Stephen King imzalı bir roman daha beyaz perdeye taşınıyor. Yönetmen koltuğunda ise Doctor Sleep’i de yöneten Mike Flanagan var.

Revival (Diriliş) Stephen King Film
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı öykü ve romanların televizyon ve beyaz perdedeki yerini almadığı gün sayıları oldukça az. Kral’ın bir gerilim romanı daha sinemaya uyarlanıyor. Türkçeye Diriliş adıyla kazandırılan Revival film oluyor. Üstelik daha önce King ile çalışma fırsatı bulmuş Mike Flanagan’ın ellerinden!

Stephen King’in Medyum (The Shining) romanının yıllar sonra gelen devamı olma özelliğini taşıyan Doktor Uyku (Doctor Sleep) adlı eseri geçen yıl sinemaya getiren Mike Flanagan, yeniden Stephen King ile buluşuyor. Doctor Sleep uyarlaması 72,3 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmiş ve film ortalama bir puan almıştı.

Stephen King’in 2014 yılında yayımlanan Revival romanı Türkçeye 2015 yılında çevrildi. Roman New England’ın küçük bir köyünde geçiyor. Küçük bir çocuk ve kasabanın rahibi arasındaki hikâyeyi anlatan Diriliş, bir yanıyla modern bir Frankenstein anlatısını da anımsatıyor. Toplamda 50 senelik bir dönemi anlatan kitap, şeytanlara layık bir planı takip ediyor.

- Reklam -

Doctor Sleep Mike Flanagan

Türkçeye Altın Kitaplar tarafından kazandırılan romanın arka kapak tanıtımı aşağıdaki gibi.

Diriliş (Revival) Kitap Tanıtımı

New England’ın ufak bir kasabasında küçük bir çocuk ile kasabanın yeni rahibi arasında gizli bir takıntıyı temel alan derin bir bağ oluşur. Ancak, ailesinin başına korkunç bir felaket gelen genç rahip Tanrı’yı lanetleyerek kasabayı terk eder.

Aradan yıllar geçer. Artık bir yetişkin olan küçük çocuk, parçası olduğu rock gruplarıyla bütün ülkeyi dolaşırken eski dostu ile tekrar karşılaşır ve bu karşılaşma şeytanın bile aklına gelmeyecek bir anlaşmayla perçinlenir…

- Reklam -

Elli yıllık bir dönemi anlatan ve Stephen King’in şimdiye dek yazdığı en dehşet verici sonla noktalanan Diriliş, King’in neden “dünya edebiyatının merkezinde olduğunu” (Margaret Atwood, New York Times) tartışma götürmez bir şekilde kanıtlayan eşsiz bir şaheser.
stephen king diriliş

Filmin yapımcılığı ise Intrepid Pictures’tan Trevor Macy’ye ait olacak. Yapımın oyuncu kadrosu, senaryosu ya da diğer teknik detayları hakkında henüz bir bilgimiz yok.

Revival uyarlamasının vizyon tarihi ya da çekim programı gibi detaylar da belli olmuş değil.

Peki siz Diriliş romanını okumuş muydunuz? Stephen King uyarlamalarının sayısının her geçen gün artmasını nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Diriliş (Revival) İncelemesi: İsa mı yoksa Dr. Frankenstein mı?

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Umarım kitabın hikayesine sadık bir film olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Silence of the Lambs Dizi

The Silence of the Lambs Devam Dizisi “Clarice” Geliyor

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez - Selin Çınar

Yüzyıllık Yalnızlık Büyüleyici Çizimler ile Yeniden Hayat Buldu