in

Russell Crowe’un Yeni Filmi ‘Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği’nden Tepki Gördü

Russell Crowe yeni filmi “The Pope’s Exorcist” için Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği tarafından kınandı.

Russell Crowe'a 'The Pope's Exorcist' Tepkisi
- Reklam -
- Reklam -

Russell Crowe gelecek ay vizyona girecek The Pope’s Exorcist filmi hakkında Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği tarafından kınandı.

Hollywood yıldızı Russell Crowe’un son filmi The Pope’s Exorcist (Şeytanın Düşmanı) Vatikanlı şeytan çıkarma uzmanları tarafından eleştirildi. Film, Vatikan’ın Baş Şeytan Çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth’un, genç bir çocuğun korkunç bir şekilde ele geçirilmesini konu alıyor. 59 yaşındaki oyuncu Russell filmde Peder Gabriele Amorth rolünü üstleniyor. Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği (IAE) gibi bazı gruplar ise filmi gerçeklikten uzak ve şeytan çıkarma ayinlerini yanlış tasvir etmekle suçluyorlar.

Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği, yapımın “tarihsel gerçekliğe aykırı” olduğunu ve “gerçek düşmanın kim olduğu, şeytan mı yoksa kilise gücü mü” konusunda “kabul edilemez bir şüphe” yarattığını iddia ediyor. Grup ayrıca, fragmanın, “sadece splatter sineması kalitesini değil, aynı zamanda böylesine hassas ve ilgili bir konudaki güvenilmezliğini de doğruladığını” belirtti.

- Reklam -

Russell Crowe’un Yeni Filmi ’Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Derneği’nden Tepki Gördü

IAE, kendi web sitesinde yayımladığı açıklamasında ayrıca, “Amorth’un şeytan çıkarma deneyiminin bu şekilde anlatılması, tarihsel gerçekliğe aykırı olmasının yanı sıra, içine şeytan girmiş kişilerin çıkarma ayini sırasında gerçekten yaşananları ve deneyimlenenleri çarpıtmakta ve tahrif etmektedir,” denildi. Örgüt son olarak filmin, “şeytan çıkarmanın anormal, canavarca ve korkutucu bir fenomen olduğu, tek kahramanının şeytan olduğu ve şiddetli tepkileriyle büyük zorluklarla yüzleşilebileceği inancını aşılamakta” olduğunu belirtti.

Russell Crowe “The Pope’s Exorcist” Eleştirilerine Henüz Yanıt Vermedi

Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği’nin açıklamasının şubatta yayınlanan fragmana cevaben yapıldığını ve filmin tamamı Kutsal Cuma günü (7 Nisan) dünya çapında yayınlandığında daha fazla yorum yapacağını belirtti, ancak henüz ikinci bir açıklama yapılmadı. Russell Crowe veya filmden herhangi bir yetkili isim de henüz bu eleştirilere yanıt vermedi.

The Pope’s Exorcist’in yapımcısı Michael Patrick Kaczmarek, Amorth’un iki anı kitabının (An Exorcist Tells His Story ve An Exorcist: More Stories) haklarını rahibin ölümünden önce almıştı.

Russell Crowe ’The Pope’s Exorcist’ Tepki

Kaczmarek, “[Amorth’u] benimle çalışma şansını kabul ederse, filmde Katolikliğin korunacağından emin olmaya çalışacağıma ve Kilise ve dini tarikatının yanı sıra bir kişi olarak saygı göreceğine ikna edebildim,” demişti.

- Reklam -

Russell Crowe’un yanı sıra Lady Bird’den Daniel Zovatto, The Midnight Club’dan Alex Essoe, Django Unchained’den Franco Nero ve iblisin sesi olarak The Northman’den Ralph Ineson’un yer aldığı filmin yönetmenliğini Overlord ile ünlenen Julius Avery üstlendi. Yapımın senaryosu ise Michael Petroni ile Evan Spiliotopoulos ikilisinin elinden çıkıyor

Film, 5 Mayıs 2023 tarihinde gösterime girecek.

The Pope’s Exorcist (Şeytanın Düşmanı) Fragmanı Türkçe Dublajlı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Russell Crowe’lu yeni filme Vatikan kökenli şeytan çıkarıcı derneği tarafından yapılan eleştirileri sizler nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

İçeriklerimizden haberdar olmak adına bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doğu Yücel Profil Söyleşi

Doğu Yücel: Yıldız Tozu, Mitat ve Sinema

Yeni Ahit Kesilmiş Süryanice Bölüm

Yeni Ahit’in 1750 Yıl Önce Yazılan ‘Saklı’ Bölümü Keşfedildi: Bir Katip Tarafından Silinmişti