in

Salma Hayek, Matrix’teki Trinity Rolünü “Tembellik” Nedeniyle Kaçırdığını Söyledi

Salma Hayek, The Matrix filminde Trinity karakterini canlandırmak için seçmelere girdiğini ancak “tembelliği” nedeniyle rolü alamadığını açıkladı.

Salma Hayek The Matrix trinity rolü
- Reklam -
- Reklam -

Salma Hayek, The Matrix filmi seçmelerinde Trinity rolünü nasıl kaçırdığını anlattı. Seride herhangi bir karakteri canlandırmayan yıldız oyuncu, ikonik rolü “tembelliği” nedeniyle kaybettiğini açıkladı.

1999 yılında Lana Wachowski ve Lilly Wachowski imzaları ile vizyona giren The Matrix, sinema tarihinde daima özel bir yere sahip oldu. Şu sıralar 4. filmi ile geri dönmeye hazırlanan efsane seri izleyicileri ile buluşmak için gün sayıyor. The Matrix Resurrections olarak açıklanan dördüncü filmin yayın programı Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir hayli aksamıştı. Salma Hayek, yaptığı açıklamalarla bizi 22 yıl öncesine götürüyor.

Üç film boyunca Carrie-Anne Moss tarafından canlandırılan Trinity rolü, seçmeleri sırasında bir başka yıldız ismi konuk etmiş. Facebook Watch platformu üzerinden yayınlanan Red Table Talk adlı sohbet programında Pinkett Smith’in sorularını yanıtlayan Salma Hayek, geçmiş günlere dair açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

salma hayek

Hayek, Matrix filmi için Trinity rolü seçmelerinde birçok aşamayı başarıyla geçtiğini ancak iş fiziksel teste geldiğinde orada tıkanıp kaldığını aktardı. “Birçok engeli, ekran testini ve bir sürü seçmeyi atlatmıştık. Asya’dan dublör koordinatörleri getirmişlerdi ve bir de fiziksel test vardı,” ifadelerini kullanan oyuncu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Esneğimdir, çeviğimdir ama tembelim de. Gerçekten hiç spor salonuna gitmedim. Bana ’Koşmalısın’ dediler. Ben ‘Nereye?!’ dedim. ‘Etrafta, etrafta koş’ dediler ve odanın etrafında bir tur koşamadım bile, nefes nefeseydim.”

Salma Hayek, The Matrix Seçmelerinde Pinkett Smith’e Duyduğu Hayranlığı Gizlemiyor

Ünlü yıldızın açıklamalarına göre kendisinden sonra seçmelerde yer alan ve film serisinde Niobe karakterini canlandıran Pinkett Smith de o gün Trinity rolü için oradaydı. Smith de Trinity rolünü almayı başaramamıştı. Ancak Wachowski Kardeşler Pinkett Smith’i o kadar beğenmişlerdi ki, onu daha sonra yapıma dahil olacak Niobe rolü için değerlendirdiler.

Hayek, Pinkett Smith’in performansını “zayıf, seksi, fena bir makine” sözleriyle tanımlayıp şu şekilde devam ediyor:

- Reklam -

“Aman Tanrım, o kadar iyiydi ki! Çok utanmıştım. Öyle formda, öyle odaklanmış, disiplinli, o kadar yetenekli ve zarifti ki. Ve ben bu kadına baktım ve kendi kendime ‘Büyüdüğümde bu kadın olmak istiyorum,’ dedim.”

pinkett smith niobe

Pinkett Smith, dördüncü filmde de aynı karakter ile rolüne geri dönecek.

The Matrix Resurrections ise 22 Aralık 2021 tarihinde beyaz perdede izleyicilerle buluşacak.

Siz Salma Hayek’in açıklamalarını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Trinity rolünde hayal edemedim.

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    “Aman Tanrım, o kadar iyiydi ki! Çok utanmıştım. Öyle formda, öyle odaklanmış, disiplinli, o kadar yetenekli ve zarifti ki. Ve ben bu kadına baktım ve kendi kendime ‘Büyüdüğümde bu kadın olmak istiyorum,’ dedim.”

    Google’da mı yanlışlık var acaba yoksa ben mi cümleyi anlamadım :sweat_smile:

    Salma Hayek: 1966 doğumlu.
    Pinkett Smith: 1971 doğumlu.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Çok şükür. Bu evrenden bir mesaj olabilir arkadaşlar. Mazallah ya kaçırmasaydı! :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Babam Bir Ormanmış - Furkan Pişgin

Furkan Pişgin, İlk Öykü Kitabı “Babam Bir Ormanmış” ile Raflarda

Loki biseksüel 3. bölüm dizi

Loki’nin Biseksüel Olduğu, Disney’in Yeni Dizisinde Kesinleşti