in ,

Rurouni Kenshin: The Final Canlı Aksiyon Filmi Netflix’te Yayınlanacak

Rurouni Kenshin: The Final için çıkış tarihi belli oldu. Ünlü mangadan uyarlanan canlı aksiyon filmi Netflix ile gelmeye hazırlanıyor.

Rurouni Kenshin: The Final netflix
- Reklam -
- Reklam -

Nobuhiro Watsuki imzalı Rurouni Kenshin mangasından uyarlanan canlı aksiyon filmi Rurouni Kenshin: The Final, Netflix ile gelmeye hazırlanıyor

Nobuhiro Watsuki tarafından yazılan Rurouni Kenshin, ilk olarak 1994’te yayımlanmaya başladı. Yabancı kaynaklarda Samurai X olarak da geçen seri, Meiji Dönemi Japonya’sını (1878) anlatıyor.

Hikâye, Battojutsu (kılıç teknikleri) ustası Hitokiri Battosai ismiyle bilinen bir katilin bir daha insan öldürmemeye yemin etmesinin ardından Himura Kenshin ismini alarak, Japonya’daki insanları ve daha önce öldürdüğü kişilerin ailelerini korumak için yollara düşmesini konu alıyor.

- Reklam -

Manganın Jinchu bölümünün uyarlaması olan Rurouni Kenshin: The Finali ise, Kenshin’in suikastçı olarak çalıştığı zamanlarda Yukishiro Enishi’nin kardeşinin öldürülmesi sonucu, Enishi ve arkadaşlarının intikam arayışını konu alıyor.

Serinin 4 Haziran’da yayınlanan son filmi Rurouni Kenshin: The Beginning ise Kenshin’in suikastçı geçmişine ve yüzündeki yaranın nasıl oluştuğuna değinirken ilk karısı ve Enishi’nin kardeşi olan Yukishiro Tomoe ile ilişkisini anlatıyor.

Koronavirüs pandemisinden dolayı bir yıl ertelenen film Nisan 2021’de Japonyada sinemalara geldi. Kısa sürede en çok izlenenler arasında 2. sırada yerini almış ve 31.5 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Rurouni Kenshin: The Final, 18 Haziran’da Geliyor

Rurouni Kenshin: The Final netflix

Nobuhiro Watsuki One Piece’in yazarı Eiichiro Oda, Shaman King’in yazarı Hiroyuki Takei gibi birçok ünlü mangakaya danışmanlığı ile bilinse de, Kasım 2017’de evinde uygunsuz eşyaların bulunması sonucu çıkan haberler nedeniyle birçok hayranını hayal kırıklığına uğratmıştı.

- Reklam -

Polis tarafından ele geçirilen DVD’lerde küçük yaştaki kızların uygunsuz görüntüleri bulunuyordu. Haberin halk tarafından duyulması üzerine, o zamanlar yayınlanması beklenen The Hokkaido Arc ertelenmişti.

Watsuki o zamana kadar manganın anime seri uyarlamaları ve diğer alanlarda aktif olarak yer almış olsa da, canlı aksiyon filmlerinde yazarı olarak isminin anılması dışında film çalışmalarına dahil edilmedi.

Şimdi de orijinal mangadan uyarlanan ve serinin dördüncü filmi olan Rurouni Kenshin: The Final, 18 Haziran 2021 tarihinde Netflix’te yayınlanacak.

İlk olarak 23 Nisan’da vizyona giren yapımın yönetmen koltuğunda Keishi Otomo oturuyor. Başrollerde ise Takeru Satoh, Emi Takei, Mackenyu Arata, Munetaka Aoki, Yū Aoi, Tao Tsuchiya ve Yōsuke Eguchi yer alıyor.

Peki ya sizler Rurouni Kenshin’in mangasını okudunuz mu veya anime uyarlamasını izlediniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christine film

Stephen King’in “Christine” Romanı Hannibal Yaratıcısı ile Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

hasan ali toptaş yky iddia

“Hasan Ali Toptaş YKY’de” İddiaları Yayınevi Tarafından Yalanlandı