in

Rogue, Marvel Sinematik Evreni’ne Katılan İlk X-Men Olabilir

Rogue karakteri, Captain Marvel 2 filmiyle birlikte Marvel Sinematik Evreni’ne katılabilir. Fox’un el değiştirmesi sonrası X-Men karakterlerinin akıbeti hâlâ tartışılıyor.

Rogue - X-Men
- Reklam -
- Reklam -

Disney’in Fox’u satın almasından sonra, X-Men karakterlerinin nasıl Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olacağı sorusu, yeni gelen Rogue haberleriyle beraber yeni bir boyuta taşındı.

Fox, birçok markasıyla beraber Disney tarafından satın alındıktan sonra herkesin kafasında aynı soru vardı: X-Men ve Fantastik Dörtlü karakterlerini, Marvel filmlerinde ne zaman görmeye başlayacaktık?

Yeni bir on yıla girmemizle beraber Marvel Cinematic Universe’ün sınırları genişliyor ve çizgi roman evrenindeki o karmaşık karakter ağı beyaz perdede de örülmeye başlanıyor diyebiliriz. Bunun ilk örneği 2010’ların ortasında Sony Pictures ve Marvel Studios arasında yapılan ve tarihi bir anlaşma olarak nitelendirilen Spider-Man anlaşmasıydı. Şimdiyse sıra 20th Century Fox’un 2000’li yıllardan beri seyirciyle buluşturduğu karakterleri Marvel’ın hikayelerinde görmeye geldi.

- Reklam -

Rogue - X-Men

Fox ve Disney bu anlaşmayı yaptığından beri ortaya çok fazla spekülasyon atıldı. Hayranlar kendi yazdıkları senaryolarla heyecanlarını katladıkça katladılar. Fakat Kevin Feige geçen bahar mevsiminde karakterleri görmemizin uzun bir zaman alacağını söylese de son gelen dedikodular bunun aksini söylüyor gibi. Yakın bir gelecekte bir X-Men karakterini Marvel yapımı bir filmde izleyebiliriz.

Rogue, Captain Marvel 2 Filmiyle Evrene Dahil Olabilir

Mikey Sutton’dan gelen yeni bir bilgiye göre stüdyo, Captain Marvel 2 filminde ünlü X-Men karakteri Rogue’a kilit bir rol vermeyi düşünüyor. İddialar Rogue’un mutant terörist grubuyla işbirliği yapan bir kötü karakter olarak karşımıza çıkacağı yönünde. Hayranlar hemen bu grubun Brotherhood of (Evil) Mutants olacağını düşünebilir, fakat bu ekibin beyaz perdede yer alması uzun sürebilir. Marvel Sinematik Evreni’nin kilit adamı Kevin Feige, uzun süredir Fox tarafından kullanılan Magneto’ya bir nefes aldırmayı düşünüyor.

Rogue avangers

Rogue’un Marvel Cinematic Universe içerisinde böyle bir başlangıç yapması, onun karakter dinamiğini besleyerek kısa sürede benimsenmesini sağlayabilir. Mystique tarafından yetiştirilmiş karakterimiz, Carol Danvers ile tanışana kadar X-Men’in ezeli düşmanlarından biriydi.

- Reklam -

Carol’ın Kree yeteneklerini almaktan da öteye geçen Rogue, onun bilincini de özümsemişti. Böylelikle çizgi romandaki Rogue’un kendini yenilediği ve kahramana dönüştüğü bir olay örgüsüne tanıklık etmiştik.

Bu olay Fox’un ya da önceki yıllardaki Marvel’ın yapamayacağı bir şeydi. Fakat şimdi neredeyse tüm çizgi roman karakterlerini tek bir çatı altında toplamayı başarmış stüdyo sonunda bu hikayeyi seyirciye aktarabilir. Kısacası Rogue karakterini Captan Marvel 2 filminde izlemek MCU’ya yeni bir boyut kazandırmakla beraber sonunda hayranların istediği daha karmaşık hikayelerin anlatılmaya başlanmasını sağlayabilir.

Captain Marvel 2

Başrolünde yine Brie Larson’un yer alacağı Captain Marvel 2 filminin 2022’de seyirciyle buluşması bekleniyor. Yapım, tahminlerimize göre Marvel Sinematik Evreni’nin 4. Faz’ının son filmlerinden birisi olacak.

Peki siz bu hamleyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Fox karakterlerini Marvel çatısı altında görmek sizin için ne ifade ediyor? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Ahlaki Açıdan Gri Karakterler: Kurgu Diyarların Tembelliğe Açılan Kapıları

Kaynak: We Got This Covered

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Neden Gambit değil, neden Wolverine değil ? Yahu, bir sürü popüler karakter varken neden Rogue ?

  2. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Çünkü assolistler gecenin sonuna doğru sahneye çıkar. :wink:

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Adamlar kadınlardan oluşan bir evren kurmayı planlıyor bence. Dr.Strange, hatta Thanos bile kadın olabilir :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeşilin Kızı Anne

Yeşilin Kızı Anne: “Anne with an E” Adıyla Netflix’e de Uyarlanan Roman Türkçede

Koreli Anne VR

Koreli Anne, Hayatını Kaybeden Kızı ile Sanal Gerçeklikte Buluştu