in

Ridley Scott’ın Yeni Merlin Filminden Haberler Var

Disney’in yapımcısı olduğu ve Ridley Scott’ın yönetmenliğiyle bir kez daha beyaz perdeye gelmeye hazırlanan “Merlin” hakkında yeni bilgiler var.

Ridley Scott - Merlin
- Reklam -
- Reklam -

2018’de Ridley Scott’ın şirketi, Scott Free’nin Disney’le T. A. Barron’un yazdığı Merlin serisini filmleştirmek için görüşmelere başladığını duymuştuk. Yeni bir kaynağa göre de filmin çekimleri bu senenin mayıs ayında başlayacak. Elimizde ayrıca karakterlerin betimleri var. Gelin kısaca filmde göreceğimiz bu karakterler kimlermiş göz atalım.

Emrys (Erkek 12-15 yaş): Beyaz. Efsanevi büyücü Merlin’in çocukluğu. Duygusal açıdan dengesiz biri. Heyecanlı ve çok hızlı duygusal değişiklikler yaşamaya müsait. Zeki. Çoğu zaman sakin ve kontrollü, düşünceli, az miktarda da bayat mizah anlayışına sahip.

Branwen (Kadın 30-40): Beyaz. Emrys’in annesi.

- Reklam -

Rhiannon (Kadın 12-20): Herhangi bir etnik kökenden olabilir. Yaşadığı ormanı yok eden tehditle savaşması için Emrys’in yardımını istiyor.

Shim (Erkek 20-40): Herhangi bir etnik kökenden olabilir. Cüce boyunda bir dev. Emrys’in arkadaşı.

Rhita Gawr (Kadın 30-50): Herhangi bir etnik kökenden olabilir. Dünya’ya geçmeden önce Fincayra’ya hakim olmak isteren kötücül ruh. Emrys’in düşmanı filmin kötü adamı.

Hollywood son yıllarda Arthurian mitlerini filmleştirmeyi çok sıklaştırdı ve şu anda da beklediğimiz tek Arthurian film bu değil. Scott’un yine yönetmenliğini yapmak için Disney’le konuştuğu ama işin Juan Carlos Fresnadillo’ya gittiği The Sword In The Stone filmi de yakın zamanda sinemalarda olacak. 2016’da da Fox’un Camelot isimli bir 21. yüzyıl polisiye dizisi yaptığının haberini almıştık, karakterlerin modernize edilmesiyle farklı bir Arthur uyarlaması izleyeceğimiz kesin.

- Reklam -

Merlin

Tabii ki, aynı dönemde çıkacak olmalarına rağmen filmin en büyük rakibi bu uyarlamalar değil, aksine 10 yıl önceden çıkan BBC’nin 2008 yapımı Merlin dizisi. Tıpkı film gibi dizi de karakterlerin yaşlarıyla oynamış ve efsanelerin köken hikâyesini kendince anlatmıştı. Dizi 5. sezon ile final yapmış ve Merlin yeni sezon bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Çekimler bu sene başladığı takdirde 2021’de yayınlanması beklenen filmle ilgili yeni haberler çıktıkça duyuracağımızdan emin olabilirsiniz.

Sizin böyle bir projeden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Olmekler: Antik Zamanın Sırlarla Dolu Uygarlığı Hakkında 10 Gerçek

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bazı filmler orijinaline sadık kalınmalı. Bazı yönetmenler bu efsaneleri kendi bakış açısından yorumluyorlar bu bana çok itici geliyor. Adı üzerinde efsane. Örneğin Hercules filmi Rock Johnson’ın oynadığı, çok sevdiğim bir oyuncu ama filmi beğendiğimi söyleyemem. Mitoloji hayranı biri olarak bazı şeylerin aslının kalmasını tercih ediyorum. Clash of Titans bu konuda çok iyiydi. Mitolojik karakterleri neredeyse birebir uyarlamışlar. Diğer taraftan İmmortals filmindeki Titanlar faciaydı. neyse konuyu dağıtmayayım; umarım Merlin filmi aslına uygun uyarlanır. Keza çok sevdiğim bir karakterdir kendisi. Büyücülük denince aklıma ilk gelen; Harry Potter değil, odur. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

zaman sandigi ust

Peri Masalları ve Distopya “Zaman Sandığı”nda Buluşuyor

icerigin pesinde 1

İçeriğin Peşinde #1: Replicant’lar Geri Dönüyor! | Blade Runner 2049