in

Rubik Küp Film Oluyor: Dünyanın En Popüler Oyuncağı Sinemaya Geliyor

Rubik küp film olarak gelmeye hazırlanıyor. Dünyanın en popüler oyuncağının sinema filmi dışında yarışma programı ve dizisi de yolda.

Rubik Küp film
- Reklam -
- Reklam -

Rubik küp film oluyor. Nicolas Cage’li Ghost Rider filmlerinin yapımcı şirketi Hyde Park Entertainment Group ve The Night Manager dizisinin yapımcı şirketi Endeavor Content ikonik oyuncak rubik küpü konu alacak bir film için kolları sıvadı. Ayrıca Hyde Park Entertainment ve Glassman Media (The Wall) iş birliğiyle bir de rubik küp temalı yarışma programı hazırlanacak.

Rubik küp, 1974’te Macar heykeltıraş ve profesör Erno Rubik tarafından icat edilmişti. 1980’de küpün lisansını alan Rubik, tasarımını Ideal Toy Corporation’a satmış ve efsanevi oyuncak doğmuştu. Küp 40 yılda 450 milyon kopya sattı ve son yılların en popüler oyuncaklarından oldu. 2018’te “speedcubers” denilen ve küpü inanılmaz hızlarda çözebilen yarışmacıların katıldığı Rubik Küp Dünya Şampiyonası başlatıldı. Etkinlik Boston’da düzenleniyor ve Dünya çapında yarışmacılar her yıl kozlarını paylaşıyor.

Hyde Park Entertainment Group’un CEO’su Ashok Amritraj’ın açıklamaları şöyle:

- Reklam -

“Rubik kübe Hindistan’da geçirdiğim çocukluğumdan beri kişisel ve nostaljik bir bağlılığım var. Endeavor Content ve Rubik’s/Smiley şirketleriyle başlattığımız ortaklık için heyecanlıyım ve yaratacağımız güzel ve karmaşık “Rubik’s evreni” içeriklerini dört gözle bekliyorum.”

Erno Rubik Rübik Küp Filmi
Erno Rubik

Rubik Küp Filmi Her Yaştan İzleyici için Hazırlanacak

Filmin diğer yapımcı şirketi Endeavor Content’ten Graham Taylor ve Chris Rice’ın ortak açıklaması da benzer bir tonda:

“Rubik küp her yaştan insanın oynadığı ikonik bir marka. Hyde Park’la ortaklığımızdan doğacak film, televizyon ve yarışma programlarını bütün dünyadaki izleyicilere sunmak için sabırsızlanıyoruz.”

Rubik küpleri 6 yüzünde 6 rengin 9 kareye bölünerek bulunduğu, basit gözüken fakat ustalaşması zaman isteyen bir yapboz. Piyasaya sürüldüğü yıl Almanya’da Yılın Oyunu ödülü alan küp, günümüze kadar pek çok farklı kombinasyonlarla geldiyse de orijinal formülü de hâlâ yapboz severlerin elinden düşmüyor.

- Reklam -

Milyonlarca insanın ilgilendiği bir beyin jimnastiği hâline gelen küpün rekorları da tutuluyor. En son 2018’de kırılan rekor 4.22 saniye. Aşağıdan bu rekoru izleyebilirsiniz.

Rubik Küp Rekoru | İZLE

YouTube video

Filmin henüz senaristi, yönetmeni, oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi belli değil.

Rubik küpü filmi, dizisi ve yarışma programı için sizin fikirleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Enstitü - Stephen King

Enstitü: Stephen King İmzalı Yeni Korku Romanı Sonunda Türkçede

Oyunlar Holding Gain Can Bonomo, Can Sungur ve Can Temiz

Oyunlar Holding Gain’de: Can Bonomo, Can Sungur ve Can Temiz’li Program Yayında