Soğuk Savaş dönemindeki uzay yarışı, günümüzde bu defa farklı bir sektöre taşınmış durumda. ABD’nin NASA ve SpaceX iş birliğinde uzayda çekilecek ilk film için hazırlıklara başlaması ve başrole Tom Cruise’u getirmesi; Rusya’yı da harekete geçirdi. Rus Uzay Ajansı Roscosmos ve Rusya televizyon kanalı Channel One, “daha çok ses getirecek” bir proje için hazırlıklara başladı.
Büyük devletlerin uzay yarışı her zaman ilgi çekici bir konu oldu. İlk uzaya çıkış, Ay’a ilk ayak basış, diğer gezegenler, uydular, hatta göktaşları üzerindeki hakimiyet rekabeti artıran kimi zaman da gerilimli anların yaşanmasına sebep olan durumlardı.
Şimdi ise uzay yarışında yeni bir alan açıldı: Uzayda ilk filmi çekme başarısını göstermek. İlk olarak Tom Cruise ve girişimci Elon Musk’ın uzayda film çekeceği duyurusuyla başlayan süreç, NASA’nın da bunu onaylaması ile devam etti. Geçen mayıs ayının sonunda ise bu filmin yönetmeni de belli oldu. Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında) ve The Bourne Identity’den (Geçmişi Olmayan Adam) tanıdığımız Doug Liman, bu büyük projenin başına geçti.
Rusya, Uzayda Çekilecek İlk Film İçin Başrol Arıyor
Rusya da fazla geciktirmeden bu yarışa dahil oluyor. Çekimleri uzayda gerçekleştirilecek film için harekete geçen ülke, en az Tom Cruise kadar ses getirecek bir oyuncu için arayışlara başladı bile.
Rus yapımcı Alexey Trotsyuk, konuya dair şunları ifade etti:
“Dünya’dan uzaya fırlatılabilecek, ardından zorlu uzay şartlarına dayanabilecek ve sıfır yer çekiminde en karmaşık çekim zorluklarının üstesinden gelebilecek bir kadın oyuncu arıyoruz.”
Oyuncunun tıpkı bir kozmonot gibi eğitileceği de gelen bilgiler arasında. Şimdilik Rusya’nın filmi hakkında açıklanan başka bir detay bulunmuyor.
Öte yandan SpaceX ve NASA’nın yürüttüğü yapımda hazırlıklar tam gaz sürüyor. Ekim 2021 tarihinde Doug Liman’ın Axiom Uzay İstasyonu’na doğru yolculuğa çıkacağı belirtiliyor.
Peki siz bu yarışı nasıl karşılıyorsunuz? Uzayda film çekilmiş bir fikri izleme fikri size de cazip geliyor mu? Yarışı kimin kazanacağını düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle buluşturabilirsiniz.
Kaynak: Gazete Duvar
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!