in

Robert Pattinson, Harry Potter Hayranlarını Kızdırdı: “Asayı Sihirli Bir Değnek Gibi Tutmak Aptalcaydı”

Robert Pattinson, Harry Potter ve Ateş Kadehi filmi hakkında konuştu. Yıldız oyuncu, yapımda asaları sihirli bir değnek gibi tutmayı aptalca bulduğunu ifade etti.

Robert Pattinson Harry Potter Asaları
- Reklam -
- Reklam -

Robert Pattinson, Harry Potter ve Ateş Kadehi filmi hakkında açıklamalar yaptı. Şimdilerde The Batman filmi ile adından söz ettiren oyuncu, asayı sihirli bir değnek gibi tutma fikrini aptalca bulduğunu söyledi.

Çoğu kişi için Robert Pattinson adı, Twilight serisinde oynadığı Edward Cullen karakteri ile özdeşleşmiş olsa da, aslında kendisine asıl ün kazandıran yapım 2005 yılında gösterime giren ve yönetmen koltuğunda Mike Newell’ın yer aldığı Harry Potter ve Ateş Kadehi filmiydi. Macerada Cedric Diggory karakterini canlandıran ünlü aktör, filmin sonunda öldürülmüş ve serideki görevi böylece tamamlanmıştı.

Kendisi her ne kadar 7 filmden oluşan Harry Potter serisinin sadece tek bir filminde yer alsa da hayranlar ismini hiçbir zaman unutmadı ve onu serinin en önemli isimlerden biri olarak gördü. Üstelik oyuncunun beyaz perdede yer aldığı ilk filmdi. Daha öncesinde 2004 yapımı Reese Witherspoon filmi Vanity Fair’de rol alsa da, sonunda filmden çıkarıldı. O yıl, Sword of Xanten adlı televizyon filminde de rol aldı.

- Reklam -

GQ’ya konuşan Pattinson, Ateş Kadehi gibi bir filmde yer almanın oldukça korkutucu hissettirdiğini belirtti.

“Bunun için çektiğim ilk sahnenin sonundaki büyülü labirentte olduğunu hatırlıyorum. O zamana dek özel efektler ve akrobasilerle hiç bir şey yapmamıştım ve o dönemde bu çok önemliydi. Çok, çok korkutucu hissettiriyordu.”

Robert Pattinson: “Harry Potter Serisinde Asaların Kullanış Şekli Aptalcaydı”

Robert Pattinson Harry Potter Asaları Cedric Diggory

Pattinson, metot oyunculuğu üzerine bir kitap okuduğunu ve tek yapabileceğinin her sahneden önce kendine vurmak olduğunu söyledi.

“Bu sahnelerden önce sanki bir kavgaya falan giriyormuşum gibi kendimi sinirlendiriyordum ve sadece bir yastığa çığlık atıyor, kendimi yumrukluyor ve kıyafetlerimi ve eşyalarımı yırtıyor gibiydim.”

- Reklam -

Pek tabii bu rutininin protez yaralarının vücudunda erimesine ve tekrar uygulanmasına yol açıyordu. Ancak tüm bu heyecanlı anlatımlara rağmen ünlü İngiliz aktörün Harry Potter hayranlarını kızdıracak bir açıklaması da oldu.

Pattinson, bir asayı tek elle tutmanın aptalca hissettirdiğini açıkladı. Bu yüzden iki elini kullanarak sanki bir silahı kavramış gibi hareket ettiğini söyledi.

“Bir asayı tuttuğumu ve onu sihirli bir değnek gibi tutmanın aptalca olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Bu nedenle iki elimle silah gibi tuttum. Sanki bir ’Zor Ölüm’ filminde olduğumu düşündüm. Aşağıya bakarken bir gözüm kapalı, sanki üzerinde bir vizör varmış gibi hareket ettim.”

Robert Pattinson’ın asalarla ilgili açıklamasını sizler nasıl buluyorsunuz? Sizce de asaları o şekilde tutmak aptalca mı gözüküyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Insider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bana kalırsa kendisinin tuttuğu şekil aptalca :slightly_smiling_face: Asanın horozunu mu kaldırıyor diğer elle napıyor :joy:

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Die Hard’ı düşündüm demiş. Yani muhtemelen cidden horozu kaldırma haraketi olsun diye yapmış. :slightly_smiling_face:

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Keşke asaya dürbünde taksalarmış uzaktan keskin olarak headshot atsaymış :laughing:

  4. Avatar for KorayVerakan KorayVerakan dedi ki:

    Harry Potter gibi tamamen gerçekliğine dayalı bir film serisinde, asayı sihirli bir değnek gibi tutmak gerçekten aptalca (!)

  5. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Oynamasaydın dayı o zaman. Yıllar sonra söylemek kolay. Delikanlıysan gidip yönetmenin karşısına diyecektin, “hocam biz bunu böyle yapıyoruz ama bu malca.”

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

The Adam Project fragmanı

Netflix’in Zamanda Yolculuk Temalı Yeni Filmi “The Adam Project”ten Fragman

Bağımsız Kitapçı ve Kırtasiyeci Ortak Bildiri

Bağımsız Kitapçılardan Mesaj: “Yıkıcı İndirimlerin Yarattığı Ticaret Savaşlarına Bir Düzenleme Gelmeli”