in

Roland Emmerich: “Marvel ve Star Wars, Film Endüstrimizi Mahvediyor”

Roland Emmerich, Marvel ve Star Wars filmleri hakkında konuştu. Independence Day ve Godzilla gibi yapımların yönetmeni, sektöre dair eleştirilerde bulundu.

Roland Emmerich Marvel ve Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Roland Emmerich, sinema endüstrisinin geldiği noktadan memnun değil. Ünlü yönetmen ve yapımcı, Marvel ve Star Wars filmlerinin sektöre zarar verdiğini düşünüyor.

Roland Emmerich, Independence Day, The Day After Tomorrow, 2012 ve Kurtuluş Günü’nün devamı olan Independence Day: Resurgence filmi de dahil olmak üzere, son otuz yılı tanımlayan felaket filmlerinin birçoğunun arkasındaki yönetmen olarak biliniyor. Yönetmen şu sıralar vizyona yeni giren Moonfall filmiyle seyircilerin karşısına çıktı. Aksiyon filmleri ile adından söz ettiren ünlü yönetmen, daha önce farklı yönetmenlerin de yaptığı gibi süper kahraman yapımlarına dair eleştiri getirdi.

Hatırlanacağı üzere daha önce Martin Scorsese, Netflix’te yayınlanan The Irishman filminin tanıtımını yaparken de Marvel Sinematik Evreni’nin gerçek birer sinema filmleri olmadıklarını ve tema parkı standartında bir eğlence içeriği olduğunu söylemişti. Dune ile son zamanlarda adından söz ettiren Denis Villeneuve ve Alien serisi, Prometheus ve Blade Runner gibi kült bilimkurgu yapımlarına imza atan ünlü yönetmen Ridley Scott da benzeri açıklamalarda bulunmuştu. Hollywood film yapımcıları arasında, bu tarz devasa serilerin yaratıcılığı baskıladığına dair genel bir his var gibi görünüyor.

- Reklam -

Görünüşe göre bu yönetmen yaratıcılığı eksikliği Emmerich’in de paylaştığı bir duygu. Ünlü yönetmen, Den of Geek’e verdiği bir demeçte MCU ve DCEU’nun yükselişe geçtiği zamanlarda yapılmış orijinal bir aksiyon filmi çekmenin zor olup olmadığı soruldu. Soruya olumlu yanıt veren yönetmen Marvel, DC ve Star Wars yapımlarının hemen hemen tüm sektörü ele geçirdiği kaydetti.

Roland Emmerich: “Marvel, DC ve Star Wars Sinema Sektörünü Mahvediyor”

Roland Emmerich Marvel DC Star Wars

“Ah, evet. Çünkü doğal olarak Marvel, DC Comics ve Star Wars tüm sektörü hemen hemen devraldı. Bu stüdyolar sektörümüzü biraz mahvediyor çünkü artık kimse orijinal bir şey yapmıyor.”

- Reklam -

Söyledikleri sadece bununla da kalmayan Emmerich, aynı zamanda Marvel gibi stüdyoların yılda en az dört filmle izleyicilerin karşısına çıktığı, yetmiyormuş gibi Disney Plus’a hazırladıkları dizilerle de izleyicilerini tanıdık hikâyelerini ve hikâye anlatımı markasını desteklemeye nasıl şartlandırdığına dikkat çekti. Emmerich’e göre bu, yeni bir fikri olan herhangi bir film yapımcısının seyircinin dikkatini çekmesini zorlaştırıyor. Ayrıca orijinal fikirlerden kolaylıkla sıyrılabilen tek yönetmenin The Dark Knight yönetmeni Christopher Nolan olduğunu belirtiyor.

Ya sizler Roland Emmerich’in bu sözlerine katılıyor musunuz? Yarından Sonra ve 2012 gibi filmlere imza atmış olan bu isim, söylediklerinde haklı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Den of Geek

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    Belirli aralıklarla çıkan Marvel kötüleme haberi çıkmış. Bakalım sıradaki kötüleyen kim olacak?

  2. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Tamamen gündem yaratma hileleri. Aynısı Martin Scorsese röportajında da olmuştu. Özellikle ters tuzak sorular sorup bu filmler için olumsuz yorum alıp gündem yaratıyorlar.

  3. Avatar for MuratBarisSari MuratBarisSari dedi ki:

    Uzun uzun ve keyifle hakkında yazılabilecek bir konu bu. Kısa kısa ama en azından bana keyif verecek şekilde yazayım.

    1- Sinema bir panayır eğlencesi olarak doğmuştur.
    2- MCU -orjinal materyal daha farklı bir konu- Aristo’nun Poetikasına son derece uygun katarsis bazlı filmler yapar. Sanat olarak değilse de zanaat ve formülasyon bakımından diğer aksiyon filmlerinden çok da farklı değillerdir.
    3- Yorumu yapan adam 90’ların en geyik ve şövenist gişe filmlerini yapan adamdır. Bugün MCU bir filmi kendisine yönettirse bütün kahramanlara Kaptan Amerika kostümünün versiyonlarını giydirip dev soundtrack temaları eşliğinde panayır kurguları yapar.
    4- Yine de hakkını yemeyeyim, daha ziyade MCU’nun sanatsal yanı ile ilgili değil, kendi saçma filmlerine yer bırakmadığı için “orjinallik” maskesi içinde eleştiri yapmış.

    Roland Emmerich!!! :laughing: :see_no_evil:

  4. Avatar for Jaehaerys Jaehaerys dedi ki:

    Yeni filmi çıkacak gündem olmaya çalışıyor demişti birisi Twitter’da, büyük ihtimalle ondandır. Oysaki kendi filmleri pek bir çeşitlilik ve özgünlük sunmuyor seyirciye.

  5. Avatar for silence silence dedi ki:

    Sinema sektörünün yeni eğlencesi veya sporu Marvel filmlerine daha doğrusu çizgi roman veya popüler kültür ürünlerine söz söylemek galiba. Söyleyenlerin bir yere kadar gelmiş bir meslek hayatları var ancak sürekli aynı formüllerle aynı filmleri yaptıklarından kendilerinden sonra gelip çıtayı yükseltenlere söz söylemeye başlıyorlar. Mesela The Day after Tomorrow ve 2012 aynı filmler. Birisi dünyayı soğutarak birisi ısıtarak yapılmış felaket filmleri o kadar. Ridley Scott The Martian’ı yine bu zamanlarda çekmedi mi veya Doug Liman Edge of Tomorrow’u? Doug Liman’ı ayırarak konuşursak film beğenilince yaptım oldu beğenilmeyince taşlar popüler kültüre. Baskı altında tuttukları sinema ödüllerinde bile baskılarının yersiz olduğu görülmeye başlandığı bir zamanda gündem olmaya çalışmak için böyle konuşmalar çok yersiz duruyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

The Rings of Power yüzüklerin efendisi dizi karakter posterleri

Yüzüklerin Efendisi Dizisi “The Rings of Power”dan İpuçları Veren Yeni Karakter Posterleri Paylaşıldı

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Yeni Genel Müdürü Ertuğrul Senem

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın Yeni Genel Müdürü Ertuğrul Senem Oldu