in

Oscarlı Aktör Robert De Niro, Atatürk’ü Canlandırmak İstediğini Açıkladı

Robert De Niro, Türk tarihinden bir ismi canlandırma fırsatı olsaydı bu kişinin Atatürk olacağını açıkladı.

robert de niro atatürk rolü
- Reklam -
- Reklam -

Robert De Niro, Atatürk’ü canlandırmak istediğini söyledi. Bir restoran açılışı için Türkiye’ye gelen Oscarlı oyuncu yaptığı açıklamalarla gündem oldu.

1980’de Raging Bull ile, 1975’te ise The Godfather Part II ile Oscar’a layık görülen Robert De Niro, İstanbul’da ortağı olduğu bir restoranın tanıtımı için Türkiye’ye geldi. Nobu Restaurant’ın The Ritz-Carlton şubesinin açılışına katılan yıldız sanatçı, Türkiye’ye adım attığı andan itibaren verdiği demeçlerle basında geniş yer tuttu.

Anadolu Ajansı’ndan Hilal Uştuk’a konuşan Robert De Niro, İstanbul’u film yapmak için harika bir yer olarak tanımlarken Türk sineması hakkında şöyle konuştu:

- Reklam -

“Türk filmi izlemedim. Hatta son dönemde film izlemiyorum. Buraya gelmeden önce birkaç Türk filmi izlemiş olmayı isterdim ancak üzgünüm, izlemedim.”

Robert De Niro, Atatürk Rolü için İstekli

Dün ise Sabah gazetesinden Olkan Özyurt’un sorularını yanıtlayan Robert De Niro, Türk tarihinden canlandırmak istediği kişinin Atatürk olduğunu açıkladı.

“Türk dünyasından tarihi bir şahsiyeti oynamak isteseydiniz, kim olurdu?” sorusuna yanıt veren yıldız oyuncu şu ifadeleri kullandı:

“Eminim ki tarihinizde canlandırmaktan çok büyük keyif alacağım birçok tarihi kişilik var. Ama elbette aklıma ilk olarak Atatürk geliyor. Ama şu an için böyle bir durum yok.”

robert de niro istanbul

- Reklam -

Türk mutfağı hakkında da açıklamalarda bulunan oyuncu şunları kaydetti:

“Türkiye çok güzel bir ülke. Zengin bir kültürü var. Sadece yemek kültürüyle anılamayacak kadar zengin. 20 yıl önce geldiğim zaman salaş yerlerde, sokak aralarında çok lezzetli yemekler yediğimi hatırlıyorum.”

Şu sıralar uluslararası çapta bir proje olarak Disney Plus’ın Türkiye orijinali dizisi Atatürk gündemde. Ancak bu yapımda tarihi rolü Çukur dizisinden Aras Bulut İynemli canlandıracak.

De Niro’nun dahil olabileceği olası bir proje ise şu an için ufukta gözükmüyor. 78 yaşındaki aktör, oyunculuk kariyerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak The Comeback Trail ile izleyicilerin karşısına çıkan oyuncunun post prodüksiyon süreci devam eden 4 filmi daha bulunuyor.

Siz Mustafa Kemal Atatürk rolü için böyle bir ihtimali nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sabah

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sametay Sametay dedi ki:

    Proje film, diziyle ilgili bir soru olsa haber mantıklı olabirdide, bana biraz boş haber gibi geldi. Oyunculartarihi kişilikleri oynamak isteyebilirler. Kiimi oynamak isterdin,Napolyon, Ha tamam o zaman.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

obi-wan kenobi 3 film

Obi-Wan Kenobi Dizisinin İlk Etapta Üç Film Olarak Planlandığı Ortaya Çıktı

Thirteen Lives Fragmanı: Mağarada Mahsur Kalan Çocuklar

Tayland’da Mağarada Mahsur Kalan Çocukların Hikâyesini Konu Alan “Thirteen Lives” Filminden İlk Fragman