in

Robert Zemeckis’ten Merak Uyandırıcı “Roger Rabbit” Açıklaması

1988 yapımı Roger Rabbit’in yönetmeni Robert Zemeckis, otuz yıldır beklenen devam filmi hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

roger rabbit ust
- Reklam -
- Reklam -

Kimler Roger Rabbit’i hatırlıyor? 1988 yapımı, yarı animasyon yarı gerçek karakterlerle beyazperdede boy gösteren film kendine özgü yapısı ve merak uyandıran hikâyesiyle zamanında büyük beğeni toplamıştı. Usta yönetmen Robert Zemeckis’in ellerinden çıkan filmin üzerinden otuz yıl geçtiği halde devamının çekilmemiş olması bugüne kadar hep merak edilen bir konu olmuştu.

Gary K. Wolf’un kitabından uyarlanan filmin hakları bilindiği gibi Walt Disney’deydi. Tabii o günün Disney’i ile bugününki arasında dağlar kadar fark olduğunu düşününce, Roger Rabbit’in neden beyazperdede tekrar boy göstermediğini tahmin etmek pek de zor değil. Disney için fazla komplike ve karanlık bir yapıya sahip olan Roger Rabbit onlara riskli gelmiş olabilir.

Roger Rabbit’in beyazperdedeki geleceği hakkındaki düşüncelerini Yahoo’da katıldığı bir tanıtımda aktaran Robert Zemeckis, ellerinde iyi bir senaryo olduğunu ama Disney’in yeni bir Roger Rabbit filmi yapmaya hiç niyetinin olmadığını belirtmiş.

- Reklam -

Bu kısa açıklamanın üzerine söylenecek çok söz var aslında. İlk akla gelenler şunlar:

  • Zemeckis’in yeni bir Roger Rabbit filminde görev almak istediğini anlayabiliyoruz.
  • Ortada yazılmış bir senaryo olduğu belli.
  • Zemeckis’in bu konuyla ilgili Disney ile görüştüğü sonucunu da çıkartabiliyoruz.
  • Son olarak da Disney’in Roger Rabbit ile hiç ilgilenmediğini ve yakın zamanda planlarında olmadığını görebiliyoruz.

Roger Rabbit’in kendine has karakteri ve yarı animasyon yarı canlı çekim tekniğinin, Deadpool’un başarısıyla yükselişe geçen daha karanlık ve absürt süper kahraman filmlerine güzel bir alternatif oluşturacağını düşünmek pekâlâ mümkün. Fakat Zemeckis’in açıklamalarından Disney’in bu yola girmeye henüz niyetinin olmadığı net bir şekilde görülüyor.

- Reklam -

Yine de olumsuz düşünmemekte fayda var. Disney’in Netflix’e alternatif olarak yayına sokmayı planladığı Disney Plus servisinin farklı türlerde yapımlar içerebileceği konuşuluyor. Roger Rabbit’i kapsayan bir dizi ya da film görmekten hoşlanacak çok sayıda seyirci olacağını tahmin etmek de zor değil.

Zemeckis’in bu çıkışı sonrası Disney’den nasıl bir yanıt gelecek hep beraber göreceğiz. Belki de tüm bunlar bilinçli yapılan bir tanıtımın ilk kıvılcımlarıdır.

Kaynak: Slashfilm

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bence de gereksiz. Gidip Adam Sandler’i oynatırlar Allah muhafaza.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mary poppins inceleme

Mary Poppins: Ailemizin Fantastik D(C)adısı Geri Döndü

to the moon ust

To the Moon: Yılların Unutturamadığı Bir Oyun