in ,

Rusya Uzayda Film Çekmeye Hazır: Sinemada Yeni Çağ

Rusya, uzayda çekilecek ilk film için yola çıkmaya hazır. Yarışta ABD’yi geride bırakan ekip, çekimleri Uluslararası Uzay İstasyonu’nda gerçekleştirecek.

rusya uzayda film çekiyor
- Reklam -
- Reklam -

Rusya uzayda “çekilecek” ilk film için hazırlıklarını hızlandırdı. Sinema dünyası yeni bir kapıdan geçmeye hazırlanırken ABD ve Rusya arasındaki uzay yarışı bu defa farklı bir boyutta alevlenecek gibi.

Geçen aylarda NASA ve SpaceX’in iş birliği ile uzayda bir filmin çekileceği ifade edilmişti. Sonrasında işin içinde Tom Cruise’un ve yönetmen Douglas Liman’ın girmesiyle mesele ciddi bir boyuta taşındı. SpaceX’in kurucusu Elon Musk, bu ilki gerçekleştirmek için son derece istekli görünüyordu. Ancak sonrasında Soğuk Savaş yıllarını aratmayan bir hamle geldi ve Rusya da uzayda bir film çekeceğini açıkladı. Rus Uzay Ajansı Roscosmos ve Rusya televizyon kanalı Channel One, bu iddialı proje için hazırlıklara başladı. Görünüşe göre bu ekip, şu an için takvimsel açıdan ABD’nin önüne geçmiş durumda. Çünkü Rusya’nın uzay filminde çekimler önümüzdeki ekim ayında başlıyor.

Rusya’nın yaptığı ilk açıklamaya göre iki kozmonot ve iki sinemacıdan oluşan Rus ekibi, gelecek ay Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıkacak.

- Reklam -

Rusya İlk “Uzay Filmi” için Hızlı Davranan Ülke Oldu

Dört kişiden oluşan ekip, 354 kilometre yükseklikte, Dünya yörüngesinde dönmekte olan istasyona ulaştırılmak üzere Soyuz MS-19 roketiyle yola çıkacak.

Filmin yönetmenliği, aynı zamanda bir aktör olan Klim Shipenko’ya emanet edilecek. Ekibin Kazakistan’da yer alan Baykonur kozmodromuna (uzay üssü) doğru yola çıkmasından hemen önce açıklamalarda bulunan Shipenko, filmin konusu hakkında da ipuçları verdi:

“Film uzay araştırmalarıyla herhangi bir ilgilisi olmayan, bu konuya hiç kafa yormamış sıradan bir doktorun, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ziyaret etmesini ve bir kozmonotun yaşamını kurtarmasını anlatıyor.”

rusya uzay filmi çekimleri

- Reklam -

Profesyonel kozmonotların da filmde yer bulacağı yapımın başrolü Yulia Peresild, aynı zamanda makyaj sanatçısı ve kostüm tasarımcısı olarak görev alacak. Peresild, bu durumun bambaşka bir seviyede olacağını ancak ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyacaklarını kaydetti.

Devam Filmi Mars’ta Geçecek İddiaları

1,9 metre boyundaki yönetmen Klim Shipenko ise boyunun uzay aracı içerisinde rahat etmeye pek de müsaade etmediğini aktardı ve şöyle konuştu:

“Şimdilik olduğu gibi uçacağım. Ancak Mars’a gideceğimiz devam filmini yaparken daha iyi bir araçta olacağıma dair bana garanti veriyorlar.”

Siz uzayda geçecek bir film fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Reuters

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Tcb Tcb dedi ki:

    Dünyanın çivisi çıkmış, millet açlıktan sefaletten kırılıyor. Bunların hala derdi ben yaptım o yapacak o Ay’da çekmiş biz Mars’ta çekelim. İflah olmaz bu dünya .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mehmet’in Babası Nâzım - Gündüz Vassaf

Nâzım Hikmet’in Oğlu Ressam Mehmet’in Bilinmeyen Hikâyesi Gündüz Vassaf İmzasıyla Yeniden Raflarda

A Clockwork Orange Malcolm McDowell

A Clockwork Orange Yıldızı: “Filmi Tekrar İzlemeyi Midem Kaldırmıyor”