in

Kapanan Rexx Sineması İçin Kadıköy Belediyesi Devrede

Kepenk indiren Rexx Sineması için Kadıköy Belediye Başkanı devrede. Şerdil Dara Odabaşı, Koronavirüs sonrası harekete geçeceklerini açıkladı.

Rexx Sineması
- Reklam -
- Reklam -

Dün birçok sinemaseveri mutsuz eden iki haber aldık. Birisi Beyoğlu’ndaki Atlas Sineması’nın mevcut faaliyetlerine son verip yoluna müze olarak devam edecek olmasıydı. Diğeri ise Kadıköy’ün sembollerinden Rexx Sineması hakkındaydı. Gelen bilgilere göre Rexx tamamen kapanıyor, hatta tahliye işlemleri de ilk günden başlanıyordu.

Bağımsız sinemaların günbegün kepenk indirdiği ülkemizde, sinema filmleri zincir şirketlere emanet edilmeyi sürdürüyor. Bağımsız platformlara en büyük darbe ise tüm dünyada etkisini gösteren Koronavirüs salgını ile geldi. Birçok ülke gibi Türkiye’de de etkisini gösteren Covid-19, hayatı ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Pek çok iş yeri kapandı, etkinlikler ertelendi, okullar uzaktan eğitime geçti.

Dünya genelinde olduğu gibi sinema, tiyatro ve operalar da bu karardan etkilendi. Türkiye de, Corona Virüsü tedbirleri kapsamında sinema salonlarının kapılarını belirsiz bir tarihe kadar kapattı. Bu karardan en çok etkilenen ise haliyle bağımsız sinemalar oldu.

- Reklam -

Kadıköy Belediye Başkanı Rexx Sineması İçin Adımlar Atacak

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı dün sosyal medya hesabı Twitter üzerinden konuya dair bir açıklamada bulundu. Odabaşı kapanma kararından yeni haberi olduğunu ve Koronavirüs salgını sonrası, binanın mülk sahipleri ile değerlendirmede bulunacağını duyurdu.

- Reklam -

Av. Şerdil Dara Odabaşı’nın Tweet’i sonrası sosyal medyada pek çok kullanıcı, sinemanın kapanmaması için gerekli adımların atılması yönünde fikir belirtti. Birçok izleyici ise çeşitli kampanyalarla sürecin atlatılmasını önerdi.

Salgın sonrasında Rexx Sineması’nın yeniden sinemaseverlere geri dönüp dönmeyeceği ise yapılacak görüşmeler sonrasında belli olacak. Şimdilik bilinen bilgi sinemanın boşaltılmaya devam ettiği yönünde.

Rexx Sineması

1920’li yıllarda Apollon, 1930’larda Hale Sineması olarak anılan sinema; 1961 yılında Reks Sineması adıyla hizmete devam etmişti. 1996 yılında ise bugün bildiğimiz Rexx adını almış ve semtin sembol yerlerinden birisi olarak tarihe geçmişti. Birçok film festivalini bünyesinde buluşturan Rexx, Mimar Maruf Bey’in tasarladığı binada bulunuyordu.

Sizce Rexx Sineması’nın eski günlerine geri dönme şansı var mı? En son ne zaman bağımsız bir sinemaya gittiğinizi hatırlıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Corona Virüsü Nedeniyle Çin’de Kapanan Sinemalar Yeniden Açılıyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Invisible Man 1933

The Invisible Man (1933) Posteri 182 Bin Dolara Satıldı

Mine Söğüt - Alayına İsyan

Mine Söğüt, Deneme Türündeki “Alayına İsyan” ile Raflarda