in

Robert Downey, Oscar’a Aday Gösterilmeyi Reddetti

Iron Man’i canlandıran Robert Downey JR., bu rolle Oscar’a aday gösterilmek istemediğini açıkladı.

Robert Downey Jr.
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni’nin en iyi oyuncularından birisi olarak gösterilen Robert Downey Jr.’ın, Iron Man rolü için henüz bir akademi ödülü almamış olması şaşkınlıkla karşılanan bir gerçek. Hem genel olarak MCU’nun, hem de özellikle Tony Stark’ın hayranları; Downey’nin sırf Endgame’deki rolüyle bile Oscar’ı hak ettiğini düşünüyorlar. Amerika’nın en çok dinlenen radyo programlarından birisinin sunucusu olan Howard Stern de işte o hayranlardan.

Geçtiğimiz günlerde Robert Downey Jr., Stern’in radyo programına konuk oldu. Program sürecince Howard defalarca Robert’ı Iron Man rolüne ne kadar yakıştırdığını belirtti. Hatta Stern onun Iron Man rolüyle Oscar’a aday bile gösterilmemesinin büyük bir talihsizlik olduğunu da vurguladı. Ancak aldığı cevap hiç beklediği gibi değildi; çünkü Downey, ödüle aday olarak gösterilmesini kendisinin reddettiğini açıkladı.

Aslında Howard’ın yönelttiği bir soru Downey’nin Oscar’ı istemediğini söylemesine yol açtı. Bu soru, Marvel Studios’un Downey’nin ödüllere aday olarak gösterilmesi için özel politikalar izleyip izlemediğiyle alakalıydı. Sonuçta yapımcı firma aktörü ön plana çıkarır, ödülleri veren kurumlara daha tanınır bir hale getirirse; aktör bu sayede başarısını ödüllerle destekleyebilir. Bu sorudan sonra Downey, kendisi hakkında itiraflarda bulunmaya başladı.

- Reklam -

Oscar Adaylığını Downey’nin Bizzat Kendisi İstemedi

Robert, Stern’ün bu soruyu sormasının çok iyi olduğunu ve kendisinin de bu konu hakkında uzun süredir konuşmak istediğini söylüyor. Meğerse Marvel Studios ve Downey arasında kendisinin daha çok tanıtılmasıyla ve ödüllere aday olarak gösterilmesiyle ilgili pek çok tartışma yaşanmış. Bu tartışmaların hepsinin sonunda Downey’nin kendisi ödüllerde aday olmak istemediğini belirtmiş. Downey dinleyenlerine seslenerek inansanız da, inanmasanız da sizlere tahmin ettiğinizden daha çok benziyorum diyor. Yani şöyle ki; şirket defalarca kez Iron Man rolüyle gönüllere taht kuran aktör için zaten bir Oscar kampanyası planlamış.

- Reklam -

Downey hangi filmdeki rolüyle bu kampanyanın başlatılmasının planlandığını detaylandırmıyor, ancak hayranların tahmini o filmin yüksek ihtimalle Avengers: Endgame olduğu yönünde. Bütün bu RDJ’nin Oscar’a aday gösterilme söylentileri de, zaten Marvel’ın birkaç gün önce Oscar’a adayı olduğu dalları paylaştığı bir liste sayesinde ortaya çıkmıştı. Listenin en başında Robert Downey Jr. beklenirken hiçbir şekilde kendisiyle karşılaşılmaması, hayranlarını üzen durumlardan biri haline gelmiş oldu. Downey ayrıca bu konu altında yatan asıl sebebin, Iron Man rolünü artık arkasında bırakmış olması olduğunu da belirtiyor. Yani kendisi kafasında bitirdiği bir rol için halkın değerlendirilmesine arz edilmeyi tercih etmiyormuş.

Robert Downer Jr.’ın rolü bıraktığını bilmek zaten hayranların hüzünlenmesine yol açıyor. Birçoğunun ortak görüşü, 11 yılı aşarak aynı karaktere hayat veren bir oyuncunun; bu rolü Oscar’la taçlandırması gerektiği yönünde. Marvel bu sene Downey’i adayları listesine almamış da olsa, belki de geçmiş zamanları anlatacak filmler aracılığıyla adaylarda gelişmeler yaşanabilir. Bakarsınız seneye Black Widow filminden sonra Downey’i elinde Oscar tutarken görebiliriz.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    Çünkü kendisi de biliyor ki bu sene en iyi erkek oyuncu ödülü Joaquin Phoenix’e gidecek

  2. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    :smiley: Buna yüzde yüz katılıyorum.

  3. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    İyi ki reddetmiş, bu sene Oscarlık bir performans sergilediğini düşünmüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Royce Pierreson the witcher

Witcher Oyuncusundan Taht Oyunları İtirazı Geldi

Yıldızlararası

Yıldızlararası Bir Kuyruklu Yıldızda Gözlem Sürüyor