in

Rick Riordan: “Percy Jackson Filmleri Hayatımın İşinin Kıyma Makinesinden Geçmesi Gibi”

Percy Jackson serisinin yazarı Rick Riordan kitapların film uyarlamalarını hiç izlemediğini itiraf etti. Öte yandan yazar, Disney+ dizisinden ise umutlu gözüküyor.

Rick Riordan - Percy Jackson Filmleri Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Kitaplardan uyarlanmış filmleri seyirciye beğendirmek zordur. Hayranlar ister istemez filmi kitapla karşılaştırıyor ve ortaya çıkan sonuçtan pek de memnun kalmayabiliyorlar. Bu sefer uyarlama film serilerinden biri, kitaplarının yazarının yorumlarından nasibini aldı. Bahsettiğimiz seri, yakında Disney+ için dizisi çekilecek olan Percy Jackson filmleri. Rick Riordan, filmler hakkında hiç de olumlu şeyler söylemedi ve “hayatımın işi, kıyma makinesine sokulmuş gibi” yorumunda bulundu.

Her şey, Twitter’da bir kullanıcının Percy Jackson filmleri hakkındaki memnuniyetsizliğinden bahsetmesiyle başladı. Rick Riordan, söz konusu Tweet’e şu şekilde yanıt verdi:

“Bilmiyorum ama açıkça bir hataydı. Filmi tamamen sansürlemeleri gerekiyordu. İki saatlik boş bir ekran.”

- Reklam -

Kullanıcının attığı Tweet ise şu şekildeydi:

“Sizde de Disney+’ta Percy Jackson & The Lightning Thief’i izlerken Lotus gazinosu sahnesi sansürlü görünüyor mu? ’Çocuklara yönelik’ ayarını kapattım, neden hâlâ sansürlü görünüyor? @rickriordan Bu benim en sevdiğim sahne ve filmi açma sebebimdi.”

Rick Riordan

Hayranlardan birinin, “Rick Amca’nın, PJo filmlerinden bizim ettiğimizden daha fazla nefret etmesi rahatlatıcı,” yazdığında yazar, şu şekilde cevap verdi:

“Sizin için bu birkaç saatlik eğlence. Benim için yapmamalarını söylememe rağmen hayatımın işini kıyma makinesine sokmaları gibi bir şey. Yani evet. Ama sorun yok. Hem de hiç yok. Yakında bu işi çözeceğiz…”

Rick Riordan, Percy Jackson Filmlerini Hiç İzlemediğini İtiraf Etti

Ayrıca yazar, filmleri hiç izlemediğini fakat filmdeki kusurlar için oyuncuları suçlamadığını da belirtti.

- Reklam -

“Filmleri izlemedim ve izlemeyi de düşünmüyorum. Onları senaryoyu okuyarak yargılıyorum. Benim umursadığım şey hikâyedir. Çok yetenekli oyuncular bir sözüm yok. Onların hatası değildi. Böyle bir faciaya sürüklendikleri için üzgünüm.”

Filmde yer alan oyuncular henüz bu konuda hakkında bir Tweet atmış değil. Fakat serinin başrol oyuncusu Logan Lerman, Disney+ için serinin baştan çekilecek olması üzerine, “Bunun için heyecanlıyım! Umarım kitapların hak ettiği türden bir uyarlama olur,” yorumunda bulunmuştu.

Percy Jackson Kitapları

Percy Jackson ve Olimposlular adıyla Türkçeye de kazandırılan kitap serisinin ilk iki filmi Şimşek Hırsızı ve Canavarlar Denizi 20th Century Fox tarafından sinemaya uyarlanmış ancak filmler pek tutmamıştı. Fantastik roman serisi şimdi Disney+ dizisi olmaya hazırlanıyor.

Percy Jackson, olumlu ya da olumsuz yönde de olsa Disney+ dizisinin de gelmesiyle birlikte adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor. Siz uyarlamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Filmler konusunda siz de yazarın tarafında mısınız? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Açlık Oyunları Benzeri Film Arayanların İzleyebileceği 15 Yapım

Kaynak: Variety

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 Çalışmaları Başladı

En İyi Zaman Yolculuğu Filmi - Back to the Future

Collider Açıkladı: En İyi 15 Zaman Yolculuğu Filmi