in

Aktör Robert Forster Aramızdan Ayrıldı

Özellikle Quentin Tarantino imzalı Jackie Brown filmiyle tanınan 78 yaşındaki oyuncu Robert Forster, yaşamını yitirdi.

Robert Forster
- Reklam -
- Reklam -

78 yaşındaki tecbürbeli aktör Robert Forster, beyninde bulunan tümör sebebiyle geçtiğimiz gün vefat etti.

Oyuncu ilk olarak Marlon Brando ve Elizabeth Taylor’ın başrolünde oynadığı Reflections in a Golden Eye (Parıltılı Gözler) filmiyle adını ön plana çıkartmış, buradaki rolüyle de eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı. Bu performansını, Nick Tana karakterini canlandırdığı The Stalking Moon (Görünmeyen Düşman) filmi izledi. Oyunculuğuyla, yine benzer bir beğeni toplayan Forster, Haskell Wexler’ın yönettiği Medium Cool filminde başrol oynayarak dikkatleri daha da üzerine çekti. 

O zamandan bu yana David Lynch’in Mulholland Drive’ı gibi klasik bir filmde de yine başrol oynadı. 1998 yılına çıkan, Quentin Tarantino’nun yönettiği Jackie Brown filminde, Elmore Leonard rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildi.

- Reklam -

Forster Son Olarak El Camino Filminde Oynamıştı

Robert Forster, televizyonda da kısa ama akılda kalıcı işler yaptı. Özellikle Heroes’un 3. sezonunda kötü adam rolüyle akıllara kazınan tecrübeli aktör, 2017 yılında çıkan Twin Peaks dizisinde de Şerif Frank Truman karakterini canlandırdı.

- Reklam -

Ayrıca Breaking Bad efsanesi ve onun yan dizisi olarak çıkan Better Call Saul’un bazı bölümlerinde yer aldı. Forster, Breaking Bad dizisindeki konuk oyuncu performansıyla 1972’den bu yana dağıtılan Satürn Ödülü’nü kazandı. Kendisi Netlflix’te daha yeni gösterime giren El Camino: A Breaking Bad Movie filminde de aynı karakteri oynadı.

Beyin tümörü yüzünden aramızdan ayrılan oyuncunun ölüm haberini menajeri duyurdu. Ölümünden sonra, birlikte çalıştığı rol arkadaşları ve sinema camiasından birçok isim, taziye mesajı yayınladı.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Jackie Brown’daki performansı çok iyiydi. Film de gayet iyiydi

  2. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Çok üzüldüm. Daha dün prömiyerini yapan El Camino’da görmüştüm. Can sıkıcı bir tesadüf.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arı Matematik

Arıların 5 Basamaklı Sayıları Anlayabildikleri Keşfedildi

Yıldızlararası

Yeni Yıldızlararası Cismin Nereden Geldiği Bulundu