in

Rusya, Uzayda Çekilecek İlk Film Yarışına Katıldı: Tom Cruise’lu ABD Yapımına Cevap Gecikmedi

Rusya, uzayda çekilecek ilk kurmaca film için yarışa katıldı. NASA ve SpaceX’in Tom Cruise’lu uzay filminden önce harekete geçmek için oyuncu arayışı başladı.

Rusya İlk Uzay Filmi Tom Cruise
- Reklam -

Soğuk Savaş dönemindeki uzay yarışı, günümüzde bu defa farklı bir sektöre taşınmış durumda. ABD’nin NASA ve SpaceX iş birliğinde uzayda çekilecek ilk film için hazırlıklara başlaması ve başrole Tom Cruise’u getirmesi; Rusya’yı da harekete geçirdi. Rus Uzay Ajansı Roscosmos ve Rusya televizyon kanalı Channel One, “daha çok ses getirecek” bir proje için hazırlıklara başladı.

Büyük devletlerin uzay yarışı her zaman ilgi çekici bir konu oldu. İlk uzaya çıkış, Ay’a ilk ayak basış, diğer gezegenler, uydular, hatta göktaşları üzerindeki hakimiyet rekabeti artıran kimi zaman da gerilimli anların yaşanmasına sebep olan durumlardı.

Şimdi ise uzay yarışında yeni bir alan açıldı: Uzayda ilk filmi çekme başarısını göstermek. İlk olarak Tom Cruise ve girişimci Elon Musk’ın uzayda film çekeceği duyurusuyla başlayan süreç, NASA’nın da bunu onaylaması ile devam etti. Geçen mayıs ayının sonunda ise bu filmin yönetmeni de belli oldu. Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında) ve The Bourne Identity’den (Geçmişi Olmayan Adam) tanıdığımız Doug Liman, bu büyük projenin başına geçti.

- Reklam -

Rusya, Uzayda Çekilecek İlk Film İçin Başrol Arıyor

Rusya da fazla geciktirmeden bu yarışa dahil oluyor. Çekimleri uzayda gerçekleştirilecek film için harekete geçen ülke, en az Tom Cruise kadar ses getirecek bir oyuncu için arayışlara başladı bile.

Rus yapımcı Alexey Trotsyuk, konuya dair şunları ifade etti:

“Dünya’dan uzaya fırlatılabilecek, ardından zorlu uzay şartlarına dayanabilecek ve sıfır yer çekiminde en karmaşık çekim zorluklarının üstesinden gelebilecek bir kadın oyuncu arıyoruz.”

Tom Cruise Uzay Film Elon Musk

- Reklam -

Oyuncunun tıpkı bir kozmonot gibi eğitileceği de gelen bilgiler arasında. Şimdilik Rusya’nın filmi hakkında açıklanan başka bir detay bulunmuyor.

Öte yandan SpaceX ve NASA’nın yürüttüğü yapımda hazırlıklar tam gaz sürüyor. Ekim 2021 tarihinde Doug Liman’ın Axiom Uzay İstasyonu’na doğru yolculuğa çıkacağı belirtiliyor.

Peki siz bu yarışı nasıl karşılıyorsunuz? Uzayda film çekilmiş bir fikri izleme fikri size de cazip geliyor mu? Yarışı kimin kazanacağını düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle buluşturabilirsiniz.

Kaynak: Gazete Duvar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Lord of the Rings Dizisi Yayın Tarihi

The Lord of the Rings Dizisi Çekimleri Tamamlandı

Sex and the City yeni dizi hbo max

Sex and the City Dizisi Yeniden Çekiliyor: HBO Max Düğmeye Bastı