in

Ridley Scott Yeni Alien Filmine Yeşil Işık Yaktı

Ridley Scott yeni Alien filmi hakkında konuştu. Usta yönetmen Awakening ile Yaratık evrenine yeni bir boyut kazandırmak istiyor.

Alien Dizisi Ridley Scott
- Reklam -
- Reklam -

Geçen günlerde Empire’ın açıkladığı En İyi 50 Bilimkurgu Filmi listesine ilk sıralardan giriş yapan Alien için yeni projeler yolda olabilir. Serinin yaratıcısı ve 1979 tarihli kült filmin yönetmeni Ridley Scott, daha önce Yaratık için yeni bir film çekmek istediğini dile getirmişti. Ancak sonrasında ne yönetmenden ne de stüdyodan haber alabilmiştik. Usta yönetmen yeni filme dair  düşüncelerini Los Angeles Times’a anlattı.

Bilimkurgu ile korku/gerilimi birleştiren ilk Alien filmi 1979 yılında gelmişti. Ardından seri 1986’da ikinci filmini James Cameron imzalı Aliens ile gerçekleştirmişti. Üçüncü film ise usta yönetmen David Fincher’ın ilk uzun metrajı olma özelliğini taşıyordu. Seri 1997’de Jean-Pierre Jeunet’ın çektiği Resurrection (Diriliş) ile noktalanmıştı.

Bir süre sessiz kalan Alien markası 2012 yılında yeniden Ridley Scott yönetmenliğinde Prometheus ile evrene geri dönmüştü. Ana hikâyenin öncesine odaklanan bu yapım ortalama üstü eleştiriler almıştı. Scott, 2017’de Alien: Covenant ile Prometheus’ta başlanan yeni üçlemenin ikinci halkasına geçti.

- Reklam -

Ridley Scott Alien Covenant Yeni

Covenant her ne kadar pek fazla olumlu eleştiri almamış olsa da 240,9 milyon dolarlık bir gişe yapmayı başardı. Ridley Scott’ın seriyle işinin henüz tamamlanmadığı ise bilinen bir gerçek. Ancak yeni filmin ne olacağı hakkındaki dedikodular bir türlü netleşmemişti.

Ridley Scott İmzalı Yeni Filmin Adı Alien: Awakening Olabilir

Başarılı yönetmen Alien evreninde henüz anlatılabilecek pek çok hikâye olduğunu işaret ederken serinin yeniden evrim geçirmesine gerek duyulduğunu da belirtiyor.

“Bu filmleri çekerken her zaman düşündüğüm şeylerden ilki neden böyle bir yaratık var ve neden her zaman yumurtalarını taşıyan bir savaş gemisinde bulunuyor, oluyor. Geminin ve yumurtaların amacı neydi? Sorulması gereken şeyler işte bunlar: Kim, neden ve ne amaçla?”

- Reklam -

Bu açıklamalardan yola çıkarak yeni Alien filminin orijinal Yaratık serisi ile prequel seri arasındaki boşluğu kapatacak adım olacağını tahmin etmek mümkün. Ancak doğrudan Covenant’ın devamı da olmayabileceği akıllarda tutulmalı. Yeni film için öne çıkan isim ise Alien: Awakening.

Ridley Scott Alien Covenant Yeni

Bununla birlikte serinin haklarının Disney’in eline geçtiğini ve Yaratık için yeni projelerin yalnızca film değil, aynı zamanda Disney+ dizisi olarak da karşımıza çıkabileceğini hatırlatalım.

Siz olası Alien: Awakening filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Ridley Scott’ın Yaratık evreni hakkındaki düşüncelerine katılıyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Alien Xenomorph Heykeli Gerçeğe Yakın Boyutu ile Görenleri Büyülüyor

Kaynak: Movie Web

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi - The Beatles

Yüzüklerin Efendisi Filmi Neredeyse The Beatles Grubuyla Çekilecekmiş

Chernobyl ve The Crown 2020 Bafta Televizyon Ödülleri

2020 BAFTA Televizyon Ödülleri Adayları Duyuruldu